Ελένη Καμπούρη

Ελένη Καμπούρη, Η κρεατοφαγία της Μ. Παρασκευής από την ένωση Αθέων

εικόνα άρθρου: Ελένη Καμπούρη, Η κρεατοφαγία της Μ. Παρασκευής από την ένωση Αθέων

Ἀποκλειστικά γιά τό Katanixi.gr

Ήρθε κι η Μεγάλη Εβδομάδα με τα Θεία Πάθη και η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής κορυφώνεται.

Για μας τους Ορθόδοξους Χριστιανούς  είναι γνωστό ότι νηστεία δεν είναι μόνο η αποχή από το κρέας ή οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο ζωικής προέλευσης, αλλά και η προσπάθεια να απέχουμε από πάθη,κακές συνήθειες,άσχημες σκέψεις και γενικά οτιδήποτε μας χωρίζει από τον Άγιο Τριαδικό Θεό μας και μας απομακρύνει από την ελπίδα της σωτηρίας.

Και πάνω που κάνω αυτές τις σκέψεις και σκέφτομαι αν τα κατάφερα φέτος να κάνω έστω και ένα μικρό βήμα, να σταυρώσω τις αμαρτίες μου, έρχεται μπροστά μου το γνωστό πλέον κάθε χρόνο δημοσίευμα της Ένωσης Αθέων που διοργανώνουν τη Μ. Παρασκευή κρεατοφαγία και διαφημίζουν με χαρά και υπερηφάνεια.

Προφανώς και είναι ύβρη και βλασφημία όλο αυτό προς το πρόσωπο του Χριστού μας, γιατί, όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι, ο ίδιος ο Χριστός μας παρόλο που είναι Θεός, σταυρώθηκε για μας. Εξάλλου η νηστεία είναι μια εντολή του Θεού που προλαμβάνει τα δεινά και καταλαγιάζει τα πάθη από την αρχή της δημιουργίας του ανθρώπου, όταν ο ίδιος ο Θεός την παρέδωσε στους Πρωτόπλαστους, αλλά και αργότερα ο Χριστός νήστεψε στην έρημο, σαράντα ημέρες δίνοντάς μας ο Ίδιος το παράδειγμα αυτό, για να το ακολουθήσουμε κι εμείς οι ίδιοι.

Άθεοι λοιπόν. Επειδή δεν είμαι φιλόλογος, έψαξα στο λεξικό την ετυμολογία της λέξης ”άθεος”. Σημαίνει λοιπόν ”αυτόν που δεν πιστεύει ή αρνείται την ύπαρξη του Θεού”. Επομένως… δε θες να γιορτάζεις το Πάσχα και αρνείσαι την ύπαρξη του Χριστού και γι αυτό δείχνεις με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία σου. Αφού δεν πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός, γιατί δεν κάνεις το ίδιο και κατά το ραμαζάνι των Μουσουλμάνων; Αφού είσαι άθεος, όπως λες, λογικά είσαι ενάντια σε οποιαδήποτε θεότητα όποιο όνομα κι αν έχει. Γιατί λοιπόν το κάνεις μόνο τη Μ. Εβδομάδα στους χριστιανούς; Μα γιατί δεν είσαι άθεος αλλά αντίχριστος. Και μάλιστα, όπως λέει ο απλός κόσμος, αυτό δείχνει ανωριμότητα και βρεφική συμπεριφορά. Ξέρεις γιατί; Γιατί το κάνεις επίτηδες, για να εκνευρίσεις το χριστιανό και γιατί έχεις τη συμπεριφορά του μικρού παιδιού, που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των ενηλίκων ποικιλοτρόπως.

Είναι λάθος λοιπόν να προσδιορίζεσαι ως άθεος. Είσαι αντίχριστος ξεκάθαρα, γιατί αυτό που κάνεις το κάνεις μόνο στους χριστιανούς. Στους μουσουλμάνους δεν το κάνεις ή γιατί τους φοβάσαι ή γιατί απλά εκεί υπάρχουν οι όμοιοί σου αντίχριστοι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τους πολεμάς. Οι χριστιανοί έχουν αρχοντιά και δε θα ασχοληθούν με τις προκλητικές σου συμπεριφορές. Ο Χριστός δε βιάζει κανένα και δε μας υποχρεώνει να Τον πιστεύουμε και να Τον ακολουθούμε. “Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν”, είπε “δε βγήκε με χατζάρες και τσεκούρια, με ειρωνείες και σαρκασμό να πείσει κάποιον να Τον ακολουθήσει.

Ας κάνουν λοιπόν αυτό που θέλουν να κάνουν και ας μη μας περνάνε για χαζούς. Είναι αντίχριστοι και όχι άθεοι. Η αξιοπρέπεια είναι μια αξία που τη βρίσκεις σπάνια πια. Ξέρω πολλούς άθεους και αιρετικούς που ακολουθούν τη νοοτροπία που διάλεξαν να πιστεύουν χωρίς να τη διαφημίζουν με πομπώδη τρόπο ή να προκαλούν ασύστολα. Εμείς είμαστε φασίστες και ταλιμπάν και αυτοί που κάνουν τόση φασαρία για τα πιστεύω τους και μας επιτίθενται δεν είναι;

Και τελικά γιατί πολεμάς κάτι ή κάποιον που κατά την γνώμη σου δεν υπάρχει; Δεν είναι αντιφατικό;

Καλή υπόλοιπη Μεγαλοβδομάδα να έχουμε, με το καλό και με μετάνοια να φτάσουμε στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και να θυμηθούμε ότι και η νηστεία δε γίνεται με το πώς μας βολεύει και με το πώς θέλουμε εμείς να την κάνουμε, αλλά γίνεται με καθοδήγηση του Πνευματικού μας ο οποίος ξέρει και τη ζωή μας και την προαίρεσή μας και τα προβλήματα υγείας μας και τις αντοχές μας, αλλά και την οικογενειακή μας κατάσταση. Ας αφεθούμε και ας ταπεινωθούμε στο πετραχήλι του Πνευματικού μας. Αφηνόμαστε έτσι στο θέλημα του Άγιου Τριαδικού Θεού μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

14 Μάι

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας (Πάσχα 2009) [Κείμενο & Βίντεο]

Η πραγματική παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντος Αγάθωνος Κωνσταμονίτη ήταν ότι σωτηρία υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθοδοξία. Μετά από αυτή τη βασική παραδοχή δίδασκε την υπομονή και την ευχή!

Πατερικά

7 Μάι

Νικ. Σωτηρόπουλος – Η Ανάσταση του Χριστού και τα Ψεύδη των Εβραίων

“Ας υποθέσουμε όμως πως όλοι (!) οι φρουροί του Τάφου είχαν αποκοιμηθεί. Για πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό, από τη στιγμή που ένας πελώριος λίθος θα έπρεπε να μετακινηθεί για να ανοίξει ο Τάφος;”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.