Επικαιρότητα

«Οι Χριστιανοί να παραμείνουν στη γη των προγόνων τους»

εικόνα άρθρου: «Οι Χριστιανοί να παραμείνουν στη γη των προγόνων τους»

Δεν πρόκειται για χριστιανικές Εκκλησίες αλλά για αιρετικές. Όσο θα συγχέουν τον Χριστό με τον Αντίχριστο, τόσο η ευλογία του Θεού θα απομακρύνεται. Μόνον όταν οι αιρετικοί καταδικάσουν τις αιρέσεις τους και ενταχθούν εν μετανοίᾳ στη Ορθοδοξία και όταν οι ορθόδοξοι αναγνωρίσουν την Ορθοδοξία ως τη μόνη χριστιανική Εκκλησία, τότε μόνο υπάρχει η ελπίδα ο Κύριος να μας λυπηθεί και να προσφέρει τη ειρήνη Του στην πολύπαθη αυτή περιοχή!

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Κραυγή αγωνίας για τη μείωση του χριστιανισμού στην Συρία και της ευρύτερη περιοχή από τους Προκαθημένους των χριστιανικών εκκλησιών στην Δαμασκό.
Χθες, 12 Αυγούστου συναντήθηκαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος και ο Μελχίτης Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Γιούσεφ, παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου στη Συρία Καρδινάλιου Μάριο Ζενάρι.

Όπως αναφέρεται στην σχετική κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την συνάντηση, συζήτησαν για την γενικότερη κατάσταση στην περιοχή και τις επιπτώσεις της κρίσης των τελευταίων ετών στους λαούς της περιοχής και κυρίως στους χριστιανούς, ο αριθμός των οποίων μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

«Οι Χριστιανοί αποτελούν βασικό συστατικό του εθνοτικού μωσαϊκού της περιοχής και κατά τη διάρκεια των αιώνων, διατηρούν την παρουσία τους και αποτελούν πρότυπο ενεργών πολιτών που τηρούν πλήρως τα καθήκοντά τους και τις ευθύνες τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουν να ζουν στην γη των προγόνων τους, παρά τις άσχημες συνθήκες, ώστε να παραμείνουν το άλας αυτής της γης και το φως της.

Επίσης οι συμμετέχοντες προσευχήθηκαν για την ασφαλή επιστροφή των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, Χαλεπίου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία, οι πατέρες αναγνώρισαν τη νίκη της ηγεσίας, του στρατού και του λαού της Συρίας απέναντι στην τρομοκρατία που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Συρίας.

Τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής όλων των συνιστωσών του συριακού λαού στην εκπόνηση ενός κοινού οράματος για το μέλλον της χώρας τους, μέσα σε ένα κράτος που εδράζεται στα θεμέλια της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.