Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι ολοφάνερο πάντως πως, αν η ΔΙΣ είχε δείξει λεονταρίσια τόλμη και ανδρεία από την πρώτη καραντίνα, τώρα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο πνευματικής ανέχειας. Να πρέπει να “βολευτούμε” με ψίχουλα πνευματικότητας και αντικανονικότητας, για να μην σκανδαλιστούν όλοι οι χριστιανομάχοι του τόπου αυτού.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ζει Κύριος ο Θεός προς πείσμα όλων των άθεων, των αιρετικών και των μασόνων

Της Ελένης Καμπούρη

Ζούμε σε καιρούς περίεργους και χαλεπούς. Τίποτα δεν είναι φυσιολογικό και όσο πάει χειροτερεύει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτή η νέα κανονικότητα που μας έχει επιβληθεί λόγω covid-19. Κλεισμένοι στα σπίτια μας, μασκοφορεμένοι παντού, τα πάντα κλειστά ακόμη και οι εκκλησίες. Οι άνθρωποι αγωνιούν, φοβούνται και ασφυκτιούν αλλά αυτό αφήνει αδιάφορους, όλους τους υπέρμαχους της καραντίνας. Τα ψυχικά νοσήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν, αλλά πάλι αυτό είναι ήσσονος σημασίας. Τα στομάχια γεμίζουν καθημερινά με τον κόσμο να κάνει ουρές στα σούπερ μάρκετ αλλά, παρόλο που οι ψυχές μας λαχταρούν την γαλήνη, την ηρεμία και την αισιοδοξία που τους λείπει, κανείς δεν νοιάζεται. Γι’ αυτό και οι Ιεροί Ναοί παραμένουν κλειστοί. Ποιος και τι θα πάει κόντρα σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και την αντικανονικότητα; Όλοι περιμένουμε την βοήθεια από την Εκκλησία και την ΔΙΣ αλλά κανένα φως στο τούνελ δεν φαίνεται να διακρίνεται. Κάποιες λίγες διάσπαρτες φωνές και ψελλίσματα, αλλά κι αυτά χάνονται και ποδοπατούνται υπό την πίεση των απειλών και των προστίμων.

Μια τέτοια φωνή φάνηκε να υψώθηκε στη Θράκη μας, από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα. Επειδή καθημερινά αυξάνονται οι Χριστιανοί που “πιέζουν” τους Ιεράρχες για ανοιχτές εκκλησίες και συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες και φυσικά στην Θεία Ευχαριστία, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το ποίμνιό του και ανακοίνωσε τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στην Μητρόπολή του. “Οι Ιεροί Ναοί θα τελούν τις Θείες Λειτουργίες (με κλειστές τις πόρτες και χωρίς την παρουσία του κόσμου) και στο τέλος οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν, ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας”…… “Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν.” …..“Για αυτό, το να έχει κανείς την δυνατότητα να πάει και να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει την Εικόνα του Χριστού, του Αγίου Νικολάου, να καθίσει να προσευχηθεί και να ξαλαφρώσει, … θα γυρίσει στο σπίτι του πιο ήρεμος, πιο γαλήνιος. Άρα, λοιπόν, οι Εκκλησίες θα πρέπει να μείνουν ανοιχτές, λαμβάνοντας όμως όλα τα προστατευτικά μέτρα τα οποία μας συστήνουν η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές. Να πάει δηλαδή κανείς στον Ναό με την μάσκα. Την ώρα που θα προσκυνήσει, θα την βγάλει βεβαίως. Όση ώρα όμως μείνει μέσα στον Ναό, προσευχόμενος, να την φορέσει την μάσκα.”

Μπορούμε φυσικά να καταλάβουμε, μετά από αυτές τις δηλώσεις, τι επακολούθησε στο στρατόπεδο των άθεων, των μασόνων και των εκκοσμικευμένων χριστιανών. Θύελλα αντιδράσεων ολούθε, με τη παραπληροφόρηση να οργιάζει. Μιλούν όλοι περί ατομικής ευθύνης ή ανευθυνότητας, ξεχνώντας ότι οι ίδιοι που ξεφωνίζουν περί μολυσμού των ανθρώπων στους Ναούς, είναι οι ίδιοι που συνωστίζονται στα λεωφορεία, στις λαϊκές αγορές ή στα σούπερ μάρκετ. Αγνοούν, προφανώς, πώς είναι να κινδυνεύεις από ψυχιατρικές διαταραχές και αυτοκτονικές τάσεις και προτιμούν να ξοδέψουν όλες τους τις τραπεζικές καταθέσεις στην πολυθρόνα ενός ψυχίατρου ή ενός ψυχολόγου, από το να επισκεφτούν μια εκκλησία και να βρουν δωρεάν καταφύγιο κάτω από το πετραχήλι ενός πνευματικού. 

