εικόνα άρθρου: Υποκρισία στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Με τραγικό φόντο το δυστύχημα των Τεμπών, Βαρθολομαίος, Δένδιας, Κύπρου Γεώργιος και Σκοπιανή αντιπροσωπεία, πρόδωσαν την αποστολή τους…


Στην εποχή μας η κοινή λογική δοκιμάζεται σκληρά. Οι προσπάθειες χειραγώγησης του λαού από τους εξουσιαστές, τους πολιτικούς και την εκκλησιαστική διοίκηση, είναι ξεδιάντροπα προκλητικές.

Η αλήθεια χορεύει έναν δυστοπικό χορό του Ζαλόγγου προς το ηρωικό της τέλος. Στην απείρως πληθωριστική διασυνδεδεμένη καθημερινότητα της πληροφόρησης βασιλεύει ο καρνάβαλος των fake news και η σχετικοποίηση της αλήθειας.

Οι θεματοφύλακες της εθνικής ταυτότητας και της Ορθόδοξης πίστης προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και λογαριάζουν τις ανθρώπινες ψυχές ως νούμερα στατιστικής σε λίστες με παράπλευρες απώλειες στα σχέδιά τους.

Βλέπουμε και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας αδίστακτους πολιτικούς, δαιμονισμένους δημοσιογράφους, χρήσιμους τηλεμαϊντανούς – καθοδηγητές της κοινής γνώμης και ανάξιους Ιεράρχες να παρασέρνουν το λαό στην αρένα της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.

Μια τέτοια απόκοσμη φολκλορική φιέστα εξελίχθηκε στο σβησμένο Φανάρι της Ορθοδοξίας.   

Τι δεν είδαμε αυτή την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι;

ΔΕΝ είδαμε τον Πατριάρχη να ακυρώνει την επίσκεψη Δένδια και όλων των προσκεκλημένων του για το λαμπρό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, λόγω πένθους για τις ψυχές των θυμάτων στα Τέμπη.

ΔΕΝ είδαμε τον Πατριάρχη να χοροστατεί στην τέλεση των διατεταγμένων ακολουθιών, την ανάγνωση του συγκλονιστικού Συνοδικού και των αναθεμάτων της εορτής και να αναπέμπει λιτό τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών, στηρίζοντας και το ορθόδοξο ποίμνιο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΕΝ είδαμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να παρηγορεί με την παρουσία του και να κατηχεί τον συγκλονισμένο λαό της Κύπρου, ο οποίος επίσης βιώνει την απώλεια, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Αντιθέτως, μια πολύτεκνη ιερατική οικογένεια από τη Μεγαλόνησο, κτυπημένη από το τραγικό γεγονός, με τη στάση της μας ενέπνευσε την ελπίδα στον Θεό.     

ΔΕΝ είδαμε να ανακόπτεται, έστω για το θεαθήναι, η φόρα με την οποία η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος προχωράει την ατζέντα της.

Αυτή η θλιβερή εικόνα προσβάλλει την Ορθοδοξία και την εξισώνει με μια ΜΚΟ, την υποβιβάζει και την εξισώνει με ένα πολιτικό μόρφωμα ή ένα φιλανθρωπικό σωματείο, το οποίο αγωνιά να διαδραματίσει έναν ρόλο στον κοσμικό τρόπο ζωής και τίποτα περισσότερο.

Μόνο που έχει προηγουμένως απαρνηθεί την ουράνια αποστολή της.

Η βλασφημία αυτή θα έχει επιπτώσεις σε όλα τα μαγειρέματα του Φαναρίου:
– Σε εθνικό επίπεδο από την Τουρκική κυβέρνηση..
– Στο Ουκρανικό από το σχίσμα που ολοένα βαθαίνει στην Ορθοδοξία
– Στα Σκόπια με άλλο ένα σχίσμα που εκκολάπτεται από την Φαναριώτικη αδιαλλαξία και εκφράζεται με την αξέχαστη “Σκασίλα μου” του Πατριάρχη.

Μακάρι να διαψευστούμε.
Καλή Μετάνοια!    

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.