Επικαιρότητα

Υπεύθυνη δήλωση στη Γ’ Λυκείου για θρήσκευμα: Προθεσμία έως την Πέμπτη 20/6/2019

εικόνα άρθρου: Υπεύθυνη δήλωση στη Γ’ Λυκείου για θρήσκευμα: Προθεσμία έως την Πέμπτη 20/6/2019

Λάβαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την παρακάτω είδηση σχετικά με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια των μαθητών.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Στους γονείς των μαθητών της Γ’ Λυκείου στάλθηκε στις 18 Ιουνίου email από το “myschool” που τους ενημερώνει για το εξής:

“ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2019″.

Επίσης αναφέρεται ότι το μήνυμα προέρχεται από την εκάστοτε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ και το σχολείο του κάθε μαθητή.

Σχόλιο: Αξιοσημείωτο είναι ότι η υπεύθυνη δήλωση δεν ζητείται να γίνει για να μην αναγραφεί το θρήσκευμα αλλά για να αναγραφεί. ΒΕΒΑΙΑ, τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι το θρήσκευμα δεν αναγράφεται στα απολυτήρια.

Δείτε σχετικά: Aναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια των μαθητών μόνο με δήλωση γονέα

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.