Επικαιρότητα

Αντικατάσταση πληθυσμού, από μετανάστες! Έκθεση του ΟΗΕ από το 2000

εικόνα άρθρου: Αντικατάσταση πληθυσμού, από μετανάστες! Έκθεση του ΟΗΕ από το 2000

Αντικατάσταση Πληθυσμού Μέσω Μεταναστεύσεως: Είναι μια Λύση για την Μείωση και την Γήρανση του Πληθυσμού;

Προβλέψεις του ΟΗΕ επισημαίνουν ότι μετά από 50 χρόνια, οι πληθυσμοί όλων σχεδόν των χωρών της Ευρώπης, όπως και η Ιαπωνία, θα αντιμετωπίσουν σημαντική μείωση και γήρανση. Οι νέες προκλήσεις μείωσης και γήρανσης πληθυσμού θα απαιτήσουν γενική επανεκτίμηση πολλών υφισταμένων πολιτικών γραμμών και προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχετίζονται με την μετανάστευση διεθνώς.

Εστιάζοντας σε αυτές τις χτυπητές και κρίσιμες πληθυσμιακές τάσεις, η αναφορά μελετά αντικατάσταση πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης, για οκτώ χαμηλής γεννητικότητας χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότιο Κορέα, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) και δύο περιοχές (Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Ένωση). Η αντικατάσταση πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης αφορά το διεθνές μεταναστευτικό ρεύμα, το οποίο μια χώρα έχει ανάγκη για να αντισταθμίσει τη  μείωση και γήρανση του πληθυσμού της ως επακόλουθο της υπογεννητικότητας και των δεικτών θνησιμότητας. 

Σχόλιο Διόδοτου: Εμείς τα λέμε συνέχεια. Φάτε το τώρα χύμα δια Εκθέσεως του ΟΗΕ. Διαβάστε επίσης εδώ . Προβήκαμε σε μετάφραση του προλόγου, για να μπείτε στο νόημα. Μελετήστε τα υπόλοιπα από την σχετική σελίδα του ΟΗΕ, εδώ. Ζητούμε συγνώμη αν μας βρίσκετε λίγο “απότομους” στο παρόν σχόλιο, αλλά βρέθηκαν αρκετοί να μάς κατηγορήσουν ότι ο όρος “αντικατάσταση πληθυσμού”, που χρησιμοποιούσαμε, ήταν υπερβολικός. Σάς πληροφορούμε ότι ο ΟΗΕ τον έχει εμφανίσει στους σχεδιασμούς του ήδη από το 2000. Ο ακριβής όρος είναι “Replacement Migration”!

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.