Επικαιρότητα

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά δίνει ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας!

εικόνα άρθρου: Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά δίνει ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας!

Ομοθυμαδόν με την αίρεση, λοιπόν, πιασμένος χέρι-χέρι με τον Οικουμενιστή Αντίχριστο, σαλεμένος από την πλάνη, αραδιάζει βλασφήμιες ο κ. Σωτήριος!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Πληροφορούμαστε, λοιπόν, πως ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά, κ. Σωτήριος, σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Κορωνοϊός και Θεία Κοινωνία-Ιστορική αναδρομή», δίνει ένα ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας! Κάνοντας, βέβαια, μία ιστορική αναδρομή μας παρουσιάζει με περισσή ευκολία το πώς βίωσε η καναδική αδελφότητα τη “λαίλαπα” που πυροδότησε ο κορωνοϊός! Πρώτα-πρώτα, σημειώνει το κλείσιμο των εκκλησιών στις 17 Μαρτίου 2020 και μετέπειτα, το άνοιγμα των ναών στις 12 Ιουνίου 2020. Ακόμη, μας διαβεβαιώνει πως από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου οι εκκλησίας μετέδιδαν τη Θεία Κοινωνία κανονικά. Όμως, η κανονικότητα των μυστηρίων έλαβε τέλος, όταν έγινε καταγγελία στις κυβερνήσεις του Καναδά ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες μεταδίδουν κανονικά τη Θεία Κοινωνία, με την πρόφαση ότι θα δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Αναμφίβολα, αυτό το “κάρφωμα” στις κυβερνητικές αρχές του Καναδά από κάποιους βλάσφημους χαφιέδες, απάλλαξε τον Αρχιεπίσκοπο του Καναδά από τη δύσκολη θέση του ιεροκανονικού Λειτουργού, του ομολογητή, του επαναστάτη, του μαχόμενου να κρατήσει την πίστη αμετάβλητη και ανόθευτη! Ειρήσθω εν παρόδω, να εκφράσουμε την αμφιβολία μας για το αν όντως έτσι έγιναν τα πράγματα, μα και να έγιναν, παρά την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να μας μεταδώσει το Γολγοθά που βιώνει, δεν πειστήκαμε! Έτσι, οι “στυλοβάτες της Ορθοδοξίας”, όντες “προδομένοι” από την ομάδα χαφιέδων που προαναφέραμε, προέβησαν σε σύσκεψη. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε γι’ αυτή τη θανατηφόρα συνάντηση είναι οι εξής:

1. Δεν ήταν όλοι οι ιερείς, γιατί οι Κυβερνήσεις του Καναδά δεν επέτρεπαν συγκεντρώσεις με περισσότερα από 10 άτομα
2. Επειδή ήταν Παρασκευή και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις Κυβερνήσεις του Καναδά, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 δεν δόθηκε Θεία Κοινωνία κατά τη Θεία Λειτουργία.

Ω τόλμης δαιμονιώδους! Τι φθηνό ξεπούλημα! Η αυταρχική πολιτική σας διαφαίνεται από το γεγονός ότι προτιμήσατε η “δουλειά” να εκτελεστεί από “λίγους και καλούς”. Άλλωστε, η απαρτία ενέχει κινδύνους, δημιουργεί αντιπαραθέσεις και μπορεί να ανατρέψει να ύπουλα σχέδιά σας…Η αντικανονικότητα όμως, δε σταματά εδώ! Η απόφαση να μη δοθεί Θεία Κοινωνία την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, επειδή ήταν Παρασκευή και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις κυβερνητικές αρχές, σπάει το κοντέρ της παράνοιας!!! Είναι σαφές, πως η μανία σας να ακολουθήσετε με δαιμονική ευλάβεια ένα βλάσφημο σχέδιο, έχει καταντήσει τις προφάσεις σας, προφάσεις νηπίου! Στερούνται τη λογική αλληλουχία, αγγίζουν την παράνοια και προκαλούν γέλωτα! Συνέλθετε, δεν απευθύνεστε σε άλογα πρόβατα!

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει: “Ήλθα σε επικοινωνία με τους αρμοδίους των κυβερνήσεων του Καναδά, αλλά και με αρχηγούς άλλων Εκκλησιών, (Oρθοδόξους, Kαθολικούς, Kόπτες, Αρμενίους κλπ). Οι αρχηγοί των άλλων Εκκλησιών είπαν, ότι άλλαξαν κατά κάποιο τρόπο την μετάδοση Θείας Κοινωνίας”. Συνεπώς και ο νοών νοείτω, καθαρά και ξάστερα μας παρουσιάζει πόσο φθηνή είναι η Αλήθεια της Ορθοδοξίας γι’ αυτόν! Ομοθυμαδόν με την αίρεση, λοιπόν, πιασμένος χέρι-χέρι με τον Οικουμενιστή Αντίχριστο, σαλεμένος από την πλάνη, αραδιάζει βλασφήμιες ο κ. Σωτήριος! Φοβερό! Με πιο απλά λόγια, φαίνεται από τη στάση του πως καμαρώνει για τις κοινές αποφάσεις των Οικουμενιστών αρχηγών, για το πάντρεμα που μηχανεύονται! Και ο κορωνοϊός, αν και καταστροφικός, ξεγύμνωσε τις πρόστυχες μεθοδεύσεις τους… και τώρα μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως συναποφασίζουν με τις άλλες “εκκλησίες”, με τις άλλες “αλήθειες”, πως η Ορθοδοξία, τελικά, τους φαίνεται τόσο τιποτένια…

