Επικαιρότητα

Ύδρας Εφραίμ: “Ούτε για σας ούτε για εμάς είναι συμφέρον αυτή τη στιγμή να λειτουργήσετε”

εικόνα άρθρου: Ύδρας Εφραίμ: “Ούτε για σας ούτε για εμάς είναι συμφέρον αυτή τη στιγμή να λειτουργήσετε”

Η αναδημοσίευσή σε ελληνικές σελίδες της πληροφορίας του spzh.news για ότι αφορά την αρνητική στάση του Μητρ. Υδρας κ. Εφραίμ, σε ενδεχόμενο συλλείτουργο με του σχισματικούς Ουκρανούς, δημιούργησε αναταράξεις στην Ελλαδική Εκκλησία. 

Ο Μητροπολίτης σε επικοινωνία που είχε με το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Romfea επαλήθευσε την πληροφορία ότι το προσκύνημα δεν μπορεί να απαγορευτεί σε κανέναν.

Αυτό εξ άλλου ισχύει για όλους τους προσκυνητές που συρρέουν στο Παγκόσμιο Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου. Είναι γνωστό ότι στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου προσέρχονται προσκυνητές από όλο τον κόσμο, όλων των δογμάτων.
Πολύ πιθανόν να πηγαίνουν και μουσουλμάνοι από τη Σηλυβρία στην οποία τελευταία έχει διαπιστωθεί σπουδαία τάση ευλάβειας στον Ορθόδοξο Άγιο που κατάγεται από την πόλη τους.

Εκείνο που άφησε να εννοηθεί με τη δήλωσή του στη romfea είναι ότι, παραμένει μετέωρο το εάν θα αφήσει να λειτουργήσουν στην Αίγινα οι σχισματικοί και χρησιμοποίησε τη φράση «Δεν είπα ούτε ναι ούτε όχι».

Το «oukraniko» επικοινώνησε με την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων που είναι οι διαχειριστές της σελίδας spzh.news για περισσότερες πληροφορίες.
Εκείνο που μετέφεραν από ασφαλείς πάντα πληροφορίες του κύκλου των σχισματικών είναι ότι ο κ. Εφραίμ διεμήνυσε σαφώς προς τους Ουκρανούς ότι: «Επιτρέπεται το προσκύνημα αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε για εσάς ούτε και για εμάς συμφέρον να λειτουργήσετε στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου».

Δεν γνωρίζουμε λοιπόν σαφώς τι θα πράξει ο κ Εφραίμ. Κατανοούμε ότι οι πιέσεις που θα δεχθεί θα είναι δυσβάσταχτες και ελπίζουμε να μην τον καταβάλουν και τον αρρωστήσουν.

Από την άλλη ο Μητροπολίτης Χαλκίδος διεμήνυσε ξεκάθαρα ότι θα απουσιάζει την ημέρα που θα επισκεφτούν οι Ουκρανοί τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο.
Μένει να διευκρινιστούν οι προθέσεις του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου για τη λειτουργία στον Άγιο Ανδρέα. 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε σχετικά: – Κατεπείγουσα έκκληση προς τον ευσεβή λαό και κλήρο της Ι.Μ. Πατρών

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.