Επικαιρότητα

Υπάρχουν δυο τρεις καλοί ιερείς σε κάθε Μητρόπολη να σταματήσουν τον κατήφορο; 

εικόνα άρθρου: Υπάρχουν δυο τρεις καλοί ιερείς σε κάθε Μητρόπολη να σταματήσουν τον κατήφορο; 

Ξεμπροστιάστηκε η Διοικούσα Εκκλησία και κηρύττει έτερο ευαγγέλιο. Όμως μόνο αν ανοίξει η συζήτηση για την αποτείχιση, θα υπάρχει έξοδος στο αδιέξοδο που βιώνουμε

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο από φίλο της Ιστοσελίδας μας: 

Αγαπητή Κατάνυξη, σας στέλνω την παρούσα επιστολή μου προς τους Ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα ήταν τιμή μου, αν την δημοσιεύατε. 

Προς τον κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (πλην Επισκόπων)

Σεβαστοί μου, ιερείς, διάκονοι, μοναχοί και μοναχές,  

δυστυχώς αυτό που όλοι φοβόμασταν έγινε. Η διαστροφή και η Αποστασία έγινε νόμος του Κράτους. Η διοικούσα Εκκλησία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα σε σχέση με το όνειδος του γάμου των ομοφυλοφίλων. Στάχτη στα μάτια, πνευματική αλητεία ήταν αυτό που έγινε από την πλευρά της Συνόδου (δεν την λέγω πλέον Ιερά). Ήδη από την εγκύκλιό της φάνηκε ότι η Σύνοδος κηρύττει έτερο Ευαγγέλιο, από όπου απουσιάζει η λέξη αμαρτία. 

Σαν να αγαπούν περισσότερο αυτοί τον άνθρωπο από ότι ο ίδιος ο Χριστός που την χρησιμοποιούσε τη λέξη αμαρτία και κήρυττε διαρκώς την μετάνοια.

Η συνέχεια, δυστυχώς, θα είναι ζοφερή, ευτυχώς όμως θα είναι ένδοξη. Σε εμάς τους ανάξιους και παναμαρτωλούς επεφύλαξε ο Άγιος Τριαδικός Θεός την ιδιαίτερη τιμή να σηκώσουμε τον Σταυρό του, να πορευτούμε την Οδό του σε περίοδο αποστασίας και μαρτυρίου.

Τίθεται όμως το ερώτημα, κυρίως για εμάς τους παπάδες, τί δέον γενέσθαι. Επιτρέψτε μου, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και συλλειτουργοί, μοναχοί και μοναχές, να αναπτύξω με λίγα λόγια τη σκέψη μου. 

Ήδη φαίνεται ότι ο λαός του Θεού είναι πιο μπροστά από εμάς, ανθίσταται και ομολογεί και απέχει από το κακώς εννοούμενο παπαδαριό, τους μητροπολιτάδες που έμειναν μόνοι τους με τους αυλοκόλακες τους. Αυτοί (οι αυλοκόλακες) δεν θα λείψουν ποτέ και πάντα θα επαρκούν για να γεμίσουν στην ανάγκη έναν ναό ή μία αίθουσα. Ο πολύς λαός όμως τους έχει γυρίσει την πλάτη. Ειδικά με τη στάση τους σε αυτό το νομοθετικό άγος, ο πιστός λαός ένιωσε απογοήτευση και αηδία.

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία. Προηγήθηκε η πανδημία, ο από άμβωνος υποχρεωτικός εμβολιασμός, το κλείσιμο των ναών, η σαββατιάτικη Ανάσταση, το Ουκρανικό σχίσμα κοκ. Πηγαίνοντας προς τα πίσω όλα συγκλίνουν στην καταραμένη σύνοδο του Κολυμπαρίου, η οποία άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου, ή καλύτερα το φρέαρ της αβύσσου που ζούμε σήμερα. Μιλάω σε ανθρώπους που δέχονται ότι υπάρχουν πνευματικοί νόμοι. Η πύκνωση των συμφορών, εκκλησιαστικών και μη, από το Κολυμπάρι και εντεύθεν είναι απίθανη.

