Ελευθέριος Κοσμίδης

Τηλεοπτική Κατήχηση για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα των ορθοδόξων με τους παπικούς

εικόνα άρθρου: Τηλεοπτική Κατήχηση για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα των ορθοδόξων με τους παπικούς
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Στην Κατάνυξη έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο της υιοθέτησης, ως νέου κοινωνικού μοντέλου, της άνευ όρων ένωσης με τους παπικούς


Τα μεσάνυχτα της Κυριακής των Βαΐων επέλεξε τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, για να προπαγανδίσει απροκάλυπτα, ως μοντέλο άνευ όρων, την ένωση μετά των παπικών και τη συμβίωση σε τρεις περιοχές της Ελλάδος: Στην Κέρκυρα, στην Τήνο και στη Σύρο.

Εκεί όπως γνωρίζουμε ήδη, η οικονομία που εφάρμοσε η Εκκλησία έχει παρερμηνευθεί, έγινε “κανόνας” και επιχειρείται μάλιστα να αλλάξει πλέον ο κανόνας και να επιστρέψει στην Εκκλησία ως δήθεν μοντέλο άνευ όρων ένωση των αιρετικών με την Ορθοδοξία.

Με τρυφερές οικογενειακές ιστορίες αγάπης ανθρώπων που έκαναν μικτές οικογένειες, δίδεται ένα σύνθημα, που ενώ φαίνεται λογικό, είναι ουσιαστικά εκ του πονηρού: “Η κοινωνία στις περιοχές αυτές δείχνει το δρόμο της ένωσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στους αιρετικούς  παπικούς προς την ένωση”.

Σαν να μην έφτανε αυτή η επιδερμική προσέγγιση ενός τόσο σοβαρού θεολογικού ζητήματος που αφορά την Ορθόδοξη πίστη, επιστρατεύτηκε και η μουσική παράδοση των παπικών, που συγκίνησε πρόθυμους καλλιτέχνες στις περιοχές αυτές και έχουμε εκατοντάδες μουσικούς κάθε χρόνο να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την περίοδο αυτή. Μέχρι και την ιστορία του πώς επιβλήθηκε η παρουσία μουσικών οργάνων σε Ορθόδοξη λατρεία παρουσίασαν ως κατόρθωμα.

Η συμμετοχή ορθοδόξου Επισκόπου στην εκπομπή “Αρένα” της κας Μαρίας Αντωνοπούλου ήταν περιορισμένη αλλά καίρια, ώστε να ευλογήσει ουσιαστικά αυτή την εξέλιξη και να την παρουσιάσει ως κατόρθωμα. Η δε παρουσία Ορθοδόξων κληρικών, είτε αντιμετώπισε επιδερμικά το θέμα με αναφορές σε ιστορικά ζητήματα, είτε καθησύχασε σε μία περίπτωση πως τα δόγματα τηρούνται.

Οι εξελίξεις στην Ορθοδοξία λαμβάνουν την μορφή χιονοστιβάδας, με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ορόσημο τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους παπικούς το 2025.

Η φιλενωτική, μεταπατερική και οικουμενιστική παράταξη μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία επιχειρεί μια βεβιασμένη, άνευ όρων ένωση της Ορθοδοξίας με όλες τις αιρετικές “Χριστιανικές” παραφυάδες. Παραγράφει μονομιάς τους αγώνες όλων των ομολογητών και απολογητών Πατέρων της Εκκλησίας και όλες τις τραγικές στιγμές των διωγμών που βίωσε η Ορθοδοξία.

Η οικουμενιστική πορεία 100 και πλέον ετών, μοιάζει πλέον να έφτασε στο αποκρουστικό της ποθούμενο. Αρχικά θα ενωθούν οι αιρέσεις με την Ορθοδοξία, μετά το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός με την “Χριστιανική” πίστη ως οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, και έπειτα όλες οι θρησκείες και δοξασίες του πλανήτη σε μία, όπως είναι προφητευμένο, για τον ερχομό του Αντιχρίστου.

Στα σχέδιά τους δεν υπολογίζουν όμως τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Επιλέγουν την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, για να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους, αποκρύπτουν όμως την μόνη αλήθεια, πως η αίρεση χωρίζει τον άνθρωπο από το Θεό και ο μόνος τρόπος επιστροφής είναι η καταδίκη των αιρέσεων και η επιστροφή στην Ορθή Πίστη (και όχι η συνύπαρξη, επειδή αγαπιόμαστε ως ζευγάρι, η κοινή αγάπη μας για τη μουσική, οι φιλανθρωπίες και η κοινωνική προσφορά).

Καλή Ανάσταση!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.