Επικαιρότητα

Υπ. Εξωτερικών «Βόρειας Μακεδονίας»: Ο κωδικός NMΚ (North Macedonia) ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων!

εικόνα άρθρου: Υπ. Εξωτερικών «Βόρειας Μακεδονίας»: Ο κωδικός NMΚ (North Macedonia) ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων!

Το κράτος των Σκοπίων διασύρει και παραχαράζει την ιστορία χωρίς κανένα δισταγμό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου χρησιμοποιεί η Σκοπιανή κυβέρνηση ώστε να πετύχει τους πολιτικούς της στόχους. Στην προσπάθεια της να εδραιώσει το όνομα «Μακεδονία» ως επίσημη ονομασία της χώρας στην παγκόσμια κοινότητα, προχώρησε σε μία σειρά πρωτοβουλιών που υποσκάπτουν (για ακόμα μία φορά) τα εθνικά μας συμφέροντα καθώς:

α. Οι φανέλες της επίσημης ενδυμασίας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου φέρουν το ακρωνύμιο FFM (Football Federation of Macedonia – Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας).

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μπουγιάρ Οσμάνι, υποστήριξε τη χρησιμοποίηση του ονόματος «Μακεδονία» στις στολές της εθνικής του ομάδας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Σκόπια, ισχυρίστηκε ότι η «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM)» δεν υποχρεούται να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και να μετατρέψει το όνομα της σε «Βόρεια Μακεδονία», καθώς δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση:

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι η τοποθέτηση του ότι σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κωδικός NMΚ (North Macedonia – Βόρεια Μακεδονία) ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων: «Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών».

β. Η πρώτη εμφάνιση της γείτονος χώρας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με αντίπαλο την εθνική ομάδα της Αυστρίας μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της «Βόρειας Μακεδονίας» (MRT), η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2020. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι δύο σχολιαστές έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα απλά «Μακεδονία». Όμως η MRT χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας.

γ. Οι Σκοπιανοί φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στις κερκίδες της «National Arena» του Βουκουρεστίου, πέρασαν το δικό τους μήνυμα μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης, καθώς σημαίες με τον «Ήλιο της Βεργίνας», κασκόλ που ανέγραφαν το όνομα «Μακεδονία» και περικεφαλαίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατέκλυσαν το γήπεδο.

Το κράτος των Σκοπίων διασύρει και παραχαράζει την ιστορία χωρίς κανένα δισταγμό, υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα. Μπροστά στην ανεξέλεγκτη εθνικιστική προπαγάνδα των βορείων γειτόνων μας, η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αντιδρά απλά για το θεαθήναι, υποτονικά και χωρίς καμία πυγμή. Οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις εκτελούν αποφάσεις ξένων και σκοτεινών κέντρων. Η Συμφωνία των λιμνών είναι μία από αυτές.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το σωματείο για την προώθηση της “μακεδονικής” γλώσσας, ήτοι η συμφωνία των Πρεσπών στην…
– Ξεκίνησαν τα μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία
Σκληρή απάντηση του Συρίγου: Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες, η επιλεκτική αλαλία
– Λουκέτο στο φιλοσκοπιανό Σωματείο “Κύριλλος και Μεθόδιος” βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.