Επικαιρότητα

Υποστηρικτής του μητροπολίτη Φωκίδος παραβλέπει τις αντικανονικές ενέργειές του και τον υποστηρίζει!

εικόνα άρθρου: Υποστηρικτής του μητροπολίτη Φωκίδος παραβλέπει τις αντικανονικές ενέργειές του και τον υποστηρίζει!

Ρασοφόρος υποστηρικτής του μητροπολίτη Φωκίδος στηρίζει τις αντιεκκλησιαστικές και αντικανονικές ενέργειες του και του φαναριώτη Πατριάρχη!

Δε μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Φωκίδος βρίσκει ρασοφόρο υποστηρικτή στις απαράδεκτες ενέργειές του, στο θέμα της αναγνώρισης των σχισματικών ως κανονικών από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αντιπαρερχόμαστε τα περί υβρεολογίου που καταδικάζει ο σχολιαστής ιερέας, καθώς, ούτε αυτός φείδεται υβριστικών χαρακτηρισμών μέσα στις λίγες γραμμές του σχολίου του. Αντιθέτως, στεκόμαστε στην ευκολία να υποστηρίξει την πατριαρχική αναρχία σε σχέση με την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Καρφάκι δεν του καίγεται του σεβαστού, κατά τα άλλα, παπαΓιώργη Χαρονικολάλου, για την αντιπατερική και αιρετική δράση του Βαρθολομαίου, που έδωσε αυτοκεφαλία και αναγνώρισε ως κανονική Εκκλησία τους καθαιρεμένους, αυτοχειροτονημένους και ακοινώνητους από όλες τις τοπικές Εκκλησίες και Πατριαρχεία σχισματικούς. Ο μητροπολίτης Φωκίδος συστοιχούμενος με μερικούς ακόμα επιπόλαιους και ολέθριους επισκόπους της ελλαδικής Εκκλησίας, δίνει πλάτες στον αιρεσιάρχη. Ο παπαΓιώργης πάνω σε αυτό εθελοτυφλεί. Δε βλέπει την παρέμβαση στην Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και προσφέρει υποστήριξη στη μητροπολιτική κακοδοξία. Όμως, δε διακονεί με τον τρόπο αυτό το Χριστό και τη Εκκλησία Του, παρά μόνο το πνεύμα της αλλοτρίωσης και της πλάνης. Λυπούμαστε! Ιδού το σχόλιο του πατρός που μας εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης και αφορά αυτό το δημοσίευμά μας.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Τρίτη, 23 Ιουλ, 8:10 μ.μ.
Αγαπητέ κύριε ‘Μέτοικε’,

α) Δεν γνωρίζω ποιος είστε αλλά και το σημαντικότερο τι πρεσβεύετε αλλά και ποιους, θα μου επιτρέψετε, κύκλους εκπροσωπείτε.

β) Εκ των προτέρων για να σας διαλύσω κάθε ίχνος υποψίας, αμφιβολίας, είμαι Ιερέας και διακoνώ επί είκοσι έτη σε τρεις μικρές ορεινές ενορίες. Δεν βρίσκομαι στο στενό περιβάλλον του Μητροπολίτη, (και δεν υπήρξα στη ζωή μου νυν και αεί δεν θα υπάρξω αυλοκόλακας και λοιπά, και προπαντός “έρποντας και γλύφοντας”).

Θα σταθώ σε δύο σημεία:

Πρώτον στα όσα γράφετε στο άρθρο σας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα katanixi.gr στις 22/7/2019 για τον Μητροπολίτη Φωκίδος, θα πρέπει να γνωρίζετε το να χαρακτηρίζουμε ένα Δεσπότη με αυτό το λεξιλόγιο αλλά και οποιονδήποτε χριστιανό με τέτοιο υβρεολόγιο, το θεωρώ λίαν επιεικώς απαράδεκτο… Ξέρετε πολλές φορές όταν απευθυνόμαστε σε έναν αδελφό μας χρησιμοποιώντας αυτές τις εκφράσεις, στην ουσία φανερώνουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

Δεύτερον, τί το φοβερό και τρομερό είπε ο Μητροπολίτης Φωκίδος κος κος Θεόκτιστος;

Το αυτονόητο! Αυτό που πιστεύει το 95% των κληρικών μας (Δεσποτάδων, Ιερέων, κλπ.) και ολόκληρος ο ορθόδοξος ελληνισμός αλλά και πολλοί μη ορθόδοξοι. Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας, ο Ορθόδοξος Επίσκοπος με το αδούλωτο φρόνημα, δεν πετροβολούσε την μητέρα Εκκλησία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξε και ήταν αναφορά σύμπαντος του Ελληνικού Έθνους και δεν γίνεται αγαπητέ μου ‘Μέτοικε’ να Το θεωρούμε κατά το δοκούν, χθες, σήμερα ή αύριο με το τι εμείς πιστεύουμε ή με το τι κάποιοι κύκλοι, που είτε γνωρίζουμε είτε όχι, προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν.

Τελειώνω αγαπητέ μου, διαχρονικά οι εθνοκάπηλοι, φονταμελιστές και λοιποί έχουν βλάψει την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Αμήν!

Υ.Γ. Ο υπέρμετρος φανατισμός δεν αρμόζει σε κανένα ορθόδοξο χριστιανό, διότι όπως γνωρίζετε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και Θεός είναι Θεός αγάπης και ειρήνης.

Ιερέας π. Γεώργιος Χαρονικολάλου
Εφημέριος Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου
Κερασιάς Φωκίδος

Διαβάστε σχετικά
Ίστασαι κακώς Θεόκτιστε ή, σωστότερα, Κακόκτιστε επίσκοπε Φωκίδος

Σχετικά άρθρα

Ο Ζελένσκι και οι σχισματικοί της Ουκρανίας σε διαθρησκειακή τελετή στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου

Ψευδεπίσκοποι, αιρετικοί και αλλόθρησκοι στο λίκνο της Ορθοδοξίας Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Κατά την 90ή επέτειο του Γολοντομόρ, την 25η Νοεμβρίου, ο διώκτης των Ορθοδόξων, πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη στον...

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.