Επικαιρότητα

Βουλή Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τιμά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

εικόνα άρθρου: Βουλή Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τιμά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος θα συμπληρώσει την 50ή επέτειο της ιερατείας του στις 19 Οκτωβρίου και η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έχει εκδώσει ένα ειδικό έγγραφο προς τιμήν του για αυτήν περίσταση.  

Τα μέλη του Κογκρέσου σημειώνουν τα προσόντα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, αναφέρει ο Ελληνορθόδοξος Ιωάννης Άκερμαν [John C. Ackerman], Γραμματέας στο Μητρώο Κυριότητας του Ιλλινόις, ο οποίος ζήτησε την αναγνώριση. 

Προς τιμήν της επετείου, ο Εκπρόσωπος Ντάριν Λαχούντ [Darin LaHood] από το Ιλλινόις παρουσίασε στον Άκερμαν και στον π. Αναστάσιο Θεοδωρόπουλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας Αγίων Πάντων στην Πέορια του Ιλλινόις ένα αντίγραφο του επίσημου αναμνηστικού άρθρου που εξέδωσε η Βουλή στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Ο Παναγιώτατος χειροτονήθηκε ιερέας στις 19 Οκτωβρίου του 1969. Από εκείνη την ημέρα δεν έχει πάψει ποτέ να κάνει βήματα στην θρησκειολογία και στην παγκόσμια ειρήνη. Οι υπηρεσίες του προς την παγκόσμια κοινωνία μας συνέβαλαν θετικά σε πολλές ζωές», είπε ο Ρωμαιοκαθολικός Λαχούντ».  

«Είμαι ευγνώμων για όλα τα καλά που κάνει ο Παναγιώτατος για τους Αμερικανούς και για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας υπενθυμίζει ότι οι θετικές προσπάθειες ακόμη και ενός ατόμου μπορούν να ωφελήσουν τις ζωές πολλών ανθρώπων», πρόσθεσε.   

Το τιμητικό έγγραφοθα παρουσιαστεί στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής της Αμερικής «με την πιο θερμή παράκληση να το παραδώσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο».   

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Ιλλινόις εξέδωσε νωρίτερα το δικό της έγγραφο προς τιμήν της επερχόμενης επετείου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.  

«Αναγνωρίζουμε και εορτάζουμε την 50ή επέτειο της Ιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 19 Οκτωβρίου 2019· και επιπλέον ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ότι αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα που έχει για το Ιλλινόις, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο η ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα θέματα του περιβάλλοντος, της ειρήνης και της θρησκείας», αναφέρει το έγγραφο.

 Το 1997, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγινε μόλις ο 5ος θρησκευτικός ηγέτης στην ιστορία που έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την «εξαιρετική και μακρά συνεισφορά του στην ειρήνη και την θρησκευτική κατανόηση». Το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου των ΗΠΑ δίδεται προς τιμήν εκείνων που «έχουν παρουσιάσει ένα επίτευγμα το οποίο έχει αντίκτυπο στην Αμερικανική ιστορία και τον πολιτισμό, και που είναι πιθανό να αναγνωριστεί ως σημαντικό επίτευγμα στον χώρο του παραλήπτη πολύ μετά την πραγματοποίησή του.» 


Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.