Ο γάμος τον ομοφυλοφίλων θα αλλάξει τα πάντα, και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Οι μητροπολίτες μας δεν έχουν παιδιά, ούτε μας έχουν ως παιδιά τους, συνεπώς δεν τους νοιάζει αν με την ανοχή τους δημιουργείται ένα περιβάλλον στο οποίο θα χάνονται οι ψυχές των δικών μας παιδιών. Εμείς οι ιερείς έχουμε οικογένειες, πολύ από εμάς με πολλά παιδιά. Ζούμε στην κοινωνία και τρέμει το φυλλοκάρδι μας κάθε μέρα για τα παιδάκια μας, σαρκικά και πνευματικά. Άσε που ο πειρασμός έχει ειδικό ενδιαφέρον για τις ιερατικές οικογένειες…. Θα το επιτρέψουμε αυτό ως παπάδες να περάσει; 

Εδώ έρχεται η δική μας ευθύνη, αν δεν θέλουμε να πάμε με το ράσο μας και με ήσυχη τη συνείδησή μας στην Κόλαση. Από τη στιγμή που οι επίσκοποί μας, αντί να είναι λέοντες πυρ πνέοντες, έγιναν κοτούλες, το βάρος της ευθύνης μετακυλίεται στους δικούς μας ώμους. Οφείλουμε να διακόψουμε την πνευματική μας κοινωνία με αυτούς τους επισκόπους, τους διπλωμάτες, τους λίγο ή πολύ ή πάρα πολύ οικουμενιστές, τους δειλούς (οι δειλοί πρώτοι θα πάνε στην Κόλαση σύμφωνα με την Αποκάλυψη), τους woke, τους πολιτικάντηδες.   

Δυστυχώς, πατέρες και μητέρες μου, ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Δεν έχουμε άλλο μέσο αντίδρασης. Γιατί τα κηρύγματά μας, όσο φλογερά και αν είναι, και οι προσευχές μας όσο μακρές και θερμές και να είναι, αν δεν συνοδεύονται με πράξεις, ελάχιστα βοηθούν. Και πράξη στα καθ’ ημάς είναι η διακοπή μνημοσύνου του επισκόπου μας. Όταν μνημονεύεις και προσκυνάς έναν δεσπότη τέτοιο, όλο σου το υπόλοιπο έργο εξαφανίζεται. Είναι ο μηδενικός πολλαπλασιαστής που μηδενίζει την εξίσωση. Αν ήμασταν κάτι άλλο, ίσως να είχαμε και άλλες δυνατότητες. Αλλά το ράσο μας περιορίζει. Στο τέλος όλα καταλήγουν σε δύο επιλογές, με τον Χριστό ή χωρίς τον Χριστό. 

Θα μου πει κανείς, και πώς να διακόψω μόνος και έρημος το μνημόσυνο του επισκόπου μου; Εδώ είναι λοιπόν το μυστικό και η δική μου πρόταση. Κάθε μητρόπολη έχει τους δύο, τρείς ίσως πέντε ιερείς που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να σταθεί ούτε η Μητρόπολη ούτε ο Μητροπολίτης. Είναι οι παραδοσιακοί, οι καλοί πνευματικοί, αυτοί που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ας μην περιμένουμε (παραφρονών βάζω και τον εαυτό μου σε αυτούς, ως μη όφειλα) να γίνει κάτι γενικό, συνολικό, να Αποτειχιστούμε όλοι μαζί. Δοκιμάστηκε και απέτυχε. Ο εξαποδώ έχει τους δικούς του που με τις ακρότητες ξέρουν να διχάζουν κάθε ομαδική προσπάθεια. 

