Επικαιρότητα

Ι.Μ.Γρεβενών, “Πράσσειν άλογα” και πάλιν

εικόνα άρθρου: Ι.Μ.Γρεβενών, “Πράσσειν άλογα” και πάλιν

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Ι.Μ. Γρεβενών, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την «Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος» όπως αυτή θεσπίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τέλεσε Θεία Λειτουργία στη Βάλια Κάλντα…
Το θλιβερό αυτό γεγονός έχει σχολιαστεί στην παλιά katanixis.gr το οποίο και αναδημοσιεύουμε:
Η θεσμοθέτηση της έννοιας Παγκόσμια Ημέρα τάδε ή Παγκόσμια ημέρα δείνα, αποτελεί την πρώτη στρατηγική επιλογή της Πανθρησκείας που επιβάλει βίαια η Νέα Εποχή, ήτοι ο Οικουμενισμός. Στην Ορθόδοξη εκκλησία γνωρίζουμε πως με μια σύντομη και περιεκτική δέηση, με ευχές από το ευχολόγιο, ο Ιερέας ευλογεί “Τον καρπόν της αμπέλου”, το βράδυ της Ανάστασης “διαβάζει” που λέει ο απλός λαός, τα αυγά κοκ. Η κατ’εξοχήν ημέρα που η φύσις και ολόκληρη η πλάση ευλογείται είναι εκείνη των Θεοφανείων. Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της Νέας Εποχής, θέσπισε ως “Πράσινος Πατριάρχης” (έκφραση άκρως υποτιμητική, άστοχη και αταίριαστη, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε σε ευθετώτερο χρόνο) την αρχή της Ινδίκτου, σαν ημέρα για το περιβάλλον, εδώ και 28 χρόνια.
Εδώ λοιπόν έχει ήδη συντελεστεί η καινοτομία, η πρωτοτυπία και η αλλοίωση της Πατερικής μας Παραδόσεως.
Πάνω στην Πατριαρχική καινοτομία λοιπόν, ο κάθε φιλοπατριαρχικός Αρχιερέας βάζει και εκείνος με τη σειρά του ένα λιθαράκι πρωτοτυπίας στην οικοδόμηση του Νέου Πύργου της Βαβέλ του Οικουμενισμού.
Ο Άγιος Γρεβενών λοιπόν σαν μοντέρνος CEO της Μητροπόλεώς του, πατώντας πάνω στην “πρασινάδα” του Πατριάρχη μας διαφημίζει τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα.
Όλα αυτά τα ξενόφερτα “νεοειδωλολατρικά” και νεοεποχίτκα project, δεν απαντούν στο ερώτημα: “ποια η ανάγκη για όλα αυτά;”
Ο ψαλμωδός αναφέρει, “ουκ ελάτρευσαν την κτίσιν οι θεόφρονες παρά τον κτίσαντα”.
Ο μητροπολίτης Γρεβενών “γκρεμοτσακίστηκε” να λατρέψει την την κτίση και για την αίρεση του Οικουμενισμού, για τους εχθρούς του Κτίσαντος, σιωπή δηλαδή συνενοχή.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Μια ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την «Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος» όπως αυτή θεσπίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τέλεσε Θεία Λειτουργία στη Βάλια Κάλντα, κάτω από τον απέραντο θόλο του δάσους και του ουρανού.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που συμμετείχαν σ’ αυτή την ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία και ένωσαν τις προσευχές τους προς τον Θεό για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις κάθε είδους καταστροφές.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.