Επικαιρότητα

Απίστευτα πράγματα: Εκκλησία, συναγωγή και τζαμί στον ίδιο χώρο στο Άμπου Ντάμπι

εικόνα άρθρου: Απίστευτα πράγματα: Εκκλησία, συναγωγή και τζαμί στον ίδιο χώρο στο Άμπου Ντάμπι

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποκάλυψαν αυτό το Σαββατοκύριακο τα σχέδιά τους για τη δημιουργία διαθρησκειακού συγκροτήματος με Εκκλησία, Τζαμί και συναγωγή στο Άμπου Ντάμπι.

Η ανακοίνωση της δημιουργίας τω τριών τόπων λατρείας με την ονομασία Abrahamic Family House έρχεται λίγο καιρό μετά την πρώτη επίσκεψη του Πάπα στον Περσικό Κόλπο κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη σύμφωνο για τη δημιουργία διαθρησκειακού συμβουλίου με την ονομασία Ανώτατη Επιτροπή για την ανθρώπινη αδελφοσύνη.

Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να υλοποιηθεί το 2022 και είναι η πρώτη πρωτοβουλία της νεοσυσταθείσας επιτροπής.

Η Επιτροπή συνεδρίασε στο Βατικανό τον προηγούμενο Μήνα και στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τους θρησκευτικούς ηγέτες, αυτή η κίνηση θα συνδράμει στην σύσφιξη των δεσμών μεταξύ ηγετών και πιστών.

Οι αρχιτέκτονες του έργου σε δηλώσεις τους τόνισαν πως η ελπίδα μας είναι πως μέσα από αυτά τα κτίρια όλων των θρησκειών όλα τα μέλη της κοινωνίας μας θα μπορέσουν να γίνουν κοινωνοί μιας ειρηνικής συνύπαρξης για το παρόν αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες αυτού του νέου εγχειρήματος.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.