Επικαιρότητα

Ι.Μ. Βελγίου: Οικουμενιστικός αγιασμός με την προσευχή και «ευλογία» αιρετικού Μονοφυσίτη

εικόνα άρθρου: Ι.Μ. Βελγίου: Οικουμενιστικός αγιασμός με την προσευχή και «ευλογία» αιρετικού Μονοφυσίτη

«Ο Αρχιεπίσκοπος Πολύκαρπος (Συροϊακωβιτική Εκκλησία), εκφώνησε μία προσευχή και έδωσε και αυτός την ευλογία του» (Ανακοίνωση Ι.Μ. Βελγίου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αγιασμός εγκαινίων «Ορθόδοξου» Ινστιτούτου στην Ολλανδία και η προσευχή του Μονοφυσίτη «αρχιεπισκόπου» 

Στις 9 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα οικουμενιστικός αγιασμός εγκαινίων του «Ορθόδοξου» Θεολογικού Ινστιτούτου «Αγίου Ειρηναίου» στην νέα του έδρα του, στο Πανεπιστήμιο Radboud, στο Nijmegen της Ολλανδίας. 

Ο συμπρόεδρος του αντιπροσωπευτικού οργάνου από ορθοδόξου πλευράς, Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, τέλεσε τον αγιασμό, ενώ ο έτερος συμπρόεδρος, Μονοφυσίτης «αρχιεπίσκοπος» της Συροϊακωβιτικής «εκκλησίας» Πολύκαρπος, εκφώνησε μία προσευχή και έδωσε την «ευλογία» του. 

Η ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου σημειώνει σχετικά:

«Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Πανεπιστήμιο Radboud στο Nijmegen της Ολλανδίας εγκαινιάστηκε επίσημα στη νέα του έδρα το Ινστιτούτο του «Αγίου Ειρηναίου». Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, συμπρόεδρος του αντιπροσωπευτικού οργάνου από ορθοδόξου πλευράς, τέλεσε τον αγιασμό. Ο έτερος συμπρόεδρος, Αρχιεπίσκοπος Πολύκαρπος (Συροϊακωβιτική Εκκλησία), εκφώνησε μία προσευχή και έδωσε και αυτός την ευλογία του».

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην ίδια ανακοίνωση αποκαλύπτουν ότι στην πρώτη σειρά των «πιστών» που παρακολούθησαν την οικουμενιστική τελετή και σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα, παρευρισκόταν και ένας παπικός «επίσκοπος».

——————-

Το «Ορθόδοξο» Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Ειρηναίου διαχριστιανικό όργανο του Μονοφυσιτισμού

Το «Ορθόδοξο» Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Ειρηναίου αποτελεί τον διάδοχο του οικουμενιστικού Κέντρου Ορθόδοξης Θεολογίας του Άμστερνταμ (ACOT), στο οποίο ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας συμπροεδρεύει με τον αρχιεπίσκοπο της Συροϊακωβιτικής «εκκλησίας» Πολύκαρπο.

Το Ινστιτούτο υπάγεται στην «Αρχή της Ορθόδοξης Αποστολής» (Orthodoxe Zendende Instantie, OZI), ένα όργανο που εκπροσωπεί περίπου διακόσιες πενήντα χιλιάδες πιστούς με ορθόδοξες και συροϊακωβιτικές καταβολές στις Κάτω Χώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ι.Μ. Βελγίου:

«Η ίδρυση, στις 8 Απριλίου 2020, του «Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου του Αγίου Ειρηναίου» προανήγγειλε ένα νέο κεφάλαιο στη νεώτερη ακαδημαϊκή ιστορία της ορθόδοξης θεολογίας στις Κάτω Χώρες, αποτελώντας τον διάδοχο του Κέντρου Ορθόδοξης Θεολογίας του Άμστερνταμ (ACOT). Το Ινστιτούτο υπάγεται στην Αρχή της Ορθόδοξης Αποστολής, το όργανο που εκπροσωπεί περίπου διακόσιες πενήντα χιλιάδες πιστούς, με ορθόδοξες και συροϊακωβιτικές καταβολές στις Κάτω Χώρες. Συμπρόεδροι του ACOT είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας και ο Θεοφιλέστατος Αρχιεπίσκοπος Πολύκαρπος (Συροϊακωβιτική Εκκλησία)».

Τέλος, η Ι. Μητρόπολη Βελγίου υπογραμμίζει ότι στόχος του «Ορθόδοξου» Ινστιτούτου είναι η διασφάλιση της «παν-Ορθόδοξης ταυτότητας» (!):

«Ένα ίδρυμα με τη μορφή ενός ανεξάρτητου ινστιτούτου και την περαιτέρω διασφάλιση της παν-Ορθόδοξης ταυτότητας. Η ίδρυση του Ινστιτούτου του Αγίου Ειρηναίου στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην επίτευξη αυτού του στόχου».

