Επικαιρότητα

Βερολίνο: Στον ίδιο ναό θα προσεύχονται χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι

εικόνα άρθρου: Βερολίνο: Στον ίδιο ναό θα προσεύχονται χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι

Τά ξαναείπαμε καί παλαιότερα… Μέ τό δαιμονικό Οἰκουμενισμό ὅλοι οἱ Ἱεροί Κανόνες τῆς Ἐκκλησίας καταπατοῦνται. Οἱ πάσης φύσεως Οἰκουμενιστές, ἐμπνεόμενοι ἀπό τόν πρωτεργάτη καί μέγα αἱρεσιάρχη τοῦ Φαναρίου, δέν ἔχουν οὔτε ἱερό οὔτε ὅσιο. Εἴμαστε σίγουροι πώς πολύ σύντομα, ἐκπρόσωποι τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, δέ θά μποροῦν νά χαλιναγωγήσουν τίς ὀρἐξεις τους· θα καμαρώνουν σάν τα παγώνια γιά τό νέο βέβηλο κατασκεύασμα! Πάντως, ἡ Ἱερά Μητρόπολη Πειραιῶς, ἀπό τό 2013 εἶχε κρούσει τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου γιά τό ἐπερχόμενο θηρίο! Δεῖτε τό τότε δημοσίευμά μας: “Δυναμική ανακοίνωση της Ι.Μ. Πειραιώς για τον “Διαθρησκειακό Ναό” στο Βερολίνο


— Σχολιασμός katanixi.gr —

Το σχέδιο του αρχιτέκτονα Wilfried Kuehn εγκρίθηκε και το μεγαλεπήβολο και ιστορικό έργο θα ξεκινήσει σύντομα να κατασκευάζεται – Ενθουσιασμένοι οι εκπρόσωποι των τριών θρησκειών

Θρησκευτική ιστορία ετοιμάζεται να γράψει το Βερολίνο με την ανέγερση ενός ναού που θα στεγάζει χώρους προσευχής Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων. Το κτίριο θα ονομαστεί «Οίκος του Ενός» και θα είναι χωρισμένο ισομερώς σε εκκλησία, συναγωγή και τζαμί τα οποία θα βρίσκονται για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Τα σχέδια εγκρίθηκαν μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του οποίου νικητής αναδείχθηκε ο Wilfried Kuehn ενώ το μεγαλεπήβολο έργο θα κατασκευαστεί στο κέντρο του Βερολίνου, στην περιοχή Petriplatz. Οι τρεις ξεχωριστοί χώροι θα καλύπτουν την ίδια επιφάνεια, αλλά θα χαρακτηρίζονται από διαφορετική αρχιτεκτονική και σχεδιασμό που θα καλύπτει τις παραδοσιακές ανάγκες κάθε λατρευτικού χώρου.

Το σημείο θεωρείται αρκετά σημαντικό για τον Ραβίνο Tovia Ben Chorin ο οποίος ανέφερε πως ο ναός για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που χάραξαν την κουλτούρα της Ευρώπης γίνεται στην πόλη όπου σχεδιάστηκε ο διωγμός των Εβραίων από τους Ναζί.

Ο ιμάμης Kadir Sanci, ανέφερε πως η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει πως η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων είναι καλοί άνθρωποι και όχι βίαιοι ενώ πρόσθεσε πως οι πιστοί και από τις τρεις θρησκείες θα έχουν να μοιραστούν πολλά πράγματα μεταξύ τους.   Ο πάστορας Gregor Hohberg επισήμανε από την πλευρά του το γεγονός ότι ο Οίκος θα κατασκευαστεί στο σημείο που κάποτε φιλοξενούσε την πρώτη εκκλησία του Βερολίνου τον 12ο αιώνα και είπε χαρακτηριστικά: ” Μια συναγωγή, ένα τζαμί και μια εκκλησία κάτω από την ίδια στέγη θα είναι το παράδειγμα της οικουμενικότητας και της συμφιλίωσης που θέλουμε να δώσουμε σε μια πόλη με εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις θρησκείες του κόσμου.”   Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ναού, αναφέρει η lifo, έχει οριστεί μέσα στο 2016 με δεδομένο ότι θα υπάρξει έγκαιρη ανταπόκριση για τις δωρεές που απαιτούνται.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.