Επικαιρότητα

Ξαναχτυπά ο εγκωμιαστής της ένωσης Εκκλησιών, Ελπιδοφόρος

εικόνα άρθρου: Ξαναχτυπά ο εγκωμιαστής της ένωσης Εκκλησιών, Ελπιδοφόρος

Τολμά με θράσος αιρετικό να αποκαλεί την Ορθοτόμηση της Αλήθειας από τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες μας, ως ιστορικούς και θεολογικούς ανταγωνισμούς!…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ομολογώντας ο ίδιος ο Ελπιδοφόρος κατά τη χειροτονία του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αμερικής, ότι επιθυμεί να ακολουθήσει τα βήματα του Πατριάρχη Αθηναγόρα, μας επισφράγισε μιας και διαπαντός τις προθέσεις και τις διαθέσεις του. Ήδη προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί στον θρόνο της Αμερικής και να του απονεμηθεί το έπαθλο, υποδεικνύει ότι αξίζει να μπει σε αυτήν την καίρια θέση και ότι είναι αρεστός στα κέντρα που κινούν αυτούς τους διορισμούς. Το γεγονός ότι εξοβελίζεται το Άγιο Πνεύμα αποτελεί μία πάγια τακτική εδώ και χρόνια. Πώς να σταθεί άλλωστε σε μια ομήγυρη αιρετικών και αιρετιζόντων;

Στο παρελθόν ως Κατάνυξη σχολιάσαμε σε αρκετά άρθρα μας τα λεχθέντα και πραχθέντα του κ. Ελπιδοφόρου (Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον2ον3ον) και δε θα γινόταν διαφορετικά εφ’ όσον ως ένα Ορθόδοξο μαχητικό Ιστολόγιο έχουμε χρέος απέναντι στην Αλήθεια του Χριστού μας. Ίσως και να μην υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής που να μην καταλύει τα δόγματα της Πίστης μας και να μην προβάλλει μία νεοεισαχθείσα διδασκαλία. Αυτές οι δαιμονικές καινοτομίες είναι το απότοκο της νέας Εκκλησιολογίας που τόσο παθιασμένα προασπίζεται το Φανάρι και που επικυρώθηκε από τη δυσσεβή Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

Αφορμή για αυτό το άρθρο μας αποτελεί η κατάπτυστη διάλεξη του Ελπιδοφόρου, όχι ως Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά ως εντεταλμένου, ως δαίνεται, από τις σκοτεινές δυνάμεις για την εξαφάνιση κάθε ίχνους Ορθοδοξίας από αυτήν την Ήπειρο. Γνώριζε ο Κύριος μας και φρόντισε για το ελάχιστο ποίμνιο, για τη μικρά ζύμη εκεί στην ταλαιπωρημένη γη της Αμερικής και έστειλε πηγή ύδατος ζώντος, τον Άγιο Γέροντα Εφραίμ να αρδεύσει αυτήν την έρημο με τους ποταμούς της Ορθοδοξίας μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στην εν λόγω διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Fordham στη Νέα Υόρκη στο παρεκκλήσι που ανήκει στους Ρωμαιοκαθολικούς, εκθείασε κατ’ αρχήν την αμέριστη συμπαράσταση του Καρδιναλίου, όταν προέκυψε το θλιβερό συμβάν με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ελπιδοφόρος του ζήτησε τη βοήθειά του. Αναφέρθηκε στην κοινή δήλωσή τους που κατέληγε με τα εξής λόγια «δοξάζοντας τον Ένα Θεό που μας έκανε όλους να είμαστε αδερφές και αδερφοί». Αυτή είναι η αντιμετώπιση δυστυχώς των Επισκόπων των έσχατων χρόνων, όταν επέρχεται μια δοκιμασία. Αντί να καταφύγει στη θεάρεστη οδό της μετανοίας και της προσευχής, της παράκλησης και της ικεσίας προς τον Κύριο, έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια του αιρετικού παπικού Καρδιναλίου. Φυσικά και ο παπικός δάκτυλος ευχαρίστως αναμίχθηκε στα της Ορθοδοξίας μας.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε τη βαρύτητα του διαλόγου «που πλέον είναι κοινωνικός, θρησκευτικός και διαχριστιανικός ή οικουμενικός…. Είναι ο διάλογος, η υπέρβαση της διαμάχης. Ιδιαίτερα μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθόδοξων Εκκλησιών υπερβαίνει τους ιστορικούς και θεολογικούς ανταγωνισμούς για να γίνει …δώρο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης». Ο ακάματος προωθητής της ένωσης Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών, προμοτάρει για άλλη μια φορά την Κόλαση. Τολμά με θράσος αιρετικό να αποκαλεί την Ορθοτόμηση της Αλήθειας από τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες, ως ιστορικούς και θεολογικούς ανταγωνισμούς! Έμπλεος του ανθρωποκεντρικού πνεύματος της Δύσης βάζει πάνω από την αγάπη του Χριστού, την αγάπη για τον άνθρωπο. Καταλύει Συνόδους και αποφάσεις της Εκκλησίας μας χάριν μιας υποκριτικής φιλαδελφείας. Με πόση αναισχυντία ο Ελπιδοφόρος απαξιώνει τους αγώνες των Αγίων μας των Ομολογητών, του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και τόσων άλλων Αγίων, που πάλεψαν να διασφαλίσουν τη Μία Σωτήρια Αλήθεια έναντι της πλάνης των Λατίνων.

