Επικαιρότητα

Νέα πρόκληση Φωκίδος Θεόκτιστου. Καλεί τον Μόσχας να μην εναντιώνεται στους σχισματικούς (φώτο-βίντεο)

εικόνα άρθρου: Νέα πρόκληση Φωκίδος Θεόκτιστου. Καλεί τον Μόσχας να μην εναντιώνεται στους σχισματικούς (φώτο-βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος συλλειτούργησε με τους σχισματικούς που επισκέπτονται την Ελλάδα, το οποίο ήταν ένα πολύ καλό καταφύγιο μετά την απόρριψη που εισέπραξαν από άλλους Μητροπολίτες της Ελλάδος.

Το συλλείτουργο έγινε στην Μονή Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ του πρωτοσυγκέλλου την Μητρ. Φωκίδος, Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη.

Οι Μητροπολίτες που δεν δέχθηκαν τους σχισματικούς σε συλλείτουργο, ήσαν ο Ύδρας Εφραίμ και ο Πατρών Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομος απέφυγε διακριτικά να δεχθεί τους σχισματικούς σε συλλείτουργο. Επέτρεψε όμως στους σχισματικούς να λειτουργήσουν στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεώς του.

Ο Φωκίδος Θεόκτιστος μετά το συλλείτουργο με τους σχισματικούς επισκόπους Συμεών και Αλέξανδρο, έκανε την παρακάτω ευχή: ” …Ο Θεός να φωτίσει και τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας να μην εναντιώνεται, να μην είναι αντίθετος δηλαδή, για την ίδρυση και αυτοκεφαλία της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας…” 

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά: – Υποδοχή και Συλλείτουργο του Μητροπολίτου Φωκίδος με τους σχισματικούς της «Ουκρανικής Εκκλησίας»

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.