Επικαιρότητα

Βραβείο με το όνομα του πλέον οικουμενιστή παπικού διανοητή του περασμένου αιώνα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

εικόνα άρθρου: Βραβείο με το όνομα του πλέον οικουμενιστή παπικού διανοητή του περασμένου αιώνα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

…Τον Έπαινο του τιμωμένου (Laudatio) θα εκφωνήσει ο Καρδινάλιος KurtKoch, Πρόεδρος του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Eνότητος»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όλες οι τιμητικές διακρίσεις, έχουν και έναν συμβολισμό. Στο άρθρο που ακολουθεί ένας παπικός οικουμενιστικός οργανισμός, θέσπισε βραβείο με το όνομα του πλέον οικουμενιστή παπικού διανοητή του περασμένου αιώνα, το ετήσιο  βραβείο “Klaus Hemmerle”. 
Αν είσαι Ορθόδοξος κληρικός και πόσο μάλλον Αρχιερέας και δη Αρχιεπίσκοπος και βραβεύεσαι από έναν οργανισμό σαν αυτόν, ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος.

Η επιβολή του Οικουμενισμού στην παγκόσμια Ορθοδοξία με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, έχει και πρωταγωνιστές και πρωτοπαλίκαρα. Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι ένας από αυτούς. Ενώ στην αρχή μας έδωσε ελπίδες, η στάση του τα επόμενα χρόνια μας πλήγωσε βαθύτατα. 
Τώρα βραβεύεται από έναν οργανισμό, εχθρό του Ιησού Χριστού. Αν νιώθει άξιος αυτής της τιμής, το δικό μας σχόλιο περισσεύει…

Διαβάσαμε στο orthodoxalbania.net:


Στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο το διεθνές βραβείο «KlausHemmerle 2020»

Με το βραβείο KlausHemmerle 2020 θα τιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 7μμ, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Aachen της Γερμανίας.
Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται ανά διετία από την Κίνηση Fokolare σε διεθνείς προσωπικότητες, οι οποίες έχουν συμβάλει στην προσέγγιση και κατανόηση κοινοτήτων με διαφορετικές πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις.

Τον Έπαινο του τιμωμένου (Laudatio) θα εκφωνήσει ο Καρδινάλιος KurtKoch, Πρόεδρος του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Eνότητος» (PCPCU).

Στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα αναφερθεί σύντομα στο θέμα «Ειρηνική συνύπαρξη σε ένα πολυθρησκευτικό κόσμο». Η τελετή θα κλείσει με πρόγραμμα κλασικής μουσικής.

Οι Fokolare είναι μια Ρωμαιοκαθολική «Κίνηση πνευματικής και κοινωνικής ανανεώσεως», που αποβλέπει στην επικράτηση της ειρήνης και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών. Αριθμούν περίπου 140.000 μέλη και δραστηριοποιούνται σε 180 χώρες.
Από το 2002 έχουν θεσπίσει το εν λόγω βραβείο προς τιμήν του πνευματικού «γεφυροποιού» KlausHemmerle (1929-1994), ο οποίος διετέλεσε Επίσκοπος Aachen (1975-1994) και Καθηγητής της Φιλοσοφίας της Θρησκείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.