Ελευθέριος Κοσμίδης

Η εβδομάδα των παθών και των Επισκοπικών λαθών;

εικόνα άρθρου: Η εβδομάδα των παθών και των Επισκοπικών λαθών;
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Βάλτε φρένο στις δηλώσεις και αποφύγετε πάση θυσία τον σκανδαλισμό των πιστών με οικουμενιστικές πράξεις


Ἰδού ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός καί μακάριος ὁ δοῦλος, ὅν εὑρήσει γρηγοροῦντα·ἀνάξιος δέ πάλιν, ὅν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα.

Με σεβασμό στην Αρχιερωσύνη σας, θέλουμε να προτείνουμε να δοκιμάσετε μια σιωπηλή επανάσταση για το φετινό Πάσχα.

Για αρχή τολμήστε να περιοριστείτε στα όρια της Μητροπόλεως σας και απολαύστε τον πλούτο των διατεταγμένων ακολουθιών, που είναι ανεκτίμητος.

Τολμήστε επισκέψεις σε ακριτικά μέρη, δίχως παπά, έχοντας μαζί σας έναν διάκο και έναν ψάλτη. Απαρνηθείτε την πολυτέλεια του αυτοκινήτου και επιχειρήστε να τους προσεγγίσετε με τη δημόσια συγκοινωνία. Δώστε με την παρουσία σας χαρά στους ανθρώπους που τους έχει γυρίσει την πλάτη η πολιτεία, η κοινωνία, η διοικούσα εκκλησία… αλλά δεν τους ξεχνάει ο Θεός.

Δίχως κάμερες, φωτογραφήσεις και τυμπανοκρουσίες βρείτε χρόνο για εκείνους που θρηνούν, για τους ασθενείς στα νοσοκομεία, τους φυλακισμένους, τους άστεγους και προσφέρετε λίγη ανακούφιση.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις για επετείους, ημέρες μνήμης, ομιλίες και κάθε δημόσια παρουσία ή φανταχτερά Αρχιερατικά συλλείτουργα μπορούν να αναβληθούν ή να ακυρωθούν.

Ούτε συναυλίες, ούτε συνέδρια, ούτε δηλώσεις, ούτε αναρτήσεις, ούτε φωτογραφήσεις χωράνε στο μεγαλείο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κυρίως θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία τον σκανδαλισμό των πιστών με οικουμενιστικές πράξεις.

Επειδή όμως καθένας μας, είτε λαϊκος είτε κληρικός είτε Επίσκοπος, από το περίσσευμα της καρδιάς του προσφέρει, λυπηθείτε μας και στις καθιερωμένες εγκυκλίους σας. Πρωτοτυπήστε φέτος και αντιγράψτε την σχετική Εγκύκλιο ενός Αγίου, έτσι για να δοκιμάσετε και κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Ούτε τα άρθρα με τα ευφάνταστα “βαφτίσια” μέρους του ποίμνιου ως CEO (christmas easter christians) (κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα Χριστιανούς), σας αθωώνουν.

Δική σας είναι η ευθύνη, γιατί βλέπουμε πως φέρεστε και στο ποίμνιο που αγωνιά, που ομολογεί, που γίνεται κατά Χάριν “λίθος κεκραγώς”, αφού εσείς είτε προδίδετε φανερά, είτε συναινείτε σιωπηλά, είτε συμφωνείτε από δειλία με τον ανοιχτό πόλεμο εναντίον της Ορθοδοξίας.

Αλλιώς θα τολμούσατε να καταδικάσετε ανοιχτά τους οικουμενιστές Επισκόπους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Θα πρέπει τουλάχιστον με το ίδιο κριτικό πνεύμα να κοιτάξετε στον καθρέφτη της Αγιογραφικής και Αγιοπατερικής μας παραδόσεως, ο οποίος αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο του Ορθόδοξου Ιεράρχη, καθώς και των EDP Επισκόπων (Every Day Pharisees- Κάθε Μέρα Φαρισαίοι). 

Ζούμε σε εποχές κατά τις οποίες τα στεγανά των παγκοσμιοποιητών δείχνουν να σπάζουν και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να ξεσκεπάζονται (εμβολιασμοί, γεωμηχανική, παρακολούθηση, χειραγώγηση, μείωση του πληθυσμού κλπ).

