Επικαιρότητα

Ποια λύση βρήκε η Κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό!

εικόνα άρθρου: Ποια λύση βρήκε η Κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό!

… θα δοθούν 25 εκατομμύρια ευρώ επιδότηση στους Δήμους που έχουν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό..

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το μεταναστευτικό είναι ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της Κυβέρνησης ή στα χέρια του Ελληνικού λαού; Γιατί ποιος μας λέει πως η Κυβέρνηση δε βολεύεται μια χαρά με το “δήθεν”, γι αυτήν, πρόβλημα; Όταν παρουσιάζεται ως δυσεπίλυτο πρόβλημα της Κυβέρνησης, μέχρι και τη λυπόμαστε! Άρα μια χαρά τον εποικισμό τον αποκρύπτει ως γεγονός και παρουσιάζει το παραγέμισμα της ενδοχώρας ως ελάφρυνση των νήσων. Είναι απλά όμως θέμα μιας εφήμερης κυβερνητικής λύσης στο πρόβλημα των νησιών ή ακριβής εφαρμογή σχεδίου για την πληθυσμιακή αλλοίωση και ισλαμοποίηση ολόκληρης της Πατρίδας μας; Οι φωνές από το εξωτερικό που πιέζουν σε αυτό, πολύ ωραία εισακούονται από το Υπουργικό Συμβούλιο…

Διαβάσαμε στο lesvospost.com:


Βρέθηκε η λύση: Αντί για κατάσταση έκτακτης ανάγκης μας δίνει 25 εκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του νέου νόμου για το άσυλο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σχετικά με το αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι μετά από συζητήσεις που έγιναν με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, το αίτημα θα αναθεωρηθεί. «Είμαστε εδώ να το ξανασυζητήσουμε αν χρειαστεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι υπάρχει σε γενικές γραμμές συναντίληψη μεταξύ της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη και των δημάρχων Βορείου Αιγαίου, ωστόσο βασικό σημείο διαφοράς παραμένει ότι δεν επιθυμούν νέες υποδομές φιλοξενίας και ζητούν να κλείσουν οι υπάρχουσες, κάτι που για την κυβέρνηση δεν είναι ρεαλιστικό.

«Υπάρχει μεγάλος πολύ αριθμός ανθρώπων που βρίσκονται στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου εξαιτίας των αυξημένων ροών… Προσπαθούμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά, όχι μόνο με τις μεταφορές στην ενδοχώρα, αλλά και με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου για να πηγαίνουν δυτικά όσοι παίρνουν άσυλο, και οι άλλοι ανατολικά, δηλαδή να επιστρέφουν στην Τουρκία» , εξήγησε. «Προχωράμε στην εφαρμογή του νέου νόμου για το άσυλο και ξεκινήσαμε τις επιστροφές. Ενδεικτικά, ενώ ολόκληρο το 2019 είχαν γίνει μόνο 391 επιστροφές, μέσα στον Ιανουάριο του 2020 είχαμε 85 επιστροφές σε 7 αποστολές. Επιδίωξή μας είναι να τις πολλαπλασιάσουμε, ώστε να φτάσουν στις 200 την εβδομάδα εντός τριμήνου», πρόσθεσε.

Πέτσας: Τον Ιανουάριο έγιναν 85 επιστροφές

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι σήμερα κατατίθεται στη Βουλή συγκεκριμένη τροπολογία για την αλλαγή του πλαισίου χορήγησης ασύλου ενώ σημείωσε ότι θα δοθούν 25 εκατομμύρια ευρώ επιδότηση στους Δήμους που έχουν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό και άλλα 25 στο Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση των δράσεων για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προχωρούν κανονικά οι επιστροφές προσφύγων, ενημερώνοντας ότι τον Ιανουάριο έγιναν συνολικά 85. Ο κ. Πέτσας, τόνισε, παράλληλα, ότι στην τροπολογία που κατατίθεται σήμερα, αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ καθώς πλέον θα καταγράφονται και οι συνεργάτες τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε επίσης στο stonisi.gr:
Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στην άλλη Ελλάδα έχει 1,8 εκατομμύρια μετανάστες κι εδώ διαμαρτύρονται για 20.000»

Ο διάτων πολιτικός αστήρ του Στρατηγού Στεφανή

Κι όμως. Όπως αποδεικνύει η περίπτωση του πρώην Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και σημερινού Υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πανθομολογούμενα αποτυχημένη θητεία του ως Συντονιστή για το μεταναστευτικό που τον έβαλε και στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θητεία που απ’ ότι γνωρίζουμε με νόμο λήγει τις επόμενες μέρες. Αλλά και στις επικές επισκέψεις του στη Λέσβο όπου ως πολιτικός παράγοντας επισκέφθηκε στρατιωτικά φυλάκια και άλλες μονάδες του Στρατού για… χειραψίες.

Μια από αυτές τις συναντήσεις την περασμένη Παρασκευή κατά την οποία ο κ. Στεφανής μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους Αξιωματικούς της Μεραρχίας Αρχιπελάγους στην Παγανή είπε σύμφωνα με έγκυρες πηγές από παριστάμενους, πρωτοφανή πράγματα τα οποία αν μη τι άλλο η Κυβέρνηση καλείται να δηλώσει αν είναι κυβερνητική γραμμή ή απλά… γραμμή Στεφανή!

«Στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν 1,8 εκατομμύρια μετανάστες και αναλογικά όλοι έχουν μοιραστεί το βάρος. Απλά στην Κρήτη και την Πελοπόννησο που έχουν πιο πολλούς από εμάς, τους έχουν αξιοποιήσει και δουλεύουν στα χωράφια» φέρεται να είπε ο κ. Στεφανής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Νεοέλληνες: Θα είμαστε οι επόμενοι Χετταίοι και οι Σουμέριοι;

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Το τραγικό φαινόμενο της παγκόσμιας κατάρρευσης της γονιμότητας “Η πολιτική αντικατάστασης πληθυσμών μαζί με το δημογραφικό ισοδυναμεί με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο, που καταδικάζει σε αφανισμό τη χώρα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.