Επικαιρότητα

Ξυλοδαρμός Ιερέα και γυναίκας από παράγοντες της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ)

εικόνα άρθρου: Ξυλοδαρμός Ιερέα και γυναίκας από παράγοντες της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ)

Ξυλοδαρμός Ιερέα και γυναίκας από παράγοντες της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ) σε χωριό της περιφέρειας Τσερνίγκοφ (βίντεο)

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 ο απολαύων κακής φήμης στην επαρχία Νέζιν και τελών σε καθεστώς αργίας ιερομόναχος Λεόντιος σε συνεργασία με εκπροσώπους της μη αναγνωρισμένης ανά τον κόσμο ΟΕΟ και με υποστήριξη της αστυνομίας έκοψε κλειδαριές του τοπικού Ι. Ναού στο χωριό Πριπούτνι, του δήμου Ιτχνιάν (περιφέρεια Τσερνίγκοφ).

Καίτοι οι σχισματικοί έφεραν μαζί τους νομικό, αποδείχθηκε ότι στερούνται κάθε νομικής βάσεως για να διεκδικήσουν το Ναό. Μόλις όμως ο εφημέριος του Ναού και οι ενορίτες προσπάθησαν να αποτρέψουν τους δράστες, σε βάρος τους ασκήθηκε βία, κάτι το οποίο καταγράφηκε στο βίντεο. Ενορίτισσα μέλος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τραύματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας και υποψία εγκεφαλικής διάσεισης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Άλλωστε την έδειραν καλογυμνασμένοι νέοι, αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές. Αυτή τη στιγμή διασαφηνίζονται λόγοι, για τους οποίους η αστυνομία τους άφησε να προχωρήσουν σε παρόμοιες ενέργειες.

Το περιστατικό στο Πριπούτνι απέδειξε ότι οι θιασώτες της «ΟΕΟ» της περιφέρειας Τσερνίγκοφ διέρχονται μια βαθιά κρίση. Άλλωστε για να σπάσει τις πόρτες του Ναού έφθασε η ίδια μικρή χούφτα οπαδών του σχίσματος, η οποία περιοδεύει με τον ίδιο σκοπό σε όλη την περιφέρεια.

Σε τελική ανάλυση οι αστυνομική διαπίστωσαν την απάτη εκ μέρους του Λεοντίου, ο οποίος δεν κατέχει δικαιώματα ιδιοκτησίας επί του Ναού. Ακόμη περισσότερο, βάσει του αιτήματός του κατατέθηκε καταγγελία στην ανακριτική αρχή για διάπραξη πλαστογράφησης εγγράφων από αξιωματούχους της περιφέρειας.

Σε όλους του παρόντες εξηγήθηκε για άλλη μια φορά ότι ο ιερομόναχος Λεόντιος, ο οποίος προκάλεσε τα ως άνω, τέθηκε σε καθεστώς αργίας μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού δικαστηρίου Νέζιν, που τον καταδίκασε για ποινικό αδίκημα σε πενταετή φυλάκιση με σωφρονιστική περίοδο τριών ετών.

Τέλος, ο κλήρος της εκκλησιαστικής επαρχίας Νέζιν της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τέλεσε ιερή ακολουθία στο Ναό και άλλαξε τις χαλασμένες κλειδαριές των πορτών του Ναού.

Μετάφραση για την ιστοσελίδα gr.pravoslavie.ru Βασίλειος Μεταφράστοβ

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Συναντήθηκαν οι παγκόσμιοι Άρχοντες του Οικουμενικού θρόνου στην Αθήνα και άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Προβλημάτισε δυσάρεστα η επιλογή της 29ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Άλωση της Πόλης, για την σύγκλιση της 1ης Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Αρχόντων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.