Επικαιρότητα

Βροχή πέφτουν οι αναγνωρίσεις της Εκκλησίας των Σκοπίων με τον όρο “Μακεδονία”

εικόνα άρθρου: Βροχή πέφτουν οι αναγνωρίσεις της Εκκλησίας των Σκοπίων με τον όρο “Μακεδονία”
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Προκλητική η συμπόρευση εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων του τόπου μας για το σκοπιανό ζήτημα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε αναγνώριση της ψευδομακεδονικής εκκλησίας των Σκοπίων αλλά όχι σύμφωνα με τους όρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προχώρησε και η Εκκλησία της Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Γεωργίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ηλία Β’ αποφάσισε την αποδοχή της “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βορείου Μακεδονίας”.

Το σχετικό ανακοινωθέν για το ζήτημα της «Μακεδονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας», αναφέρει ότι “η Εκκλησία της Γεωργίας εισέρχεται σε ευχαριστιακή κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Βόρεια Μακεδονία, της οποίας ηγείται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος (Βελιανόφσκι)”. Επίσης γίνεται αναφορά στην επιστολή του Πατριάρχη Σερβίας:  «…το σχίσμα θεραπεύτηκε και η ευχαριστιακή σύνδεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας έχει αποκατασταθεί καθώς και ότι ο Πατριάρχης Σερβίας χορήγησε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στην εν λόγω Εκκλησία»

Επίσης, στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας αναφέρεται ότι «η αυτοκεφαλία της Μακεδονικής Εκκλησίας έχει αναγνωριστεί, εκτός από την Εκκλησία της Σερβίας, και από τις Εκκλησίες της Ρωσίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας και Σλοβακίας, ενώ οι Εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, της Αντιοχείας, της Ελλάδος και της Πολωνίας εισήλθαν σε ευχαριστιακή κοινωνία χωρίς να αναγνωρίζουν την Αυτοκεφαλία».

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο κ. Βαρθολομαίος για τα μάτια του ελληνικού λαού και μόνο έδωσε  στη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων την ονομασία Αρχιεπισκοπή Αχρίδος. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος και ειδικά οι βόρειοι γείτονές μας την ονομάζουν “Μακεδονική Εκκλησία”.

Είναι δεδομένο ότι η Εκκλησία των Σκοπίων χρησιμοποιείται από το γειτονικό κράτος για να επιτευχθούν οι πονηροί σκοποί του εναντίον της Πατρίδας μας. Με πίκρα και απογοήτευση παρακολουθούμε τον πολιτικό κόσμο να χαρακτηρίζει “ιστορική” την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος τι κάνουν; Οι Ιεράρχες της Μακεδονίας πού είναι; 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ψευτοπατριώτες, ψευτομακεδονομάχοι και ψευδεπισκόποι
Πατριάρχης Σερβίας: “Φτάσαμε στο σπίτι των αδελφών μας στην Μακεδονία”
Και το Πατριαρχείο Ρουμανίας στο “κόλπο” εναντίον της Μακεδονίας
Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος: Εμείς λεγόμαστε Μακεδόνες

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.