Επικαιρότητα

Σκέψεις ενός καθημερινού ανθρώπου σε μια χώρα ναυάγιο… 

εικόνα άρθρου: Σκέψεις ενός καθημερινού ανθρώπου σε μια χώρα ναυάγιο… 
Γράφει ο Mandatoras

Σε μια Ελλάδα που αργοσβήνει έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμα σημεία οι ωρολογιακές βόμβες της νέας τυραννίας των παγκοσμιοποιητών


Ποια είδηση δεν ακούσαμε μετά το τραγικό ναυάγιο της Πύλου; “Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε το Λιμενικό με την άμεση συνδρομή της ΕΛΑΣ, της Ιντερπόλ, της ΕΥΠ,  της CIA, της MI6, της Mosad, της MIT για τον εντοπισμό και το ξήλωμα του κυκλώματος λαθρεμπορίας μεταναστών στη Μεσόγειο”. 

Πάει καιρός που δεν ακούμε τα απλά τα βασικά, εκείνα που μας διαχωρίζουν από τα ζώα. 

Στεκόμαστε αμίλητοι και βλέπουμε πολιτικά ανδρείκελα να γαντζώνονται πάνω στα άψυχα κουφάρια των δύστυχων θυμάτων, μήπως και διασωθούν πολιτικά οι ίδιοι. 

Ψιθυρίζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μη τους τρομάξουν οι κραυγές μας και σκάσει η πομφόλυγα της παγκοσμιοποίησης.

Βλέπουμε τη διχόνοια σαν μαγνήτης να διαχωρίζει βίαια τον λαό σε δύο αντίθετους πόλους, σε καλούς υπάκουους σκύλους που πενθούν (εκτός από τις πανελλαδικές και το ποδόσφαιρο) και σε κακούς, ανάλγητα κοπρόσκυλα, εθνίκια και φονταμενταλιστές που δεν σέβονται τους νεκρούς. 

Κάποιος, που άθελά του φιλοσόφησε στο καφενείο, αναρωτήθηκε, “Εθνικό πένθος στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται να  υπάρξει;”

Στον κουρέα της γειτονιάς η φιλοσοφία περίσσεψε: “Εθνικό πένθος στις χώρες προέλευσης των θυμάτων είχαμε, γιατί δεν παρακολουθώ ειδήσεις”, αναρωτήθηκε ένας ασπρομάλλης πελάτης που περίμενε καρτερικά τη σειρά του. 

Σε μια Ελλάδα που αργοσβήνει έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμα σημεία οι ωρολογιακές βόμβες της νέας τυραννίας των παγκοσμιοποιητών, υπονομεύθηκαν οι πυλώνες της: η πολύτεκνη οικογένεια, η φιλοπατρία των ηρώων και η Ορθοδοξία των Αγίων. Κάθε κρίση, λοιπόν, γίνεται κόσκινο να μας υπενθυμίσει το χρέος μας. 

Να αρθούμε στο ύψος της ιστορικής μας ευθύνης και να φερθούμε όπως μας πρέπει, σαν Μία Μεγάλη Ελληνορθόδοξη Οικογένεια, να είμαστε φιλόξενοι, φιλότιμοι, φιλόθεοι δίχως εκπτώσεις.

Δεν μπορούν να εννοήσουν οι νέοι διαφωτιστές πώς γίνεται να διασώσουμε με αυτοθυσία όσους θαλασσοδέρνονται από φιλότιμο και ας μας πνίγουν τα χρέη;

Πώς θα περιποιηθούμε τους διασωθέντες με ελιά και ψωμί και ας μείνουμε εμείς νηστικοί από φιλότιμο;

Πώς θα διασώσουμε μουσουλμάνους εν προσευχή και νηστεία, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι;

Δηλητηριάζουν τη ζωή μας πολιτικοί και δημοσιογράφοι και μας διχάζουν για να μας χειραγωγούν ευκολότερα.

Διαλύουν το κράτος και μεταθέτουν στον λαό το βάρος για ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Εδώ έπρεπε να δώσει τη μαρτυρία της η Εκκλησία. Δεν το πράττει. Αναρωτηθείτε το γιατί. Είναι τεράστια η ευθύνη της για τη σύγχυση και την απελπισία που προξενείται στον πιστό λαό.

Μη με παρεξηγείτε, τόσα ξέρω τόσα γράφω. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.