Επικαιρότητα

Να τιμήσουμε τη μαϊμού αλλά όχι και υποτιμώντας τους Αγίους

εικόνα άρθρου: Να τιμήσουμε τη μαϊμού αλλά όχι και υποτιμώντας τους Αγίους

Μας απογοητεύει η υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις παγκόσμιες ημέρες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην ανάγκη για καθημερινή αρθρογραφία στα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας αλλά και τις εφημερίδες, επιστρατεύεται κάθε καρυδιάς καρύδι.

Μία ματιά στις αγγελίες εργασίας θα πείσει και τον πιο δύσπιστο πως οι θέσεις για εθελοντική δουλειά και άμισθη πρακτική άσκηση αρθρογράφων σε διαδικτυακά μέσα είναι δεκάδες κάθε εβδομάδα. Oι αρχισυντάκτες από τη μεριά τους τεντώνουν τα θέματα, για να βγάλουν είδηση που θα τραβήξει έστω για ένα κλικ, θα αποσπάσει έστω και για μερικά δευτερόλεπτα την προσοχή του αναγνώστη. 

Ένα τέτοιο άρθρο, τραβηγμένο όμως από τα μαλλιά για να μοιάζει με ενδιαφέρουσα είδηση, διαβάσαμε ανήμερα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου. Ο ευρηματικός αρθρογράφος έκανε επαγγελματική δουλειά με τον τίτλο: “Η γιορτή της μαϊμούς: Μια από τις κορυφαίες υποκρισίες των ανθρώπων”. Με περισσότερες από 400 λέξεις προσπάθησε να μας πείσει πως είναι υποκρισία να εορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της μαϊμούς στις 14 του Δεκέμβρη, την παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου, και τις υπόλοιπες 364 ημέρες το χρόνο να αδιαφορούμε για τα συμπαθή ζώα, τα οποία  χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα ως πειραματόζωα. 

Το άρθρο ξεκινά δυναμικά με μια φανερή δόση σαρκασμού:

“Η γιορτή της μαϊμούς: Μια από τις κορυφαίες υποκρισίες των ανθρώπων. Κάθε χρόνο, μια μέρα σαν σήμερα, 14 του Δεκεμβρίου δηλαδή, παραμονή του Αγίου Ελευθερίου, γιορτάζουν οι μαϊμούδες!

Γιατί έτσι είναι οι άνθρωποι αντίθετα με τις μαϊμούδες: τρώνε δίχως να πεινάνε, πίνουν χωρίς να διψούν, μιλούν δίχως να έχουν τίποτα να πουν και σκοτώνουν ό,τι αγαπούν!”. (…) 

Καταλήγει μάλιστα αποκαλύπτοντας το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπο του πολιτισμού μας:

Και, αύριο, που οι μαϊμούδες δεν θα γιορτάζουν και τα φωτά στους θλιβερούς ζωολογικούς κήπους, κάποιες από αυτές θα παγιδευτούν και θα οδηγηθούν στο θάλαμο των επιστημονικών πειραμάτων, θα μολυνθούν με θανατηφόρους ιούς, όπως του Έμπολα, του HIV, της Λύσσας, των δεκάδων ιών της Γρίπης. 

Και πολλές από εκείνες, δεμένες με μια τριχιά, θα κλείσουν τα μάτια, θα δουν τη ζούγκλα που δεν έζησαν να περνάει από μπροστά τους σαν σύννεφο, θα ακούσουν τις ανάσες των προγόνων τους, που δεν ένιωσαν ποτέ να τους ζεσταίνουν και θα πεθάνουν ήσυχα και σιγαλά από το χέρι που πριν από λίγες ώρες τους χάιδευε το κεφάλι…”. 

Αν, λοιπόν, ο επιδέξιος αρθρογράφος και κάθε άνθρωπος που αγαπά τα ζώα κατάφερε να προσπεράσει τον Άγιο Ελευθέριο και να θεωρήσει την εορτή του ένα απλό ορόσημο που μας βοηθάει να προσδιορίσουμε την παγκόσμια ημέρα της μαϊμούς μέσα στο ετήσιο ημερολόγιο, ας διδαχθεί εκείνος και όλοι μας από το παράδειγμα των ζώων που σεβάστηκαν τον Άγιο σε αντίθεση με τον αρθρογράφο.   

Γράφει το Συναξάρι του Αγίου: “Όταν ο Σεπτίμιος Σεβήρος εξήγειρε διωγμό κατά των Χριστιανών, ο Ελευθέριος τον ήλεγξε θαρραλέα. Τότε διατάχθηκε ο μαρτυρικός θάνατός του, μαζί με τη μητέρα του Άνθια.

“..Οδήγησαν τον Άγιο Ελευθέριο μέσα στην αρένα (στάδιο) και άφησαν στην αρχή μια πεινασμένη και άγρια λέαινα και μετά ένα λιοντάρι να τον κατασπαράξουν. Τα θηρία πλησίασαν σαν ήμερα ζώα τον άγιο και του φιλούσαν τα πόδια, δείχνοντας την αγάπη και την συμπάθεια τους (έφραξας στόματα λεόντων, εις ημερότητα αυτών μεταποιήσας την αγριότητα). 

Βλέποντας ο αυτοκράτορας τη συμπεριφορά των λιονταριών και ακούοντας την ιαχή του πλήθους «μέγας ο Θεός των Χριστιανών», διέταξε τον αποκεφαλισμό του ομολογητή της πίστεως μέσα στην αρένα”.

Με τον πιο εμφατικό τρόπο, λοιπόν, κατάφερε ο σύγχρονος άνθρωπος να καταγγείλει την υποκρισία απέναντι στα ζώα και να παραμείνει παγερά αδιάφορος ενώπιον των Αγίων του Θεού.  

“… καὶ ἔσται ἡ ἐσχάτη πλάνη χείρων τῆς πρώτης…”

Ματθ 28 – 64

Καλή Μετάνοια! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο άγιος Ελευθέριος και η μητέρα του αγία Ανθία: μητέρα και γιος μαζί στο μαρτύριο…

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.