Όροι χρήσης

Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα για τον Χριστιανισμό και τη Ορθοδοξία, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε και να διαβάσετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν. Παρακαλούμε, σε περίπτωση που βρείτε ενδιαφέρον το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας μας, να παραθέσετε τον σχετικά σύνδεσμο που οδηγεί στην Ιστοσελίδα μας ή να το μοιραστείτε μέσω των κοινωνικών δικτύων που διαθέτει η Ιστοσελίδα μας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε στο περιεχόμενο της Ιστοσελίδας μας σε ιστοσελίδες τρίτων. Έτσι, περισσότεροι θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα μας και να επωφεληθούν από το πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενό της. 

Ποιοι είμαστε 

Η ιστοσελίδα «www.katanixi.gr» αποτελεί ιδιοκτησία και προσωπικό ιστολόγιο του π. Νικόλαου Μανώλη, Ιερέα της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η οποία εφεξής χάριν συντομίας θα αναφέρεται ως η «Ιστοσελίδα». Σε περίπτωση που θελήσετε να επικοινωνήσετε με την Ιστοσελίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση infokatanixis@gmail.com

Αποδοχή όρων

Οι όροι που ακολουθούν αφορούν την πολιτική χρήσης που εφαρμόζει η Ιστοσελίδα. Οι όροι που ακολουθούν είναι υποχρεωτικοί για όλους τους Επισκέπτες του ανωτέρω διαδικτυακού χώρου. Σε περίπτωση που διαφωνείτε με τους παρόντες όρους χρήσης, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Ιστοσελίδα μας.

Όριο ηλικίας

Η Ιστοσελίδα απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών. Αν είστε κάτω των 15 ετών, μπορείτε να επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα, μόνο με την προηγούμενη ρητή, ειδική και γραπτή συγκατάθεση του νόμιμου κηδεμόνα σας. Η Ιστοσελίδα δεν είναι σε θέση να ελέγξει την τυχόν ψευδή δήλωση του Επισκέπτη σχετικά με την ηλικία του και για το λόγο αυτό ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση ψευδούς δήλωσής του.

Περιεχόμενο ιστοσελίδας

Η Ιστοσελίδα φιλοξενεί ειδήσεις, άρθρα και απόψεις σε θέματα σχετικά με την Ορθοδοξία, τον Οικουμενισμό, την κοινωνία, καθώς και εθνικά θέματα. Επίσης, φιλοξενεί τα σχόλια των Επισκεπτών – χρηστών της επί των δημοσιεύσεών της.

Δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας

Κείμενα, φωτογραφίες, γραφικά, λογότυπα, σήματα και κάθε άλλη μορφή πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας που εμφανίζεται στην Ιστοσελίδα ανήκουν στους δημιουργούς τους και τους δικαιούχους των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας. 

Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο, αντιγραφή, αναπαραγωγή, χρήση, τροποποίηση, προσαρμογή, μετάφραση, παρουσίαση σε τρίτο αυτών χωρίς την προηγούμενη γραπτή και ειδική άδεια από τον εκάστοτε δημιουργό – δικαιούχο τους δικαιώματος διανοητικής ιδιοκτησίας. 

Ο παραβάτης τιμωρείται με αυστηρές αστικές και ποινικές κυρώσεις, ενώ υποχρεούται παράλληλα σε αποζημίωση προς αποκατάσταση της συντελεσθείσας περιουσιακής, αλλά και ηθικής βλάβης.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται και αποτελούν το κυρίως περιεχόμενο της Ιστοσελίδας ανήκουν στους συγγραφείς τους, όπως αυτά κάθε φορά υπογράφονται. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο, αντιγραφή, αναπαραγωγή, χρήση, τροποποίηση, προσαρμογή, μετάφραση, παρουσίαση σε τρίτους αυτών χωρίς την προηγούμενη γραπτή και ειδική άδεια από τον εκάστοτε συγγραφέα.

Μπορείτε να δείτε, να κατεβάσετε και να τυπώσετε τα άρθρα της Ιστοσελίδας μας αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική σας χρήση και όχι για εμπορικούς σκοπούς.

Προσωπικά δεδομένα

Η Ιστοσελίδα σέβεται και μεριμνά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Επισκεπτών της. Για το λόγο αυτό συμμορφώνεται πλήρως με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (General Data Protection Regulation, GDPR). Περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που ακολουθεί η Ιστοσελίδα μας, καθώς και για τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που εφαρμόζει, μπορείτε να βρείτε αναλυτικά εδώ.

Αποποίηση ευθύνης

Η Ιστοσελίδα δεν εγγυάται ότι είναι απαλλαγμένη από ιούς ή άλλους βλαπτικούς παράγοντες. Για τον λόγο αυτό, η Ιστοσελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει για κάθε είδους ζημία τυχόν ανακύψει από τη λειτουργία της, ή αναφορικά με περιεχόμενο, υλικό ή άλλες υπηρεσίες, οι οποίες καθίστανται προσβάσιμες μέσω της Ιστοσελίδας. Από την ευθύνη αποκλείεται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, κάθε ζημία, άμεση ή έμμεση, υλικής, περιουσιακής, ηθικής ή άλλης φύσης. 

