Επικαιρότητα

Μητροπολίτης και Μουφτής σε τέλεση Αγιασμού στο γηροκομείο της Ξάνθης

εικόνα άρθρου: Μητροπολίτης και Μουφτής σε τέλεση Αγιασμού στο γηροκομείο της Ξάνθης

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων παρουσία πλειάδας ιερέων της μητρόπολης Ξάνθης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου…

Ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων χθες τέλεσε αγιασμό στις εγκαταστάσεις της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ξάνθης παρουσία μουφτή
Το κείμενο στο άρθρο δεν αναγράφει ότι παρευρέθηκε ο μουφτής στον αγιασμό, αλλά ο μουφτής φαίνεται στις φωτογραφίες του άρθρου

Μερικές λεπτομέρειες για αυτόν τον μουφτή:
Αυτός ο μουφτής είναι ο τοποτηρητής μουφτής Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ (εδώ και εδώ), ο οποίος διορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως τοποτηρητής μουφτής Ξάνθης τον Αύγουστο του 2018 (εδώ).
Για αυτόν τον μουφτή, πριν 8 μήνες το ιστολόγιο “Τουρκικά νέα” είχε γράψει το άρθρο “Μπιλάλ Καρά Χαλίλ σε σύγκριση με Αχμέτ Μέτε στην Ξάνθη…” και τον είχε χαρακτηρίσει σε αυτό το άρθρο ως “πανάξιο” (συγκρίνοντας τον με τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε).

Διαβάζουμε στο xanthinews.gr:

————————————————————————–

Ένα σύγχρονο γηροκομείο περιμένει να εξυπηρετήσει την τρίτη ηλικία της Ξάνθης | 90 φωτογραφίες από τον σημερινό αγιασμό

Ρεπορτάζ Μαίρη Δαληκριάδου

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 12 η ώρα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου στο 3ο χιλιόμετρο Ξάνθης- Δράμας στην στροφή προς το χωριό Σιρόκο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων παρουσίας πλειάδας ιερέων της μητρόπολης Ξάνθης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, των εργαζομένων και εθελοντών της μονάδας και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Σήμερα τελέσαμε τον αγιασμό στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που για 3 χρόνια λειτούργησε ως αυθημερόν φιλοξενία ηλικιωμένων, τώρα πλέον λειτουργεί οργανωμένα ως μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων (γηροκομείο). Η επένδυση κόστισε 2.9 εκατομμύρια και εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2010- 2014 που προέβλεπε κοινωνικές δομές. Επειδή υπήρχε ωριμότητα στην μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα άμεσα και ξεκίνησε την κατασκευή και λειτουργία του».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.