Επικαιρότητα

Το tweet του Μητρ. Ιλαρίωνα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

εικόνα άρθρου: Το tweet του Μητρ. Ιλαρίωνα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Προβληματισμένος από την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, δηλώνει ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ, τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι ένας εκ των πρωτεργατών στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και προσθέτει ότι η εκλογή του στην Αμερική «αναβάλει επ’ αόριστον» την ανάκτηση της ενότητας στην Ορθοδοξία.
«Ο Μητρ. Ελπιδοφόρος,(…) έγινε Προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Είναι το άμεσο μονοπάτι για να γίνει Πατριάρχης. Η αποκατάσταση της ενότητας φαίνεται να αναβάλλεται για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής… Μέλος Ορθοδόξων ή Εβραίων;

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Η παρουσία του Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Θεσσαλονίκης Φιλοθέου στην επιμνημόσυνη δέηση και η ανακήρυξη του Αμερικής σε Επίτιμο Μέλος της ΙΚΘ θα παραμείνουν στο απυρόβλητο;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.