Παράθεση σχολίων

Η Ιστοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων που δημοσιεύονται σε αυτήν. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών της – Επισκεπτών της Ιστοσελίδας, οι οποίοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

Ως Επισκέπτες – χρήστες της Ιστοσελίδας οφείλετε να διατυπώνετε κόσμια τις απόψεις σας, χωρίς τη χρήση υβριστικών, υποτιμητικών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών, απρεπών, ενοχλητικών, προσβλητικών, ανήθικων, παραπλανητικών ή άλλων παράνομων σχολίων, τα οποία ενδέχεται να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη τρίτων προσώπων. Επίσης, στα σχόλια θα πρέπει να μην δημοσιεύετε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τρίτων προσώπων. Σε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω, η Ιστοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη, καθώς δεν προβαίνει σε προληπτικό έλεγχο των σχολίων. Αποκλειστικά υπεύθυνος έναντι του προσβληθέντος τρίτου είναι ο χρήστης – συντάκτης του σχολίου, ο οποίος φέρει αποκλειστικά την όποια αστική ή ποινική ευθύνη, καθώς και την τυχόν υποχρέωση αποζημίωσης.

Σε κάθε περίπτωση, που η Ιστοσελίδα εντοπίσει τέτοιου είδους σχόλια ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας έχει κάθε δικαίωμα και εναπόκειται στη διακριτική της ευχέρεια να αφαιρέσει, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, το προσβλητικό σχόλιο από την Ιστοσελίδα. 

Περιεχόμενο τρίτων και σύνδεσμοι (links)

Η Ιστοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια και εν γένει για τη νομιμότητα του περιεχομένου τρίτων πηγών και συνδέσμων που τυχόν δημοσιεύονται σε αυτήν. Να αποφεύγεται η χρήση τέτοιων συνδέσμων από τους Επισκέπτες. Σε περίπτωση παραβίασης η Ιστοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη, η οποία ανήκει αποκλειστικά στον Επισκέπτη που έκανε χρήση του περιεχομένου τρίτου ή του συνδέσμου. Ο τελευταίος φέρει την αποκλειστική ευθύνη αποζημίωσης έναντι τρίτου για την περιουσιακή ή ηθική ή άλλη βλάβη που τυχόν έχει υποστεί. 

Παραβίαση των όρων

Σε περίπτωση παραβίασης των παρόντων όρων χρήσης, η Ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να κινηθεί, όπως κρίνει ανάλογα ανά περίπτωση. Ενδεικτικά μπορεί να αποκλείσει στον Επισκέπτη την πρόσβαση στην Ιστοσελίδα, να μπλοκάρει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με συγκεκριμένη διεύθυνση IP (IP address) από το να έχουν πρόσβαση στην Ιστοσελίδα, να έρθει σε επαφή με τον Διαδικτυακό σας Πάροχο (Internet Service Provider) και να ζητήσει να σας αποκλείσει την πρόσβαση στην Ιστοσελίδα μας ή να κινηθεί δικαστικά εναντίον σας. Η ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο από την Ιστοσελίδα, δεν αποκλείεται. 

Ενημέρωση των όρων

Η Ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων όρων χρήσης. Οι νέοι όροι χρήσης ισχύουν από τη δημοσίευσή τους. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας για τυχόν αλλαγές, ώστε να γνωρίζετε την ισχύουσα έκδοσή τους κατά την επίσκεψη στην Ιστοσελίδα μας.

Ισχύς όρων

Σε περίπτωση που κάποιος από τους όρους τους παρόντος κριθεί από δικαστική ή άλλη αρμόδια αρχή ως άκυρος, ακυρώσιμος, μη εφαρμόσιμος ή μη νόμιμος, οι υπόλοιποι όροι διατηρούν την ισχύ τους στο ακέραιο. Σε περίπτωση που η Ιστοσελίδα δεν εφαρμόσει στην πράξη συγκεκριμένη διάταξη, αυτό δεν συνεπάγεται παραίτηση από τα αντίστοιχα δικαιώματά της. 

Επίλυση διαφορών και παραπόνων

Σε περίπτωση που ανακύψει τυχόν διαφορά, η οποία συνδέεται με την Ιστοσελίδα, ο Επισκέπτης μπορεί να διατυπώσει το παράπονό του απευθείας στον ιδιοκτήτη της Ιστοσελίδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση infokatanixis@gmail.com. Στη συνέχεια, εφόσον δεν έχει επιλυθεί η διαφορά του, έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει να επιλύσει τη διαφορά του ηλεκτρονικά με προσφυγή στη διαδικασία που προβλέπεται μέσω της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία λειτουργεί στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: 

Εφαρμοστέο δίκαιο και αρμόδια Δικαστήρια 

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς που προκύψει αναφορικά με την Ιστοσελίδα, εφαρμοστέο δίκαιο είναι το ελληνικό, ενώ αρμόδια Δικαστήρια για την επίλυση της διαφοράς ρητά συμφωνεί και αποδέχεται ο Επισκέπτης ότι είναι τα Δικαστήρια της πόλης της Θεσσαλονίκης.  

Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι άνω των 15 χρονών.

Δηλώνω ότι διάβασα τους παραπάνω όρους χρήσης, οι οποίοι αφορούν την πολιτική ορθής χρήσης που εφαρμόζει η Ιστοσελίδα και δηλώνω ότι αποδέχομαι, ελεύθερα, ρητά και ανεπιφύλακτα αυτούς.


Πολιτική προστασίας απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.