Επικαιρότητα

Βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές!

εικόνα άρθρου: Βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές!

Υπουργείο Παιδείας: «Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προ ολίγων ημερών συντελέσθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μαθητές στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές θεώρησαν χρέος τους να αντιδράσουν στα μέτρα προστασίας που όρισε η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Μετά την αναταραχή που έχουν δημιουργήσει οι καταλήψεις των μαθητών για τη νέα πραγματικότητα του σχολείου, η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε να προβεί σε μία αντιπαιδαγωγική μέθοδο συναίτησης που δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η κ.Νίκη Κεραμέως αντιλήφθηκε πως τα αυστηρά μέτρα προστασίας εντός του σχολικού περιβάλλοντος δε θα περάσουν αβίαστα και οι “μικροί” μαθητές είναι ικανοί να υψώσουν “μεγάλο” ανάστημα εμπρός της. Αποφάσισε να αναλάβει δράση μιας και δεν είναι πρέπον η φοβερή “πανδημία” να υποσκάψει το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών. Ακολουθώντας τη μέθοδο του τραμπουκισμού αποφάσισε να δείξει ένα τουλάχιστον εκδικητικό προφίλ απέναντι στην αντιδρώσα νεολαία. Βλέπετε, η αξία της δημοκρατίας, της ελευθεροστομία και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών εφαρμόζεται μόνο κατά το δοκούν!

Σχετικό δημοσίευμα μας ενημερώνει ότι «Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων». Ακούγοντας αυτά τα παράλογα να βγαίνουν από το στόμα της Υπουργού οι μαθητές απάντησαν πως «Οι απειλές και η Νίκη Κεραμέως δεν μας φοβίζουν». Έτσι, οι μαθητές δήλωσαν ότι δεν ήταν ποτέ κατά της χρήσης μάσκας (πώς θα τολμούσαν άλλωστε), ωστόσο υπογραμμίζουν πως με τον αριθμό των μαθητών που υπάρχει σε κάθε τάξη, δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μέσα στις σχολικές αίθουσες. Επίσης, τονίζουν την ανάγκη να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους σχολικούς χώρους. Θα ήταν ωφέλιμο εάν η κυρία Υπουργός φερθεί με την παιδεία που φέρει και το όνομα του Υπουργείου που εκπροσωπεί. Αντί να αναλώνεται σε αντιπαιδαγωγικές μεθόδους θα μπορούσε να βρει μία λύση για τα αιτήματα των μαθητών, να τα λάβει σοβαρά υπόψη της και να πάρει τις λογικές εκείνες αποφάσεις που θα διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Εμείς ως katanixi.gr καταθέτουμε τη βαθιά μας ελπίδα να εισακουστούν τα αιτήματα των παιδιών και να επιστρέψουν πίσω στα θρανία και στη μελέτη τους! Το Υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διαφορετικά, εάν δηλαδή προβεί σε όλες αυτές μεταρρυθμίσεις, θα σηκώσει κύμα αντιδράσεων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Υμνήτρια του GlobalPride η υπουργός α-Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας
Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας…
Η Νίκη Κεραμέως προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι: “…Να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό,…
Συγχαρητήρια της Δ.Ι.Σ. στην κ. Κεραμέως! Αποφάσισε επίσης σχετικά με την εκουσία έκτρωση…
Η ΠΕθ αποκαλύπτει την Κεραμέως στον Πρωθυπουργό και την περιφρόνησή της!
Η ΠΕΘ για τις σοβαρότατες ευθύνες της Υπ. Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως
Η Νέα Εποχή, με τη βοήθεια της κ. Κεραμέως, εισάγεται στο σχολικό πρόγραμμα· σεξουαλική…

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.