Εν συνεχεία αναφερόμενος στους μικτούς γάμους μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών καταθέτει τη θλίψη του για το τίμημα που πληρώνουν αυτές οι οικογένειες, εξαιτίας της διαίρεσης των δύο Εκκλησιών και για το πόσο επώδυνα βιώνουν το σχίσμα. Μα κανένας πόνος και καμιά δυσκολία δε θα υπήρχε αν εφαρμοζόταν η παραδεδομένη αρχή της Εκκλησίας μας για την μη τέλεση των μικτών γάμων. Επόμενο είναι εφ’ όσον υπάρχει αμαρτία να ακολουθούν και τα οψώνια αυτής. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον αθεολόγητο νου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Γιατί οι θεολογικές γνώσεις που αποδεικνύονται από πτυχία και μεταπτυχιακά, μακράν απέχουν από την αληθινή θεολογία. Απτόητος συνεχίζει να προδίδει τη φιλτάτη Ορθοδοξία μας. Συνεχίζει να ρίχνει και άλλο δηλητήριο και να μολύνει συλλήβδην τον εν πολλοίς ακατήχητο λαό της Αμερικής. Ακόμα και τις μικρές δικλείδες ασφαλείας που έθεταν, αν μπορούμε να το πούμε και αυτό, έρχεται ο large Αρχιεπίσκοπος να τις εκμηδενίσει και αυτές. Έτσι ακόμα και αυτά που εφάρμοζαν μέχρι τώρα, επιθυμεί να τα απομακρύνει όπως το ότι ο μικτός γάμος πρέπει να ευλογείται από έναν Ορθόδοξο ιερέα, ότι τα παιδιά του ζευγαριού πρέπει να βαφτιστούν και να ανατραφούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τέλος ότι σε περιπτώσεις συγκρούσεων, οι σύζυγοι πρέπει να απευθύνονται στα ορθόδοξα εκκλησιαστικά δικαστήρια.

Με την «τεράστια» καρδιά του βρίσκει λύσεις που οι Άγιοι Πατέρες μας δεν μπόρεσαν να βρουν αιώνες τώρα. Προτείνει να μιμηθούν τα δύο Πατριαρχεία της Αλεξανδρείας και της Αντιοχείας, τα οποία έχουν κάνει διμερείς συμφωνίες με τις «αδερφές Εκκλησίες» όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλεί ο Ελπιδοφόρος, τους Συρο-Ιακωβίτες και τους Κόπτες. Ω! βάθος αλλοφροσύνης και ύψος αλαζονίας που κυριαρχεί! Και ως φαίνεται δε θα ησυχάσει αν δεν μολύνει τα πάντα με την αίρεση. Του έχει γίνει μανία και αυτοσκοπός, διότι προαλείφεται για Οικουμενικός απ’ ό,τι φαίνεται.

Όσον αφορά για το πώς θα κοινωνούν τα μικτά ζευγάρια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φρόντισε και γι’ αυτό η Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου. Έδωσε το ελεύθερο να πράξει η κάθε Αυτοκέφαλη Εκκλησία κατά την κρίση της, όπως μας πληροφορεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής που φαίνεται πως μέσα στο μυαλό του όλα είναι τακτοποιημένα με την αίρεση. Μάλλον γι’ αυτόν δεν υπάρχει αίρεση, αλλά μόνο αγάπη και αδελφοσύνη όπως το έδειξε και στην πράξη η κατά τα λεγόμενα του «Αγιότητα του Πάπα Φραγκίσκου» που δώρισε τεμάχιο λειψάνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μετά και από αυτή τη δημόσια τοποθέτηση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ότι βαδίζει ακριβώς στα χνάρια του μασόνου Πατριάρχη Αθηναγόρα και προωθεί με εξαιρετικό ζήλο την ένωση Ορθοδόξων Ρωμαιοκαθολικών. Μετά τους εναγκαλισμούς του Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο και την άρση των αναθεμάτων, είναι πανέτοιμος να επιδοθεί ο ίδιος σε νέους εναγκαλισμούς. Άλλωστε ο θρόνος στην Κωνσταντινούπολη τον περιμένει.

Προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού, προτείνουμε το βίντεο αυτό, για να καταλάβουμε καλύτερα πού ακριβώς πήγε και μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και πού ακριβώς έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Γιατί αυτό το Πανεπιστήμιο δεν είναι ένα τυχαίο Πανεπιστήμιο, αλλά είναι η σφηκοφωλιά όπου αναπαράγεται, ενδυναμώνεται και προωθείται η Ένωση Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Καυτά ερωτήματα γύρω από την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε προεκλογική εκδήλωση;
Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για τους «μεικτούς γάμους»
Αφελής πολιτικά ή καιροσκόπος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος;
Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
Ο κ. Ελπιδοφόρος ομολογεί ότι έχει την ίδια πίστη με τον παπικό!
Εξ’ αφορμής του έργου της Φιλοπτώχου, ο Ελπιδοφόρος επαινεί τον εμπνευστή του Πατριάρχη Αθηναγόρα
Η απειλή της πανδημίας έγκειται μόνον εντός των Ιερών Ναών για τον κ. Ελπιδοφόρο…
Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
Καημένο εκκλησίασμα που σας έλαχε η διαποίμανση από τον Ελπιδοφόρο, ενός εκ των ενορχηστρωτών…
Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!
– Φάκελος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Ο Μιθριδατισμός στην Ορθοδοξία και η εκπόρνευση των συνειδήσεων
Απάντηση στον κ. Ελπιδοφόρο Αμερικής που ερμηνεύει την Αγ. Γραφή κατά το δοκούν,…
– Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον, 2ον, 3ον)

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.