Επικαιρότητα

«Ξέρεις να κολυμπάς;». Το προκλητικό πανό στο γήπεδο της Τραπεζούντας για τη Μικρασιατική Καταστροφή

εικόνα άρθρου: «Ξέρεις να κολυμπάς;». Το προκλητικό πανό στο γήπεδο της Τραπεζούντας για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το σύνθημα «Can you swim» που μεταφράζεται ως «Μπορείς να κολυμπήσεις» αναγραφόταν σε πανό των οπαδών της Τράμπζονσπορ, στον αγώνα με την ΑΕΚ, μέσα στο γήπεδο «Σενόλ Γκιουνές» στην Τραπεζούντα.

Το πανό ήταν στραμμένο προς τους οπαδούς της ΑΕΚ και θεωρήθηκε ως έμμεση αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ποντίων.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν άλλωστε έχει κάνει αιχμηρές αναφορες στο παρελθόν σχετικά με το θέμα της Γενοκτονίας λέγοντας ότι «έριξαν στη θάλασσα τις συμμορίες των Ποντίων», ενώ έχει μιλήσει και για κάποιους «έφυγαν πέφτοντας στη θάλασσα και δεν έγιναν παστά ψάρια στον Σαγγάριο».

Η ΑΕΚ πρόκειται να κάνει επίσημη καταγγελία στην UEFA για το συμβάν, από την στιγμή ειδικά που επισήμως απαγορεύει στα γήπεδα τα μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο….

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.