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι πολλά σημεία από τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου δεν μας αναπαύουν και είναι αντικανονικά αλλά στο πλαίσιο της οικονομίας θα τα ανεχτούμε λόγω της αντικανονικής κατάστασης που βιώνουμε. Ούτε οι εκκλησίες μας αρέσει που είναι κλειστές και αγανακτούμε με την όλη θεωρία περί πιθανού μολυσμού των πιστών μέσα σε αυτές. Ούτε η χρήση μάσκας μέσα σε αυτές, ούτε η συμμετοχή στην Θεία Κοινωνία, χωρίς την ολιγόλεπτη έστω, συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και απροΰπόθετα μας αναπαύει. Όσο για την χρήση μάσκας μέσα στους Ναούς, ούτε λόγος. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό. Γενικά, υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία μας βρίσκουν αντίθετους. Όμως, αναγνωρίζοντας την αφωνία της ΔΙΣ, τα άθεα κελεύσματα της κυβέρνησης, τις ορθολογικές και άπιστες κορώνες του ΕΟΔΥ, καθώς και την πιστοποίηση της χριστιανικής ιδιότητας μερίδας πιστών μόνο στα χαρτιά κι όχι συνειδησιακά, τότε, το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε για τις δηλώσεις του Σεβασμιώτατου, είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας “από την αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι”. Για να μην μείνουμε δηλαδή εντελώς στεγνοί από οτιδήποτε θυμίζει Ορθοδοξία. 

Είναι ολοφάνερο πάντως πως, αν η ΔΙΣ είχε δείξει λεονταρίσια τόλμη και ανδρεία από την πρώτη καραντίνα, τώρα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο πνευματικής ανέχειας. Να πρέπει να “βολευτούμε” με ψίχουλα πνευματικότητας και αντικανονικότητας, για να μην σκανδαλιστούν όλοι οι χριστιανομάχοι του τόπου αυτού. Φτάσαμε στο σημείο να φοβάται το ποίμνιο ακόμη και τους άδειους Ναούς ή και να ανάψει ένα κερί. Ο ασπασμός των Ιερών Εικόνων έχει δαιμονοποιηθεί και η Θεία Κοινωνία έχει στοχοποιηθεί. Από πότε έχει ποινικοποιηθεί το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας; Όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Σεβασμιώτατος… “ Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας, όπως λέγουν οι πατέρες”.

Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να σταματήσει όλη αυτή η παράνοια. Να σταματήσουν οι βλασφημίες και οι εκπτώσεις στην Πίστη. Να ανακτήσουμε τα κεκτημένα μας, την ζωή μας, την ελευθερία μας. Και, αν το δούμε με τη δική τους ματιά, οι εκκλησίες σε όλο τον κόσμο παραμένουν ανοιχτές, δείχνοντας σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες των ανθρώπων. Ιδίως στις αμιγώς ορθόδοξες χώρες, ποτέ δεν έκλεισαν και συνεχίζουν απρόσκοπτα την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών. Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να διαφέρει;

Ανοίξτε τις Εκκλησίες. Έχουμε ανεξιθρησκεία και ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου κι όποιον θέλει. Συνεχίστε εσείς να θρησκεύετε στις στοές και αφήστε εμάς να λατρεύουμε Αυτόν που πολεμάτε. Αυτός που πολεμάτε με λύσσα και μανία, θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο κι αν Του εναντιώνεστε. Δε θα Τον σβήσετε, ούτε θα Τον εξαφανίσετε. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι είναι ο Άγιος Τριαδικός Θεός και αφήστε μας στην ησυχία μας. Δεν πρόκειται να Τον ξεριζώσετε από την ψυχή μας, όσα lockdown κι αν εφαρμόσετε. Καταστρέφετε και τον εαυτό σας, όσο κι αν δεν το παραδέχεστε. Βολική η εργαλειοποίηση του covid αλλά πραγματικά λυπηθείτε τους ομοίους σας που ζουν ανάμεσά μας και καταστρέφεται και η δική τους ζωή. Ζει Κύριος ο Θεός προς πείσμα όλων των άθεων, των αιρετικών και των μασόνων!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης: Οι πιστοί μπορούν να μεταλαμβάνουν στο σπίτι τους, καλούντες τον εφημέριο της ενορίας τους
Η χριστουγεννιάτικη αγωνία του μητροπολίτου Καναδά
Το πάθημα θα μας γίνει μάθημα;
Να βρούμε και να ακολουθήσουμε τις “μεμονωμένες και απομονωμένες φωνές” που προσβάλει ο κ. Κονιδάρης
Επιστολή Μητροπολίτου Κυθήρων προς την Ιεράν Σύνοδον
Αγιορείτικη Ιλαροτραγωδία
Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται;
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Η Αναισθησία της Ιεραρχίας που έκλεισε τους Ναούς, κορυφώνεται. Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο
Συνοδικότητα ή φασισμός;