Συνδέονται μεταξύ τους κλειστές λέσχες, στοές, φόρουμ, παγκόσμιοι οργανισμοί, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, ιεράρχες, ολιγάρχες, τραπεζίτες, βιομήχανοι, εκδότες, δημοσιογράφοι, δαιδαλώδεις διαδρομές χρήματος, παιχνίδια εξουσίας, ατελείωτες λίστες πελατών με βαριές κατηγορίες, και όλα  παραπέμπουν σε κάποιο σκοτεινό σχέδιο, σε ένα είδος απόκρυφου τελετουργικού λατρείας Αρχαίων Θεών.  

Ταυτόχρονα ξεπηδούν πόλεμοι, τρομοκρατία, σφαγές, πανδημίες, πτωχεύσεις κρατών, ταραχές, ακραία καιρικά φαινόμενα, ανιχνεύονται βαρέα μέταλλα, ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, δορυφορική διασύνδεση, καθίσταται μάλιστα δυσδιάκριτος ο σκοπός των επιστημονικών ανακαλύψεων για ειρηνική ή άλλη χρήση.

Έτσι αποκαλύπτονται ερευνητικά εργαστήρια πειραματικών βιολογικών όπλων, τα μέχρι πρότινος ακίνδυνα drones, γίνονται φονικά όπλα και οι μετεωρολογικοί δορυφόροι χρησιμοποιούνται ως κατασκοπευτικοί. Τελικά ζούμε σε ένα σκηνικό που ταιριάζει περισσότερο με το απόκοσμο κατώφλι ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Δυστοπικό επιστέγασμα του σκηνικού που περιγράφουμε αποτελεί η ανεξέλεγκτη έκρηξη της τεχνολογίας, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και των ανθρωποειδών- οντοτήτων (cyborgs- singularities).

Εφευρέσεων που μοιάζουν να ξεπερνούν ταχύτατα τον δημιουργό τους και να θέτουν ένα βραχύ χρονικό όριο, για τη βέβαιη μελλοντική επικράτηση έναντι του ανθρώπινου πολιτισμού.

Με φόντο το σοκαριστικό αυτό σκηνικό, η Ορθοδοξία βιώνει στο εσωτερικό της έναν φρικτό διωγμό και εξελίσσεται ένα νέο Σχίσμα, μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας.

Έχει ξεσπάσει κυβερνητικός διωγμός έναντι των Ορθοδόξων στην Ουκρανία και πολλές ακόμα περιοχές μοιάζουν με καζάνι που βράζει (Εσθονία, Κόσοβο, Σκόπια κα).

Επίσκοποι!

Είναι ανάγκη στο κατώφλι της Μεγάλης Εβδομάδας να εννοήσετε την ευθύνη σας ως ποιμένες.

Κάθε σας κίνηση, κάθε σας λόγος, κάθε σας προτεραιότητα, κάθε σας αναβολή για δράση και για ομολογία πίστεως έχει πολλαπλάσιο ειδικό βάρος ενώπιον του Θεού.

Πόσο ινσταγκραμικός μπορεί να είναι ένας Επίσκοπος στην δεδομένη χρονική συγκυρία; Αποφύγετε τη διαρκή έκθεση, ανεβάζοντας δεκάδες φωτογραφίες στα εκκλησιαστικά πρακτορεία.

Αν αποτύχατε στα εύκολα, να φυλάξετε το ποίμνιο από την λαίλαπα της εκκοσμίκευσης σε καιρούς ευμάρειας, καταφέρατε να αδειάσετε τους ναούς, ή να τους γεμίζετε περιστασιακά με Χριστιανούς που έχουν αλλοιωμένο φρόνημα, τώρα στον καιρό του νέου σχίσματος και διωγμού, πώς θα μπορέσετε να προετοιμάσετε το ποίμνιο για μαρτύριο, για ορθόδοξη ομολογία, ενώ ηχούν ολοένα και πιο δυνατά τα κύμβαλα της πανθρησκείας του Αντιχρίστου;

Εἰ οὖν ὑμεῖς φίλοι μου ἐστέ, ἐμὲ μιμεῖσθε· ὁ θέλων πρῶτος εἶναι ἔστω ἒσχατος· ὁ δεσπότης ὡς ὁ διάκονος·

Καλή Ανάσταση!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.