Επικαιρότητα

Παπικό “Πιστεύω” στην Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως!

εικόνα άρθρου: Παπικό “Πιστεύω” στην Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως!

Λάβαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την παρακάτω καταγγελία σχετικά με την απαράδεκτη αλλοίωση του Συμβόλου της Πίστεως, που έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Καταγγελίες για το ίδιο γεγονός έχουμε λάβει και από άλλους πιστούς, που παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό, οι οποίοι μας ανέφεραν οτι προκλήθηκε ταραχή στο εκκλησίασμα από την ανάγνωση του παπικού “πιστεύω”.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Σήμερα το πρωί, την Τρίτη της 11 Ιουνίου 2019 παραβρεθήκαμε ως πιστοί σε Λειτουργία στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επί της ονομαστικής εορτής του Δεσπότου κ. Βαρνάβα.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν πλήθος ιερέων καθώς και ο Δεσπότης Γλυφάδας Αντώνιος, ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, ο Επίσκοπος Αμορίου και ηγούμενος της Μονής Βλατάδων Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος, o καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Πάτερας Καλιακμάνης Βασίλειος και ο κοσμήτωρ και καθηγητής της Θεολ. Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ενώ ξεκίνησαν οι ψάλτες να απαγγέλλουν το Σύμβολο της Πίστης μας το «Πιστεύω» απήγγειλαν την αρχή του και με εντολή του Δεσπότου Βαρνάβα να το συνεχίσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος κ. Σταμάτης του δόθηκε ένα βιβλίο και συνέχισε την απαγγελία λέγοντας για το Άγιο Πνεύμα «το εκ του Πατρός εκπορευόμενον και εκ του Υιού».
Εκείνη την στιγμή κάποιοι από εμάς τους πιστούς που το αντιληφθήκαμε σηκωθήκαμε και φύγαμε, κάποιοι άλλοι το συνειδητοποίησαν αργότερα και λυπήθηκαν. Δεν αντέδρασε κανείς δημόσια ούτε Δεσπότης ούτε Ιερέας ούτε εκείνη την στιγμή ούτε αργότερα.
Ούτε είπε κανείς να επαναλάβει το Πιστεύω ο κ. Σταμάτης. Σύμφωνα με μαρτυρία ιερέως που βρισκόταν μέσα στο ιερό αντέδρασαν εκείνη την στιγμή κάποιοι ιερείς μέσα στο ιερό χωρίς να το αντιληφθεί ο κόσμος έξω και ο Δεσπότης Βαρνάβας τους είπε να ησυχάσουν για να μην γίνει φασαρία και ότι δεν θα καταλάβαινε ο κόσμος.
Μας αλλάξαν το Πιστεύω. Κανείς τους δεν αντιδρά.
Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι η αίρεση μπήκε μέσα στην εκκλησία.

Μάρτυρες Γεγονότος
Ελένη και Μαρία Καραφυλλίδου και λοιποί.

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.