εικόνα άρθρου: Βουλιάζει το Φανάρι από τις κολακείες προς τον Πατριάρχη! 
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Μαζί με τις ευχές ζητάει και τον Τόμο ο ψευδομακεδόνας 


Στην εορτή του Αγίου Βαρθολομαίου στις 11 Ιουνίου, άδραξαν την ευκαιρία οι επωφελούμενοι της «πατριαρχικής αγάπης και ειρήνης», για να εκφράσουν τις ευχές τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό άρθρο της Κατάνυξης στα Ονομαστήρια του πατριάρχη παραβρέθηκε ένα ετερόκλητο πλήθος εκπροσώπων και μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Ψευδομακεδονικής Εκκλησίας των Σκοπίων, ο μητροπολίτης Τετόβου Ιωσήφ και ο Επίσκοπος Αντανίας και Ηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου – Μπίγκορσκι Παρθένιος.

Ενώ ο επικεφαλής της Ψευδομακεδονικής Εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Στέφανος απέστειλε ευχετήριο μήνυμα με έντονη οσμή καλοπιάσματος και ικετευτικής παράκλησης…[1]

Έσταζε «μέλι» ο λόγος του ευεργετηθέντος προς τον ευεργέτη… «την ταπεινοφροσύνη πλούσιος, στην αγάπη πλουσιοπάροχος, στην καρδιά αγαθός, στην συγχώρηση ταχύς, στην δωροδοσία δίκαιος, εν Χριστώ σεβαστέ Αρχιεράρχα της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και φίλτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα κ.κ. Βαρθολομαίε, … Ταπεινότατε και φίλτατε αρχιποιμένα και φιλόθεε Προκαθήμενε της πρωτόθρονης Μητέρας Εκκλησίας, με χάρη προικισμένε Πατριάρχα…». 

Ανατριχιάσαμε!

Βγήκε η μοσχαρόγλωσσα, εκείνη η γνωστή που γλύφει την εξουσία, την αλαζονεία, την έπαρση, την άτεγκτη υπεροχή, την αιμοσταγή κυριαρχία…

Πότε έδειξε ταπεινοφροσύνη ο Φαναριώτης πατριάρχης, που κρατά με βία, το δεσμείν και λύειν της Ορθοδοξίας, που έφερε το παπικό πρωτείο και το παπικό αλάθητο στην Ορθόδοξη Ανατολή καταλύοντας κάθε έννοια συνοδικότητας και καταπατώντας συλλήβδην την Κανονικότητα της Εκκλησιαστικής μας Παράδοσης. Όσο για την αγάπη… έχει πλούσια αυτήν την οικουμενιστική, δαιμονική αγάπη που αγαπά κάθε τι που σκορπά το θάνατο, πρωτίστως την αίρεση. Τον βλέπουμε συχνά πυκνά να συναγάλλεται με παπικούς, λουθηρανούς και λοιπούς προτεστάντες. Ενώ διώκει και πολεμά κάθε τι γνήσια Ορθόδοξο, αφορίζει και καταριέται όσους υπερασπίζονται την Αγία Πίστη μας, βλ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, και οδηγεί σε πνευματικό και σωματικό θάνατο ολόκληρο λαό όπως αυτόν της Ουκρανίας με την ψευδοεκκλησία και το Σχίσμα που φύτεψε στα σπλάχνα της.

Αλλά και σχετικά με την είδηση που σχολιάζουμε, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, μέσω της αποκατάστασης της ευχαριστιακής κοινωνίας με τη σχισματική ψευδομακεδονική εκκλησία δείχνει το «έλεος» του κατά παράβαση και θεραπεύει ένα σχίσμα εις βάρος και εναντίον της Ορθόδοξης πατρίδας μας. Όπως αναφέρει ο σεβαστός πατέρας Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, «Δέχεται και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τίτλο Βόρεια Μακεδονία, τη Συμφωνία των Πρεσπών κι ενισχύεται έτσι η Συμφωνία των Πρεσπών. Γι’ αυτό εγώ σε άλλη μια συνέντευξη που έκανα, είπα ότι ουσιαστικώς προστέθηκαν τώρα και οι εκκλησιαστικές Πρέσπες. Κοντά στην πολιτική Πρέσπα, προστέθηκε και η εκκλησιαστική Πρέσπα».

