Ελευθέριος Κοσμίδης

Υπό τη σκιά του καθεστώτος

εικόνα άρθρου: Υπό τη σκιά του καθεστώτος
Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η ψυχολογία των μαζών: πώς οι “πρώην” κατασπαράζονται ως κοινωνικά ανεύθυνοι…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Θα επαναλαμβάνουμε συνεχώς πως η Νέα Εποχή χρησιμοποιεί τη γλώσσα ως μέσο χειραγώγησης και όχι επικοινωνίας.
Με λέξεις κλειδιά βάζει ταμπέλες σε ανθρώπους, είτε για να τους αποθεώσει είτε για να τους εξουθενώσει.

Τους μεν όταν την υπηρετούν σαν στρατιωτάκια, δίχως να σκέφτονται, τους δε αν τολμήσουν να σηκώσουν το κεφάλι και να διατυπώσουν αντίθετη άποψη/γνώμη από το καθεστώς.

Τι γίνεται όμως όταν το ίδιο πρόσωπο, που μέχρι εχθές το χρησιμοποιούσε το καθεστώς σαν στρατιωτάκι, ξαφνικά εκφράσει αντίθετη γνώμη/άποψη ή μια επιφύλαξη, μια ανησυχία για τις καθεστωτικές εντολές;

Τότε επιστρατεύονται στο θέατρο σκιών της επικαιρότητας επιστήμονες, διασημότητες, ινφλουένσερς, δημοσιογράφοι και πολιτικό προσωπικό να ισοπεδώσουν τον άτακτο.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Τσιτσιπά.

Ως Κατάνυξη δε θα αποτελέσουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν, ιδίως όταν πρόκειται για έναν νέο 23 ετών που έχει ολόκληρη τη ζωή μπροστά του να αγωνιστεί για να αρέσει στον Θεό.

Όταν όμως γίνεται στόχος του καθεστώτος, έχουμε χρέος να στηρίξουμε με όλη μας την αγάπη εκείνον/η που διώκεται άδικα.

Έχουμε αποδείξει σαν λαός πως ο ηθικός μας κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Όταν μας πιάνουν τα διαόλια μας, η κατσίκα του γείτονα δεν μας φτάνει ούτε για ορεκτικό.

Κρυμμένοι κιόλας πίσω από μια οθόνη, στάζουν τα λόγια μας φαρμάκι.

Ο διαχωρισμός εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι έγινε από το καθεστώς, για να χαθεί η ουσία που έχει να κάνει με την ελευθερία μας.

Κάθε έννοια υποχρεωτικότητας αποτελεί καθεστωτική πρακτική, είτε συντελείται υπό τη σκιά της σβάστικας είτε υπό τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης.

Για την ελίτ των Αθηνών κοινωνικά ανεύθυνος υπήρξε και ο Παύλος Μελάς, για τους βολεμένους μικροαστούς κοινωνικά ανεύθυνοι εκείνοι που ανέβηκαν στην Πίνδο να αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς, για τους καθαροκοιλιάδες των σαλονιών της πολιτικής ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολομών Σολωμού υπήρξαν ακραία κοινωνικά ανεύθυνοι.

Για εμάς όμως ήταν, είναι και θα είναι ήρωες.

Για τους χορτασμένους φιλάθλους των κορτ της υψηλής κοινωνίας, κοινωνικά ανεύθυνος είναι και το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, ο Σέρβος πρωταθλητής και πιστός, Χρόνια Χριστιανός, Νόβακ Τζόκοβιτς, που δήλωσε πως αν η υποχρεωτικότητα επιβληθεί, θα σκεφτεί τι θα κάνει με το τένις, αν θα συνεχίσει ή όχι.

Ευχόμαστε οι κοινωνικά ανεύθυνοι για το καθεστώς, οι δικοί μας ήρωες, να αντέξουν τον πόλεμο έως τέλους.

Καλόν αγώνα!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ: Τζόκοβιτς και εμβολιασμός

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.