Επικαιρότητα

Ρωσική Εκκλησία για «νέα εκκλησία» Ουκρανίας: Μην την αναγνωρίσει άλλος, μετά την Ελληνική Εκκλησία

εικόνα άρθρου: Ρωσική Εκκλησία για «νέα εκκλησία» Ουκρανίας: Μην την αναγνωρίσει άλλος, μετά την Ελληνική Εκκλησία

Την ελπίδα ότι καμία άλλη εκκλησία δεν θα αναγνωρίσει τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας, μετά από τη σχετική απόφαση από μέρους της Ελληνικής Εκκλησίας, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά από την επίσημη αναγνώριση της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Λυπούμαστε που η Ελληνική Εκκλησία έλαβε μια τέτοια απόφαση, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η Ελληνική Εκκλησία δεν είναι αυτόνομη, δεν υπάρχει πλήρης αυτοκεφαλία, πλήρης ανεξαρτησία, οι μισοί ιεράρχες της είναι γενικά ιεράρχες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει κανένα είδος εξωτερικής πολιτικής, για αυτό και ακολουθεί συνεχώς το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης», είπε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. 

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι «καμία άλλη τοπική Εκκλησία δεν θα ακολουθήσει αυτό το λυπηρό παράδειγμα». 

Σημειώνεται ότι όπως έγινε χθες γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απέστειλε ειρηνική επιστολή προς τον επικεφαλής της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο, με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος γίνεται η πρώτη Εκκλησία που επισήμως αναγνωρίζει τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.