Επικαιρότητα

Ο Οικουμενισμός σύμφωνα με τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς 

εικόνα άρθρου: Ο Οικουμενισμός σύμφωνα με τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς 
Γράφει η “Ερατώ”

Άραγε τα λόγια του μεγάλου αυτού Σέρβου Αγίου, θα έχουν απήχηση στις ψυχές των σύγχρονων οικουμενιστών; 


Αγαπημένα μου εν Χριστώ αδέρφια, καλό κι ευλογημένο στάδιο. Ο πνευματικός μας αγώνας θα ενταθεί, θα γίνει πιο ακέραιος τώρα που, για άλλη μία χρονιά, ο Θεός μας αξίωσε να μπούμε στο ευλογημένο Τριώδιο.

Είθε, με τις ευχές του γέροντά μας, που εύχεται και προσεύχεται για μας από ψηλά, να αγωνισθούμε σθεναρά για «του Χριστού την πίστη την Αγία», την Αγία μας Ορθοδοξία.

Ο Οικουμενισμός καλά κρατεί, έχει απλώσει τα πλοκάμια του και συμπαρασύρει στο διάβα του μητροπόλεις, κληρικούς και λαϊκούς. Η τάση για πολυπολιτισμικότητα διαφαίνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής πλέον. Υπάρχει μία βεβιασμένη ανάγκη για αποδοχή του διαφορετικού, με κάθε τίμημα.

Για την πληγή της αιρέσεως του Οικουμενισμού, μας μιλάει και ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, στην επιστολή που αποστέλλει ως απάντηση «στον συνταξιούχο Π.Ν. για ένα όραμα» (σελ. 313-315).

 «Είχατε ένα ασυνήθιστο όραμα στην Εκκλησία κατά τη διάρκεια της προσευχής. Είδατε πως ο Χριστός βγήκε από το ιερό και στάθηκε. Ύστερα βγήκε κάποιος σαν Εβραίος ραβίνος, και στάθηκε εξ αριστερών του Χριστού. Τελικά βγήκε πάλι κάποιος με τη μαντήλα στο κεφάλι, και στάθηκε εκ δεξιών του Χριστού. Τότε και οι δύο τους από τις πλευρές έδωσαν τα χέρια στον Χριστό και έκαναν χειραψία μαζί Του. Τέτοιο όραμα είχατε. Και ερμηνεύετε ότι δήθεν ο Θεός θέλει να συμφιλιωθούν όλες οι θρησκείες και να δημιουργηθεί μία πίστη στον κόσμο!

Ο καθένας που είναι μυημένος στα μυστήρια της Βασιλείας του Θεού μπορεί να σας πει ότι και το όραμα είναι ψευδές και η ερμηνεία είναι ψευδής. Το φάντασμα που είδατε μπροστά σας δεν είναι από τον Θεό αλλά από εκείνον που πάντα σηκώνει τα κέρατά του εναντίον της πίστης του Χριστού. Άνθρωπε του Θεού, ποιος μπορεί να κάνει χειραψία με τον Χριστό; Ποιος μπορεί να σταθεί δίπλα στον Θεό; (…) Οι Εβραίοι δεν έχουν ούτε θυσίες ούτε ιερωσύνη. (…) Ούτε οι μουσουλμάνοι έχουν θυσίες ή ιερωσύνη. Πώς εκείνο που έχει ερημώσει (…) και έχει αντικατασταθεί με άλλο καινούργιο, μπορεί να εξισώνεται, και να κάνει χειραψία, με τη ζωντανή πίστη του Χριστού; Αλλά και ο ίδιος ο Μωάμεθ, (…) γνωρίζει και βάζει στο κοράνι, ότι ο Ιησούς, υιός της Μαρίας θα κρίνει τον κόσμο, αναλόγως του ιδίου του Μωάμεθ. Τι εξίσωση και ισοπέδωση τότε!

Από πού τέτοιο όραμα ρωτάτε. Από εκείνον που βάζει σε πειρασμούς. (…) Στις μέρες μας πολύ ακούγεται –από τους ολιγόπιστους βέβαια- περί της συμφιλίωσης και εξίσωσης όλων των θρησκειών. (…) Κι εσείς μπερδέψατε τις έννοιες. Άλλο πράγμα είναι η κοινωνική και πολιτική ειρήνη και άλλο η συμφιλίωση των θρησκειών. Και άλλο πράγμα είναι η εξίσωση στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και άλλο η ισοπέδωση των θρησκειών. Στους χριστιανούς έχει αυστηρά διαταχθεί η ελεημοσύνη προς όλους τους ανθρώπους, χωρίς διαφορά στην πίστη, αλλά ταυτόχρονα και η αυστηρή τήρηση της αλήθειας του Χριστού. Από τούτη την μη διαφοροποίηση ήρθε και η σύγχυση στην ψυχή. Στην πραγματικότητα εσείς δεν είδατε ούτε τον Χριστό ούτε τον Μωάμεθ. Είδατε μόνο τη δική σας ψυχή».

Άραγε τα λόγια του μεγάλου αυτού Σέρβου Αγίου, Αγίου Νικολάου, θα έχουν απήχηση στις ψυχές των σύγχρονων οικουμενιστών; Θα ξυπνήσουν τη συνείδησή τους; Θα ανοίξουν τα πνευματικά τους μάτια;

Η τελευταία φράση της επιστολής, «είδατε μόνο τη δική σας ψυχή», είναι μαχαιριά στην καρδιά. Ψυχές ποτισμένες με το Άγιο Πνεύμα είναι δυνατόν να μη έχουν στραμμένο το βλέμμα τους μόνο στον Χριστό της Ορθοδοξίας; Κάθε άλλη ‘πίστη’ εκτός αυτής είναι κίβδηλη και απατηλή.

Ας ευχηθούμε στο μέλλον, οι φορείς της αίρεσης του οικουμενισμού να αντικρύζουν στην ψυχή τους την καθαρότητα της μοναδικής αληθούς πίστεως, της Ορθοδοξίας μας.  

Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται…», σελ.313-315 «στον συνταξιούχο Π.Ν. για ένα όραμα»)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.