Επικαιρότητα

Υπάρχει μπαγιάτικη επικαιρότητα;

εικόνα άρθρου: Υπάρχει μπαγιάτικη επικαιρότητα;

Όταν εργαλειοποιείται η δημοσιογραφία στα χέρια πολιτικών ανδρείκελων και παραμένουν στο παρασκήνιο οι πραγματικοί εντολείς της εποχής μας, όποιος αντιδρά θα θεωρείται ψεκασμένος.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαβάσαμε στις 25 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους ένα δημοσίευμα με τίτλο: Μ. Βορίδης – Δ. Βίτσας: Η Θ. Κοινωνία είναι μια συζήτηση επιστημονική και όχι θεολογική. Τότε εξοργιστήκαμε και γράψαμε εν θερμώ σχολιάζοντας τη σχετική είδηση: “Σε διατεταγμένη αποστολή πολιτικές μαριονέτες και πρόθυμοι δημοσιογράφοι επικοινωνούν την ατζέντα της Νέας Εποχής χωρίς δισταγμό. Κυρίες και κύριοι,  έχουμε πόλεμο! Πόλεμο υπερκοματικό, πόλεμο συστημικό, πόλεμο εναντίον της πίστεως.” Συγκρατήσαμε όμως τη δίκαιη οργή μας και σκεφτήκαμε να ανοίξουμε λίγο το κάδρο και να ξαναδούμε μετά από μερικές ημέρες το σχετικό δημοσίευμα, για να δούμε αν και πόσο στοχεύουν στη συναισθηματική μας καταπόνηση και τελικά πετυχαίνουν άλλους, περισσότερο στρατηγικούς στόχους. 

Σήμερα λοιπόν (σσ 15/11/2020) ρίχνουμε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα της 25ης Οκτωβρίου 2020 και ξεχωρίζουμε τρία κεντρικά ζητήματα:

α) Την απειλή νέου lockdown με πρωταγωνίστρια τη Θεσσαλονίκη.   

Στην περίπτωση αυτή η επικαιρότητα λειτούργησε σαν αναισθητικό. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της νέας επέλασης του κορωνοϊού, σήμερα που επαληθεύονται τα πρωτοσέλιδα της 25ης Οκτωβρίου, νιώθουμε περισσότερο να μας καθιστά αδύναμους, ανήμπορους να αντιδράσουμε και τελικά ότι είμαστε ακίνδυνοι για το σύστημα. Καλλιεργήθηκε και συνεχίζει να τρέφεται το κοινωνικό μίσος για τους ανυπάκουους, εργαλειοποιείται ο θάνατος των ασθενών που κατέβαλε ο νέος ιός και βιώνουμε έναν ολοκαίνουριο κοινωνικό ρατσισμό, με μοναδικό κριτήριο την κοινωνική ευθύνη. Οι επιστημονικές διαφωνίες, οι ατομικές ελευθερίες, η κοινή λογική, η αναποτελεσματικότητα των μέτρων, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν ήδη, οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν ακόμα, οι νέοι άνεργοι, όλα όσα βλέπετε γύρω σας, στη γειτονιά σας εάν μετρήσετε μία επιχείρηση που έκλεισε λόγω του κορωνοϊού, συνθέτουν το μέγεθος του προβλήματος! Καλούμαστε όλοι πίσω από μία οθόνη να μαθαίνουμε, να εργαζόμαστε, να χαλαρώνουμε, να διασκεδάζουμε, να παραγγέλνουμε, σαν το ποντίκι μέσα στη ρόδα του. Και με τις Εκκλησιές κλειστές πρώτες και καλύτερες! Απελπισία παντού!

β) Τα τσαλίμια του Τούρκου Σουλτάνου στο Αιγαίο και την απειλή του πολέμου.

