Επικαιρότητα

Η Έλενα Ακρίτα στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδας»!

εικόνα άρθρου: Η Έλενα Ακρίτα στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδας»!

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

… Αφιππεύσατε της καλάμου! Για λόγους ευγενείας και χαλιναγώγησης των αρχετύπων ολοκληρωτικών τάσεων του ελιτισμού σας, μην κάνετε μπούλινγκ στην Ορθόδοξη Εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η Έλενα Ακρίτα στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδας»!

Του Μέτοικου

Κυρία,

«Δημοκρατία έχουμε, last time I checked. Κι επειδή εσείς μπορεί να έχετε τις απόψεις σας αλλά κι εμείς έχουμε τα νεύρα μας» απερίσκεπτα μην παριστάνετε τη διωκόμενη και εν δυνάμει έγκλειστο στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης της εκκλησίας της Ελλάδας»!

Τα ερμηνευτικά κριτήριά σας, εν γνώσει ή εν αγνοία, σας οδηγούν στην απολυτότητα του άσπρου- μαύρου που, σαφώς, και σας είναι γνωστό ότι είναι χαρακτηριστικό συστημάτων με ολοκληρωτικές αντιλήψεις, κατεστημένων που δεν αναγνωρίζουν ούτε το δικαίωμα της άλλης άποψης μα, μήτε και τη μετάνοια ως υπαρκτικό γεγονός, όχι μόνο αλλαγής γνώμης, αλλά κυρίως εσωτερικής μεταμορφώσεως.

Η απολυτότητά σας υπερεκτιμά το αυτόνομο, το ατομικό, θεοποιεί τον ιδιωτικό κόσμο μέσα στη Δημοκρατία και, αναπόφευκτα οδηγεί στον αφορισμό του άλλου που είναι γεγονός κοινωνίας.

Έχετε την άποψή σας, έχουμε τη γνώμη μας, που θεμελιώνεται στην ακλόνητη πίστη πως, η ζωή αξίζει προστασίας και σεβασμού.

«Κόψτε κάτι, γλυκά το λέω»! Εγκαταλείψτε τα παραφουσκώματα και τις υπερβολές σαν εκείνο το «δυστοπικό έρεβος» μα, κυρίως, αφήστε τη ρητορική της πλάκας για «στρατόπεδα συγκέντρωσης της εκκλησίας της Ελλάδας».

Προφανώς και είναι νομικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα μιας γυναίκας να πετάξει, στα ιατρικά απόβλητα ενός χειρουργείου, μια αλάλητη ζωή.

Όμως, για όποιο λόγο κι’ αν κάνει αυτή την επιλογή, το γεγονός αυτό στα όρια της Δημοκρατίας δεν χάνει την κοινωνικότητά του.

Οπότε, είτε τη νοιάζει μόνο η εγωιστική της ελευθερία, που απειλείται από την ύπαρξη του άλλου, είτε αποβάλει τον καρπό ενός παράφορου έρωτα που μεταλλάχθηκε σε μίσος, είτε θεωρεί την εκούσια έκτρωση λύση στην αδυναμία και απόγνωσή της ή, ακόμη, μεταξύ εκατοντάδων άλλων «λόγων» θεωρεί την εκούσια έκτρωση ως «ατομική» συμβολή στον περιορισμό των γεννήσεων για την προστασία του πλανήτη! Με την πράξη της τρομάζει μία από τα εκατομμύρια πεταλούδες Danaus Plexippus που, για αναπαραγωγή, φωλιάζουν στα δάση του Μεξικού και, το πέταγμα αυτής της πεταλούδας μας επηρεάζει!

Η υπεράσπιση της αγέννητης ζωής, αγκαλιάζει και τη γυναίκα που, ίσως δεν καταλαβαίνει ότι στα ιατρικά απόβλητα δεν πετά μόνο ένα κομμάτι από την ύπαρξή της πως, απλά, δεν σκοτώνει εκούσια έναν αδιαμόρφωτο άνθρωπο, αλλά δολοφονεί μια έμπνευση ζωής, μια ζωοποιό αιτία για την ίδια.

Κυρία, για λόγους εντυπώσεων μην κακολογείτε όποιον από μακροθυμία σας δίνει αυτή τη δυνατότητα και, ανιστόρητα, μην αποδίδετε στην Ορθόδοξη Εκκλησία προθέσεις και πρακτικές που ποτέ δεν υιοθέτησε, υποστήριξε και είχε!

Αφιππεύσατε της καλάμου! Για λόγους ευγενείας και χαλιναγώγησης των αρχετύπων ολοκληρωτικών τάσεων του ελιτισμού σας, μην κάνετε μπούλινγκ στην Ορθόδοξη Εκκλησία που, δεν σας απαντά από αγάπη.

Εθισμένη από μικρή στα «κλειστά δείπνα για λίγους κι εκλεκτούς» εγγενώς δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε πως, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το «μέγα δείπνον» δια «τους πτωχούς και αναπήρους και χωλούς και τυφλούς».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι θεοδόμητη, είναι Εκκλησία της αγάπης προς όλα τα πλάσματα του Θεού, είναι Εκκλησία που δοξολογεί τον ζωοδότη Ιησού Χριστό και, ως εκ’ τούτου, για λόγους που αγγίζουν τα θεμέλιά Της αβίαστα και φυσικά υπερασπίζεται τη ζωή!

Κυρία. «Εξ αντικειμένου» στη φύση δεν υπάρχουν όλα τα χρώματα. Στη θαυμάσια αίσθηση της όρασης οφείλεται η αναγνώρισή τους. Εάν δεν πάσχετε από µονοχρωµία, μην αδικείτε την «προοδευτική όρασή» σας φορώντας μονόχρωμα γυαλιά.

Μην ξεχνάτε πως, «προϊόντα» της πολιτικής σκοτοπικής όρασης είναι τα στρατόπεδα τύπου Μαουτχάουζεν και Γκουλάγκ.

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.