Μόνοι μας και ένας ένας ας διακόψουμε το μνημόσυνο. Ένας σε κάθε μητρόπολη. Ο ένας θα γίνουν δύο, οι δύο, τρείς. Είναι βέβαιο ότι το μητροπολιστάν θα ανησυχήσει και θα πέσει να μας φάει ζωντανούς. Αυτό είναι απόδειξη ότι η Αποτείχιση τους πονάει. Αλλά αν οι λίγοι στην αρχή σηκώσουν το βάρος, οι σοβαροί, αυτοί που έχουν βίωμα ορθόδοξο και διάκριση και την καλή έξωθεν μαρτυρία είμαι βέβαιος ό Θεός θα δείξει το έλεός του. Θα στείλει χάρη να αλλάξει η πνευματική κατάσταση. Γνωρίζω τόσους πολλούς ιερείς που έχουν τις πνευματικές προϋποθέσεις να αναλάβουν αυτόν τον σταυρό που απορώ με την αναβλητική τους στάση. Τί περιμένουμε αδελφοί μου; 

Όσον αφορά την θεολογική τεκμηρίωση της Αποτείχισης αυτή είναι επαρκέστατη, Πατερικότατη και Αγιογραφική. Να είναι καλά ο π. Θεόδωρος Ζήσης, αυτός ο γίγαντας της Θεολογίας, που με τον μακαριστό π. Νικόλαο Μανώλη ξεκαθάρισαν το τοπίο. Η Κατάνυξη και ο παπά Νικόλας μου άνοιξε και μένα τα πνευματικά μάτια και τολμώ να μιλώ σήμερα αποφασισμένος πλέον για όλα με την ευχή του.

Ξέρω πού να καταφύγω παίρνοντας την απόφαση μου για την προσωπική μου Αποτείχιση. Στον πατέρα Θεόδωρο που κρατάει Θερμοπύλες και στηρίζει λαϊκούς και ιερωμένους με ζήλο και αδιάρρηκτη πίστη.

Ας μην ακούμε τις φωνές ότι τα μυστήρια που τελούμε είναι άκυρα γιατί μνημονεύουμε. Όχι! Έγκυρα είναι τα μυστήρια μας και τώρα που μνημονεύουμε, αλλά η συνείδησή μας ελέγχει και η δειλία μας θα μας κολάσει αν δεν κάνουμε κάτι τόσο δυνατό, ώστε να ταρακουνηθεί το πνευματικό σύμπαν. Τί να το κάνω να τελώ έγκυρα μυστήρια (ακόμα, διότι η ένωση με τους παπικούς δεν είναι μακριά) και να πάω στην Κόλαση και γω και το ποίμνιο που με ακολουθεί; Γιατί αδελφοί μου, κατά κει πάμε, και πρώτος εγώ που ακόμα δεν έκανα όσα συμβουλεύω άλλους να κάνουν.

Και ποιος γνωρίζει αν αύριο ζει;…

Σήμερον καιρός μετανοίας και Ομολογίας…

Αδελφοί μου ιερείς, είμαι ο τελευταίος που δικαιούται να συμβουλεύει άλλους σοφότερους και γηραιότερους στην ιεροσύνη, στους μοναχικούς αγώνες και την ηλικία. Συγχωρήστε μου την αφροσύνη. Φοβάμαι για την ψυχή μου. Από τις 15 Φεβρουαρίου τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. 

Ειλικρινά μέσα από την φιλόξενη Κατάνυξη θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας. Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για άμεση επικοινωνία με ανθρώπους που δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Κανείς δεν ξέρει τί κρύβει ο άλλος μέσα του και πλέον φοβόμαστε και να μιλήσουμε. Και η δική μου ανωνυμία δεν οφείλεται σε φόβο αλλά σε μια διάκριση άχρι καιρού, ο Θεός να δώσει. Όμως μόνο αν ανοίξει αυτή η συζήτηση για την Αποτείχιση, θα υπάρχει έξοδος στο αδιέξοδο που βιώνουμε. 

Με αγάπη Χριστού και με βαθύ πόνο στην ψυχή,

Ο εν ιερείς ελάχιστος και οψέποτε αποτειχισμένος.

Εύχεστε!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα κοιμήθηκε ο άγιος γέροντάς μας (Κυριακή Αγίας Μαρίας Αιγυπτίας 2021)

της Σοφίας Μακεδονοπούλου Η μέρα αυτή χαράχτηκε για πάντα στην καρδιά μας… Σαν σήμερα κοιμήθηκε, ο άγιος γέροντάς μας, κι η μέρα αυτή χαράχτηκε για πάντα στην καρδιά μας. Μας δίδαξε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.