Επικαιρότητα

«Χαρά, χαρά, χαρά»: Ο Πασκάλ συναντά τον Χριστό

εικόνα άρθρου: «Χαρά, χαρά, χαρά»: Ο Πασκάλ συναντά τον Χριστό

19 Αυγ 2019

Η «Φωνή Κυρίου» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της Κυριακής 18ης Αυγούστου 2019, αναφέρεται στον κορυφαίο επιστήμονα Πασκάλ, ο οποίος μεταστράφηκε στην πίστη σε ηλικία 31ενός ετών. Ας παρακολουθήσουμε το απόσπασμα, σε σύνταξη του Αρχιμ. Β.Λ.:

«Όποιος ελεύθερα κάλεσε την θεϊκή φωτιά να καταφλέξει τις αμαρτίες του με σταθερή μετάνοια, αυτός αρχίζει από εδώ και από τώρα να απολαμβάνει τη φωτιστική, αγιαστική και σωστική δύναμη του θείου πυρός. Έτσι την έζησε, από τότε που μεταστράφηκε στην πίστη στα 31 του χρόνια, ο κορυφαίος επιστήμονας Πασκάλ.

«ΧΑΡΑ. ΧΑΡΑ. ΧΑΡΑ. ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ»

Περιγράφοντας τη συγκλονιστική εμπειρία συνάντησης με τον Χριστό, που είχε τη νύχτα της 23ης Νοεμβρίου 1654, αρχίζει με τη λέξη «πυρ».
Πρόκειται για φωτιά που δεν είναι απρόσωπη ενέργεια, είναι «ο Θεός Αβραάμ, Ισάακ και Ιακώβ, και όχι ο θεός των φιλοσόφων», είναι η φωτιά που κατακαίει κάθε άρρωστο εγωισμό και οδηγεί, κατά τον Πασκάλ, «στην ταπείνωση της καρδιάς». Κι αυτή η ταπείνωση, φέρνει «χαρά, χαρά, χαρά, δάκρυα χαράς».
Η τριπλή επανάληψη της λέξης, προσπαθεί να αποδώσει την άφατη πλησμονή χαράς, που γεύεται όποιος «εποικοδομεί» στην οικοδομή του Χριστού «χρυσόν, άργυρον και λίθους τιμίους».»

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
Παρακαλώ ασχοληθείτε με την απαράδεκτη “Φωνή Κυρίου”
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Το Εμπάργκο στη “Φωνή Κυρίου” συνεχίζεται [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.