——————–

Η καταδικασμένη αίρεση του Μονοφυσιτισμού τιμάται ως «Ορθόδοξη»

Η προσπάθεια παρουσίασης της αίρεσης του Μονοφυσισμού και της Συροϊακωβιτικής «εκκλησίας» ως Ορθόδοξης, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου και του οικείου Μητροπολίτη, αντιτίθεται στους Ιερούς Κανόνες, καταφρονεί τους Αγίους Πατέρες, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, παρουσιάζει την πλάνη ως αλήθεια και εν τέλει παραπλανεί.

Η Δ´ εν Χαλκηδόνι Οικουμενική Σύνοδος του 451 καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό, -τον οποίο ακολουθούν και πρεσβεύουν οι Συροϊακωβίτες, οι Αρμένιοι, οι Κόπτες και οι Αιθίοπες-, ως Χριστολογική αίρεση. Την καταδίκη του Μονοφυσιτισμού επανέλαβαν οι επόμενες Σύνοδοι καθώς και οι επόμενοι μεγάλοι Άγιοι Πατέρες, Μάξιμος Ομολογητής, Ιωάννης Δαμασκηνός και Μέγας Φώτιος. 

Οι αιρετικοί Μονοφυσίτες τιμούν ως αγίους τους πρωτοστάτες αυτής της αίρεσης, Διόσκουρο και Σεβήρο, τους οποίους η Ορθόδοξη Εκκλησία αναθεματίζει ως αιρετικούς στο «Συνοδικό της Ορθοδοξίας».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολῆς Α.Π.Θ. πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης σημειώνει στο άρθρο με τίτλο «Πατριάρχης καταδικασμένης αιρέσεως τιμάται ως Ὀρθόδοξος»:

«1. Ἀρμένιοι, Κόπτες, Συροϊακωβίτες καί Αἰθίοπες εἶναι αἱρετικοί 
[…]
Μονοφυσιτισμός τόν ὁποῖον ἀκολουθοῦν καί πρεσβεύουν οἱ Ἀρμένιοι, οἱ Κόπτες, οἱ Συροϊακωβίτες καί οἱ Αἰθίοπες ἔχει καταδικασθῆ ἀπό τήν Δ´ ἐν Χαλκηδόνι Οἰκουμενική Σύνοδο (451) ὡς Χριστολογική αἵρεση, ὅπως καί οἱ πρωτοστάτες αὐτῆς τῆς αἱρέσεως Διόσκορος καί Σεβῆρος, τούς ὁποίους ὅλοι οἱ ἀνωτέρω αἱρετικοί τιμοῦν ὡς ἁγίους, ἐνῶ ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι τούς ἀναθεματίζουμε ὡς αἱρετικούς στό «Συνοδικό τῆς Ὀρθοδοξίας», πού διαβάζεται ἤ πού πρέπει νά διαβάζεται τήν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας. Καί μετά τήν Δ´ ἐν Χαλκηδόνι Οἰκουμενική Σύνοδο τοῦ 451 οἱ ἑπόμενες σύνοδοι, ὅπως καί οἱ ἑπόμενοι μεγάλοι Ἅγιοι Πατέρες, Μάξιμος Ὁμολογητής, Ἰωάννης Δαμασκηνός, Μ. Φώτιος ἐπανέλαβαν τήν καταδίκη τῆς αἱρέσεως τοῦ Μονοφυσιτισμοῦ. Τί ἄλλο θέλαμε λοιπόν, τί ἄλλο χρειαζόμασταν, οἱ σύγχρονοι Ὀρθόδοξοι ἀπό τό νά ἀκολουθοῦμε τούς θεοφώτιστους Ἁγίους Πατέρες καί νά μή γκρεμίζουμε τά σύνορα ἀνάμεσα στήν Ὀρθοδοξία καί στήν αἵρεση;».

Οι ανίερες συμπροσευχές του Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα με τους πάσης φύσεως  αιρετικούς και η προσπάθεια αποδοχής τους, μέσω παραπλανητικών και ψευδώνυμων Ινστιτούτων που παρουσιάζονται ως «Ορθόδοξα», παρασύρουν στην πλάνη τους ασθενείς στην πίστη και αποκαλύπτουν το σκοτεινό, οικουμενιστικό φρόνημα των σύγχρονων εκκλησιαστικών ταγών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μια χαρά τα βρίσκει με τους αιρετικούς ο Μητροπολίτης Βελγίου!
Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας εμπαίζει τους μάρτυρες της Πίστεως
Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.