Επικαιρότητα

Υπεράνω της Εκκλησίας ο Πάπας για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

εικόνα άρθρου: Υπεράνω της Εκκλησίας ο Πάπας για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
της Ειρήνη Ιωαννίδου

«Ο κόσμος έχει ιδιαίτερη ανάγκη από Εσάς και από την πνευματική ηγεσία Σας, και γι’ αυτό προσεύχεται με θέρμη για Εσάς», δήλωσε ο Κωνσταντινουπόλεως


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε εγκάρδιο αδελφικό μήνυμα συμπαράστασης προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε κλινική της Ρώμης.

Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εύχεται στον Πάπα ταχεία αποκατάσταση της υγείας του και επιστροφή το συντομότερο δυνατό στα καθήκοντά του, ενόψει μάλιστα του πασχαλείου των Παπικών. «Ο κόσμος έχει ιδιαίτερη ανάγκη από Εσάς και από την πνευματική ηγεσία Σας, και γι’ αυτό προσεύχεται με θέρμη για Εσάς», έγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με γοργούς ρυθμούς συνεχίζει το προπαγανδιστικό του αγώνα υπέρ της μιαρής ένωσης Ορθοδοξίας και Παπισμού. Ολόκληρη η πατριαρχική του πορεία έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει τον Πάπα ως κανόνα της δικής του πίστεως.

Ο Ιεροδιάκονος Παύλος Μπαγεστέρ-Κονβαλιέρ, μεταστραφείς από την αίρεση του Παπισμού στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας, θα ομολογήσει ότι: «Από το ένα μέρος το Ευαγγέλιο και την Ιερά Παράδοσι, ή τη διδασκαλία της Εκκλησίας μου από το άλλο μέρος; Σύμφωνα με τη ρωμαϊκή θεολογία είναι απαραίτητο για τη σωτηρία να πιστεύουμε ότι η Εκκλησία είναι καθαρή μοναρχία, της οποίας μονάρχης είναι ο Πάπας. Έτσι, η σύνοδος του Βατικανού, συνοψίζοντας όλες τις προγενέστερες καταδίκες, διεκήρυξε επίσημα ότι «εάν κανείς πη…ότι ο Πέτρος (θεωρούμενος ως ο πρώτος Πάπας) δεν διωρίσθηκε από τον Χριστό ως αρχηγός των Αποστόλων και Κεφαλή ορατή όλης της Εκκλησίας… είναι υπό ανάθεμα».

Το δίλημμα αυτό βέβαια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν υφίσταται, μιας και έχει πάρει καθαρή θέση απέναντι στα πράγματα. Ο ίδιος εναρμονίζει τη θέληση και τους κανόνες της «Εκκλησίας» -όπως αυτός την εννοεί- με τη θέληση και τα προστάγματα του Πάπα. Και σε αυτή ακριβώς την ιδέα επιθυμεί να υποταχθεί και ολόκληρο το πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Ούτε η ακρότητα της Μαριολατρείας, ούτε το δόγμα περί της «ασπίλου συλλήψεως» (immaculata conceptio) της Θεοτόκου, ούτε το δόγμα περί της «ενσώματης αναλήψεως» της Θεοτόκου, ούτε όλες οι άλλες κακοδοξίες του Παπισμού είναι ικανές να σταματήσουν την πνευματικά επικίνδυνη πορεία Βαρθολομαίου που συμπαρασύρει το ποίμνιο στην Κόλαση.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τον λόγο του σπουδαίου θεολόγου, ομολογητή και αγωνιστή της πίστης μας, μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων. «Oἱ Oἰκουμενιστές εἶνε οἱ μεγαλύτεροι προδότες τῆς πίστεως, μέ ἀρχιπροδότη τόν Bαρθολομαῖο», θα προειδοποιήσει…

Έχουμε στη φαρέτρα μας οι χριστιανοί ένα σπουδαίο όπλο έναντι στις αιρετική διδασκαλία της εκκλησιαστικής εξουσίας και αυτό το όπλο ακούει στο όνομα: Αποτείχιση, αυτή που μας προφυλάσσει από την ψευδή ομολογία του «Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, του αρχιεπισκόπου ημών Βαρθολομαίου του ορθοτομούντος τον Λόγον της Αληθείας» με το αληθές και παραδοσιακό και ασφαλές εν καιρώ αιρέσεων «Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, πάσης Επισκοπής Χριστιανών Ορθοδόξων, των ορθοτομούντων τον Λόγον της Αληθείας».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Οι δύο Πάπες και γιατί ο Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος – Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Παράλληλοι ή αντίθετοι οι δρόμοι τους;
Ανοικτή επιστολή προς τον Οικ. Πατριάρχη του Γέροντος Γαβριήλ Αγιορείτου

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.