Ελευθέριος Κοσμίδης

Βλασφημία η αποβολή του Εσταυρωμένου πίσω από την Αγία Τράπεζα

εικόνα άρθρου: Βλασφημία η αποβολή του Εσταυρωμένου πίσω από την Αγία Τράπεζα
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Η τραγικότητα της περίπτωσης του Μητροπολίτη Περιστερίου 


Αφότου (τη 15η Νοεμβρίου του 2021) ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος Παπαθωμάς, πέρασαν 551 ημέρες μέχρι σήμερα που γράφεται ετούτο το σημείωμα.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε:

1. Να επαινεθεί από το Φανάρι για το Ουκρανικό και να κατηγορηθεί από το Πατριαρχείο Μόσχας για το Ουκρανικό: ”Ο Περιστερίου Γρηγόριος διαδίδει ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες”.

2. Να συμπρωταγωνιστήσει στη νέα οικουμενιστική φαρσοκωμωδία, διοργανώνοντας το ΙΣΤ’ Διαχριστιανικό Συμπόσιο «Εκκλησία και Νεότητα», στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 με το Ινστιτούτο Πνευματικότητας του Πανεπιστημίου Antonianum της Ρώμης.

3. Να απευθύνει χαιρετισμό στο οικουμενιστικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Regensburg της Βαυαρίας με θέμα «Η χριστιανική μαρτυρία στον σημερινό κόσμο: Όψεις της σύγχρονης Ορθόδοξης θεολογίας στην Ελλάδα», το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ανατολικών Εκκλησιών της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής του Regensburg και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

4. Να φιλοξενήσει ως συνδιοργανωτής την οικουμενιστική «Επιστημονική Εσπερίδα» με το Ινστιτούτο Κανονικού Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, την παπική Ιεραρχία στην Ελλάδα και το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ)  και με θέμα το «Συγκριτικό Ευρωπαϊκό Κανονικό Δίκαιο. Η μετάφραση του Κώδικα (Codex Juris Canonici) της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Επισκοπείου της Ι.Μ.Περιστερίου.

Τελευταία διοργάνωσε ανοιχτή ομιλία – διάλογο για να υπερασπιστεί την “θεολογικά τεκμηριωμένη θέση του”,  όπως διατείνεται μετ’ επιτάσεως, πως δηλαδή ο Σταυρός δεν έχει θέση πίσω από την Αγία Τράπεζα.

Στην ομιλία οι αντιδράσεις ήταν πολλές, ο πιστός λαός ζήτησε από τον Μητροπολίτη του  “να αφήσει τον Σταυρό στη θέση του”. Στις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου εντύπωση προκάλεσε η στάση των παρευρισκομένων κληρικών, που περικύκλωναν κάθε ομιλητή, του έλεγαν να καθίσει κάτω, του προκαλούσαν ταραχή και σύγχυση, ώστε να μοιάζει τελικά με ημίτρελο – φανατικό που δεν ξέρει τι λέει. 

Η μαρτυρία φίλου της Κατάνυξης που έκανε παρέμβαση ο ίδιος είναι ανατριχιαστική. Παραθέτουμε τα αυτούσια τα λόγια του: “Αδελφέ, χθες έγινε χαμός στην ομιλία. Δυστυχώς δεν ακούγονται οι φωνές από τις αντιδράσεις κατά της αποβολής του Εσταυρωμένου. Από την άλλη, δυστυχώς, πολλοί που δήθεν ήταν με το μέρος μας φώναζαν την ώρα που μιλούσαμε, δήθεν οργισμένοι, με αποτέλεσμα να αποσπάται και να ταράζεται και ο ομιλητής και το πλήθος, αλλά και να δημιουργείται η εντύπωση ότι είμαστε ζηλωτές ού κατ’ επίγνωσιν και φανατικοί. Προσωπικά δέχθηκα μπούλινγκ από τους ιερείς μπροστά μου όσο μιλούσα, οι οποίοι σχολίαζαν φωναχτά, ώστε να με μπλοκάρουν”.

Η προτεραιότητα ενός Μητροπολίτη, μετά από 551 μέρες στο θρόνο του, να βγάλει τον Σταυρό πίσω από την Αγία Τράπεζα, και να διοργανώνει ή να περιφέρεται σε οικουμενιστικά συνέδρια, σε μια εποχή που η Ορθοδοξία απειλείται από την χειρότερη αίρεση όλων των αιώνων, είναι πιο ανησυχητική από την ίδια του την πράξη. Η αντίδραση  μάλιστα των Ιερέων να υπερασπιστούν τον Μητροπολίτη τους πάση θυσία, αδιαφορώντας για την αλήθεια της πίστεως, ήτοι τον Χριστό, ολοκληρώνει την τραγικότητα της περιπτώσεως.

Θερμά συγχαρητήρια στους αντιδρώντες, καλή ομολογία έως τέλους! Ο Επισκοποκεντρισμός ως φαινόμενο σε καιρό παναιρέσεως επιταχύνει την πορεία μας προς τον γκρεμό.          

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.