Αλλά… Αυτή είναι η Εκκλησία της Νέας Εποχής, η μεταλλαγμένη Ορθοδοξία που θέλει το Φανάρι. Να απαρτίζεται όχι από ελεύθερους πιστούς ανθρώπους που δοξολογούν τον Θεό, αλλά από σκλάβους υποταγμένους στην παντόφλα του Πατριάρχη να τον προσκυνούν και να τον λιβανίζουν. Και εκείνος ο «μεγαλόκαρδος» να δίνει στους υπηκόους χάρες…

Μετά το ευχολόγιο ζητιέται και η χάρη…«Παναγιώτατε, συγχαίροντάς Σας για τα ονομαστήρια Σας, επιτρέψτε μου να Σας ξαναευχηθώ ειρηνική πατριαρχία στο θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από το οποίο με υπομονή και ταπεινά περιμένουμε την πολυαναμενόμενη χαροποιό είδηση, τον Τόμο για την Τοπική μας Ορθόδοξη Εκκλησία».

Όχι! Δεν έφτανε μόνο μία αλλά έλαβε και δεύτερη μελιστάλακτη ευχετήρια κάρτα ο π. Βαρθολομαίος, αυτήν την φορά από τον Ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο. «Παναγιώτατε καί Θειώτατε Ἀρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης καί Οἰκουμενικέ Πατριάρχα, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν Μετριότητος κύριε κύριε ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ, τήν Ὑμετέραν Θειοτάτην Παναγιότητα ἐνθέρμως ἐν Κυρίῳ περιπτυσσόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν».

Και συνεχίζει ο αυλοκόλακας ο τρανός του Φαναρίου να ψεύδεται ασύστολα «Ἐν τῷ Προσώπῳ τῆς Ὑμετέρας Θειοτάτης Παναγιότητος, ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἔχει ἕνα ἄξιον Οἰκουμενικόν Πατριάρχην –τόν Πρῶτον μεταξύ τῶν Ὀρθοδόξων Ἀρχιερέων– ἕνα εὐσεβῆ δοῦλον τοῦ Θεοῦ, τόν Προκαθήμενον τοῦ Ἀποστολικοῦ Θρόνου τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μεγάλης Ἐκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης, ἕνα Διδάσκαλον τῆς πίστεως, ἕνα Πατέρα καί Ποιμένα, ἕνα Ὑπέρμαχον τῆς κανονικῆς τάξεως, ἕνα Κήρυκα τοῦ Εὐαγγελίου τοῦ Χριστοῦ καί τῆς Ὀρθοδόξου Παραδόσεως.

«…τον Πρώτον μεταξύ των Ορθοδόξων Αρχιερέων…» Ψέμα επάνω στο ψέμα από έναν ψεύτικο επίσκοπο, μία καρικατούρα, μία μαριονέτα, που είναι στημένος ολάκερος επάνω στο ψέμα. Ένας ανύπαρκτος κατ’ ουσίαν ιεράρχης για την Εκκλησία του Χριστού μας, αναγνωρίζει και τιμά έναν ψευδώς πρώτο προκαθήμενο.

Αυτά είναι τα πνευματικά έκγονα του Βαρθολομαίου που προσκυνούν παντόφλα φαναριώτικη… 

  • [1] https://www.orthodoxianewsagency.gr Η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος αναμένει με υπομονή τον Τόμο Αυτοκεφαλίας από το Φανάρι – Οι ευχές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη
  • [2] https://www.orthodoxianewsagency.gr Ευχετήρια Επιστολή του Κιέβου Επιφανίου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριάρχης συνεορτάζει την εκατονταετηρίδα της Εκκλησίας της Εσθονίας

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Μάλλον ο Πατριάρχης είναι αυτός που χρησιμοποιεί κυριολεκτικά τους ιερούς κανόνες σαν κανόνια τελικά και παίρνει κανονικά μέρος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.