Στην περίπτωση Ερντογάν εμπεδώνει ο Ελληνικός λαός τη θρυλική ατάκα του Κώστα Χατζηχρήστου “ Μαλώνεις ρε! Γιατί εγώ δε μαλώνω..” Η Εθνική μας υπερηφάνια ήδη τσαλακώθηκε επαρκώς, με την απαγόρευση των παρελάσεων και κάθε μορφής εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με τα δημοσίευματα των πρωτοσέλιδών της 25ης Οκτωβρίου. Σήμερα λοιπόν, 20 ημέρες μετά, ζούμε κυριολεκτικά και μεταφορικά το ίδιο έργο. Η εξωτερική μας πολιτική, υπάκουη στο δόγμα “βάρα άλλη μία και θα δεις”, μας εκπαιδεύει στην αδιαφορία, στο “δε βαριέσαι, εγώ θα σώσω την Ελλάδα;”

γ) Την επερχόμενη λαίλαπα για τα Ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μέσω του Νέου Σαρρωτικού Πτωχευτικού Κώδικα.

Στην περίπτωση αυτή μπορούμε με σιγουριά να ισχυριστούμε πως ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα και οριζοντίως όλους τους Έλληνες πολίτες προετοιμάστηκε, ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους και κυριολεκτικά “δεν άνοιξε ρουθούνι”. Η άποψή μας είναι πως πρόκειται για έναν νέο κώδικα που ξεριζώνει κάθε έννοια προστασίας για την ατομική περιουσία κάθε πολίτη, ακόμα και όταν εκείνος δε δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Επιφυλασσόμαστε να φιλοξενήσουμε στο εγγύς μέλλον τις γνώμες ειδικών επί του θέματος, ώστε να συμβάλουμε, έστω στοιχειωδώς, στην πληροφόρησή σας. Το βέβαιο είναι πως οι εντολείς των πολιτικών φαντασμάτων που κυβερνούν την πατρίδα μας είναι απάνθρωποι, ανάλγητοι και αδυσώπητοι. Δε συγκινούνται ούτε από την πανδημία, ούτε από την απειλή του πολέμου, ούτε από το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στη στέγη και στην εργασία. Γιατί άραγε; Μόνο μία λογική εξήγηση υπάρχει: όλα τούτα είναι δικά τους εργαλεία, δικά τους σχέδια, δικές τους δαιμονικές επινοήσεις, για να εξουσιάσουν τον κόσμο. Η ανθρώπινη ζωή στο δικό τους αξιακό σύστημα έχει την ίδια αξία με τα σκουπίδια, και ο μοναδικός τους προορισμός κυριολεκτικά και μεταφορικά είναι να θαφτούν στη χωματερή. Το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης, πλασμένο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η αθάνατη ψυχή μας και ο Παράδεισος δεν τους αγγίζουν.         

Με όλα αυτά, σαν μια αρκετά εκτενής ενημέρωση για την επικαιρότητα 20 ημερών πριν, ξαναβλέπουμε την είδηση “Μ. Βορίδης – Δ. Βίτσας: Η Θ. Κοινωνία είναι μια συζήτηση επιστημονική και όχι θεολογική”, και αντικρίζουμε δύο χρήσιμους μα αναλώσιμους πολιτικούς κομπάρσους σε ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο που τους ξεπερνά. Όταν εργαλειοποιείται η δημοσιογραφία στα χέρια πολιτικών ανδρείκελων και παραμένουν στο παρασκήνιο οι πραγματικοί εντολείς της εποχής μας, όποιος αντιδρά θα θεωρείται ψεκασμένος.

Αν θα πρέπει να εστιάσουμε σε ένα θέμα, αυτό είναι το ξεκουκούλωμα των πραγματικών εντολέων της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με ονοματεπώνυμα, με αποδείξεις, και να οδηγηθούν σε δίκη για τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
π.Αναστάσιος Γκερτσάκης: Απόστρατος, αλλά στρατιώτης Χριστού
Ιδιότυπα αστυνομικά τμήματα για χάρη του Κορωνοϊού!
Μασκομάχοι εναντίον μασκόφιλων
Η υποχρεωτική μασκοφορία, προσβάλλει την προσωπική ελευθερία
Το ήθος των “εμβολιαστών”, συνάδει με την Ιατρική επιστήμη;
Βιάζεται ο Κικίλιας
Η ΔΙΣ για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας
Θεία Κοινωνία με πλαστικά κουταλάκια
π.Θεόδωρος Ζήσης, Κορωνοϊός και Θεία Κοινωνία – DION TV [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;
Η μάσκα του Φαρισαίου υποκριτού – σύγχρονη μάσκα κορωνοϊού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.