Επικαιρότητα

Υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από τη δεξιά κυβέρνηση!

εικόνα άρθρου: Υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από τη δεξιά κυβέρνηση!

…άλλα αποφασίζει το Σ.τ.Ε , άλλα κάνετε, μας οδηγείτε στην παράνοια και στην απέχθεια, στην παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Εκδόθηκε το ΦΕΚ του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», νόμος 4692/2020, μετά την υπερψήφισή του «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο το μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα με το Άρθρο 4 του νομοσχεδίου, στο Γυμνάσιο διατηρείται στην Ομάδα Β΄, που περιλαμβάνει μαθήματα για τα οποία δε γίνονται εξετάσεις των μαθητών στο τέλος της χρονιάς. Παράλληλα, διατηρεί τις λίγες ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών στο δημοτικό που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Πρόκειται, δηλαδή, σαφώς για μία εμμονή στην υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από τη δεξιά κυβέρνηση που τίμησε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και που είχε συντελεστεί από την προηγούμενη άθεη καθ΄ομολογία κυβέρνηση. 

Τί άλλαξε άραγε από αυτό το Φ.Ε.Κ. Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά με έντονο ολιστικό άρωμα… ; Ειλικρινά αδυνατούμε να σας παρακολουθήσουμε κι αυτό είναι δείγμα φασιστικού τρόπου διακυβέρνησης. Πολυνομία, ασάφεια, φαινόμενα ασυνέχειας του Κράτους, άλλα λέτε, άλλα υλοποιείται, άλλα αποφασίζει το Σ.τ.Ε , άλλα κάνετε, μας οδηγείτε στην παράνοια και στην απέχθεια, στην παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης.

Παράλληλα είναι καθηλωτικός ο τρόπος που επιλέγετε με ποιές δικαστικές αποφάσεις σπεύδετε να εναρμονιστείτε, Κεραμέως: Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τα Θρησκευτικά, και με ποιές όχι, Η ΠΕθ αποκαλύπτει την Κεραμέως στον Πρωθυπουργό και την περιφρόνησή της! Είναι τόσο αποκαλυπτικά απροκάλυπτα όλα μπροστά στα μάτια μας! Πρέπει να είναι τυφλός κανείς για να μη βλέπει! Και τρελός για να σας εμπιστεύετε ακόμη! 

Μα, όχι, δεν είναι τυχαία όλα αυτά, δεν είναι καν το περίφημο ελληνικό χάος! Είναι ένα εντέχνως στημένο τεχνητό χάος που έχει σκοπό τη γενική απαξίωση του ελληνορθόδοξου τρόπου, του ελληνορθόδοξου ήθους, ένα ξήλωμα αξιών που κράτησαν το γένος όρθιο, ένα ξήλωμα των υψηλών ιδανικών που κράτησαν τις ψυχές όρθιες άνω- πάντοτε άνω- θρώσκουσες. 

Ω γλυκεία ελληνική παράδοση, παλιό ελληνικό σχολείο που ήθελες το θεολόγο πάντοτε πρώτο στο Σύλλογο διδασκόντων από τιμή στο Θεό! “Από Θεού άρξασθε” λέγανε οι παλιοί και ήταν ριζωμένο στη σχολική διαδικασία που κάποτε μοσχοβολούσε Θεό από ευλάβεια στο Θεό και στην παιδική ψυχή, αλλά και στο μέλλον της χώρας! Πώς κατάντησες έτσι ρυπαρό και νοσηρό για τις ψυχές που καλείσαι να περιθάλψεις με ευλάβεια και αγάπη και να προετοιμάσεις για το μέλλον αυτής της πατρίδας! 

Ω πατρίδα, πόσο σε μισούν, πόσο σε φθονούν αυτοί που γράφουν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και διαμορφώνουν το περιβάλλον του ελληνικού σχολείου! Πόσο στην καρδιά σε πυροβολούν και σε στοχεύουν! Πόσο τις ρίζες σου σακατεύουν να σαπίσουν, να μην υπάρχουν πια! 

Ξέρουμε να ζούμε σε διωγμό, ας μη φοβόμαστε! Θα αναβλύσει η πηγή της πίστης των προγόνων μας μέσα μας, αρκεί να σταθούμε απέναντι σαν όλα αυτά που κατεργάζεται η νέα εποχή και να αναγνωρίσουμε το διωγμό χωρίς φόβο και πάθος!

Καλή λευτεριά! 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ 

Δείτε σχετικά:
Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά με έντονο ολιστικό άρωμα…
– Τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου, η Κεραμέως και οι 30 βουλευτές της ΝΔ
– Η ΠΕθ αποκαλύπτει την Κεραμέως στον Πρωθυπουργό και την περιφρόνησή της!
– Αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών· ο ομολογιακός χαρακτήρας του ενοχλεί στα νεύρα και τους νεοδημοκράτες…
– Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΙΕΠ, τα Θρησκευτικά και το χρέος της νέας ηγεσίας
– Κεραμέως: Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τα Θρησκευτικά
– Καταδίκη Ελλάδας από ΕΔΑΔ για τα Θρησκευτικά: Το σύστημα απαλλαγής παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση
– Οι αποφάσεις ΣτΕ 1749/2019 Ολομ. και ΣτΕ 1750/2019 Ολομ. που ακυρώνουν τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου
– ΣτΕ: Ανακοίνωση των αποφάσεων για τα Θρησκευτικά και την αναγραφή θρησκεύματος στους τίτλους των μαθητών

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.