Επικαιρότητα

Βόμβα για «λάδωμα» Ελλήνων πολιτικών!

εικόνα άρθρου: Βόμβα για «λάδωμα» Ελλήνων πολιτικών!

12 Αυγ 2019

Σύμφωνα με εφημερίδα της Σερβίας, οι διπλωματικές Αρχές των Σκοπίων διέθεσαν ή θα δώσουν 2.000.000 €!

Μια είδηση «βόμβα» δημοσίευσε η σερβική εφημερίδα «BLIC» («Μπλιτς») στις 6 Αυγούστου, που αφορά οικονομική συναλλαγή κάτω από το τραπέζι σχετικά με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα έφεραν στο φως διάφορα δημοσιεύματα και, αν αληθεύει, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. 

Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα, κάποια στιγμή οι διπλωματικές Αρχές των Σκοπίων διέθεσαν ή θα διαθέσουν 2.000.000 ευρώ με τελικό προορισμό μεμονωμένους Έλληνες πολιτικούς, αποστολή των οποίων θα ήταν να ενημερώσουν ολόκληρη την Ε.Ε. ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον της εισόδου του κράτους των Σκοπίων στην Ε.Ε. Εάν αυτό ισχύει και δεν είναι ένα από τα… παιχνίδια που παίζουν Σκόπια και Κόσοβο, τότε μιλάμε για μια υπόθεση που πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ψάξει ενδελεχώς, αφού η συγκεκριμένη εφημερίδα φέρεται ότι έχει καλή πληροφόρηση από ανεπίσημα κέντρα και μυστικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας.

Και αυτό ενώ πρόκειται το φθινόπωρο να αρχίσουν οι πιέσεις της Ε.Ε. στην Ελλάδα προκειμένου να αρχίσουν οι προενταξιακές διαδικασίες για την είσοδο της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε., κάτι που εκ των πραγμάτων θα απαιτεί ιδιαίτερους προσεκτικούς χειρισμούς. Το δημοσίευμα της «Μπλιτς» έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Σερβία, αναπαράχθηκε από τα τοπικά μέσα και δείχνει ως εγκεφάλους αυτών των βρόμικων παιχνιδιών τον Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι. 

Οι δυο τους, άλλωστε, δεν είχαν σχέσεις μόνο ως πρωθυπουργοί, αλλά διατηρούν και προσωπικές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιουλίου ο Χαραντινάι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία του Κοσόβου, αφού προσήχθη για να ανακριθεί από τον ειδικό ανακριτή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. 

Ο Κοσοβάρος ηγέτης δήλωσε τότε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου και συγχρόνως ύποπτος». Πάντως, δεν αποκλείεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές που θα προκηρυχτούν έως τον Οκτώβριο, ενώ και στα Σκόπια υπάρχει συζήτηση για πρόωρες εκλογές, την ώρα που το VMRO ρίχνει πολύ χρήμα σε media του γειτονικού κράτους. 

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι οι σχέσεις της Σερβίας τόσο με τα Σκόπια όσο και με το Κόσοβο δεν είναι και οι καλύτερες και δεν αποκλείεται οι παραπάνω αποκαλύψεις να εντάσσονται σε αυτή τη στρατηγική. Ρόλο στο συγκεκριμένο «παιχνίδι» παίζει αδιαμφισβήτητα και η Ρωσία… πουσάροντας τη Σερβία έναντι των προσανατολισμένων στις ΗΠΑ Σκοπίων και Κοσόβου (Αλβανία).

Το δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας έρχεται μετά τα πολλαπλά δημοσιεύματα ότι τον καιρό της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να πειστούν Σκοπιανοί πολιτικοί να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, πήραν… βαλίτσες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας»: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή νέα προδοσία;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας καταστρατήγησε την (προδοτική) συμφωνία των Πρεσπών με την αναγνώρισή του… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για την αναγνώριση...

Έλληνες χρόνια πολλά!

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40 π’ άντρες και γυναικόπαιδα μάχονταν σαν λιοντάρια Μάχονταν...

Οκτώ δεκαετίες αργότερα…

Του Νεκτάριου ΔαπέργολαΔιδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας “Ὀκτώ δεκαετίες ἀποστασίας ἀπό τόν Θεό, προδοσίας τῆς πίστης μας, ἐθελότρεπτου εὐνουχισμοῦ καί ἑκούσιου ἀποχωρισμοῦ ἀπό ὅλα τά βασικά δομικά στοιχεῖα τῆς ταυτότητάς μας”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς...

Όταν οι γυναίκες – ηρωίδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας! (φωτό)

Πολλοί που τις έζησαν τις χαρακτηρίζουν αλύγιστες, βουβές, με αδάμαστη θέληση και ηρωική αυτοθυσία… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 1940, κηρύχτηκε ο πόλεμος μετά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.