Επιπρόσθετα, έπειτα από τη σύσκεψη Αρχιεπισκόπου και ιερωμένων, πάρθηκε η απόφαση ώστε η Αρχιεπισκοπή του Καναδά να κάνει αδιάκριτη υπακοή στους κυβερνώντες και όχι στον Δεσπότη Χριστό. Πιο συγκεκριμένα, δηλαδή, αγνοήθηκε επιδεικτικά το “απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ” αφού παρέδωσαν μέχρι και την τελευταία δεκάρα στους Καίσαρες του Καναδά! Διέπραξαν ένα ξεπούλημα δίχως μπέσα και ροκάνισαν την τελευταία σανίδα σωτηρίας για τους Καναδούς αδελφούς, την ιεροκανονική μετάδοση της Θείας Κοινωνίας!
Προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού παραθέτουμε τη νεοεισαχθείσα Θεία Λειτουργία, τη βλάσφημα καινοτόμα, τη μοιχαλίδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την εξευτελισμένη από τον ιό, όπως ακριβώς μας παρέθεσε σχετικό άρθρο:

  1. Ο λειτουργός ιερέας θα απολυμαίνει τα χέρια του πριν τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.
  2. Ο λειτουργός ιερέας πρέπει να φοράει μάσκα κατά τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς.
  3. Ο λειτουργός ιερέας θα χρησιμοποιεί πολλαπλές ανοξείδωτες λαβίδες, οι οποίες θα είναι μιας χρήσης (μία για κάθε άτομο) όταν κοινωνεί τους πιστούς. Αυτή η μέθοδος αποκλείει (κατά την εντολή των κυβερνήσεων) τον κίνδυνο από τη χρήση κοινών αντικειμένων.
  4. Οι επίτροποι θα κατευθύνουν τους πιστούς προς τον ιερέα για να εξασφαλίζεται η φυσική απόσταση καθ᾽όλη την ώρα. Σύμφωνα με τη διαρρύθμιση της εκκλησίας μπορεί να χρειάζεται να γίνει η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας στη μία πλευρά του Ναού, ώστε να διατηρείται η απόσταση καθώς οι πιστοί έρχονται μπροστά να μεταλάβουν και όταν επιστρέφουν στις θέσεις τους.
  5. Οι πιστοί θα φορούν τη μάσκα καθώς θα περιμένουν στη σειρά για τη Θεία Κοινωνία διατηρώντας απόσταση 2 μέτρων (6 πόδια).
  6. Οι πιστοί θα προσέρχονται να μεταλάβουν, φορώντας τη μάσκα και θα την βγάζουν στιγμιαία για να κοινωνήσουν. Επειδή ο λειτουργός ιερέας θα φοράει τη μάσκα, ο τρόπος αυτός μειώνει πολύ την πιθανότητα μόλυνσης και τον κίνδυνο από την στιγμιαία παραβίαση της κοινωνικής απόστασης.
  7. Αναλώσιμες χάρτινες πετσέτες θα είναι διαθέσιμες για τους πιστούς, εάν χρειαστεί να σκουπίσουν τα χείλη τους (αμέσως μετά τη χρήση θα καίγονται).
  8. Μετά τη Θεία Λειτουργία κάθε ανοξείδωτη λαβίδα να απολυμαίνεται με καθαριστικά και απολυμαντικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Υγείας Οντάριο.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, όμως, είναι πως απουσιάζει η ανησυχία του Αρχιεπισκόπου μήπως με τις αποφάσεις του βλάψει το Σώμα της Εκκλησίας, μήπως δεν ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας, μήπως προκαλέσει την οργή του ποιμνίου, μήπως δεν ελκύσει το έλεος του Θεού, μήπως γραφτεί το όνομά του με μαύρο στις σελίδες της Ορθοδόξου ιστορίας, μήπως καταταχθεί με τους πολέμιους της Αλήθειας… Στον αντίποδα, κουνάει το δάχτυλο με λόγους αγαπολογίας, τάχα Πατερικούς, μπας και κατευνάσει τα πνεύματα των ατίθασων χριστιανοταλιμπάν. Φυσικά, λόγος γίνεται για τα λίγα παλικάρια της Ορθοδοξίας που φώναξαν μέσα στις εκκλησίες κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας. Ακόμη, επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος: “Mάλιστα, κάποιοι χριστιανοί οργανώθηκαν και απειλούν να κάνουν συλλαλητήριο έξω από την Ι. Αρχιεπισκοπή. Λέγεται, ότι είναι δύο ομάδες. Η ομάδα των εξτρεμιστών και η ομάδα που ακολουθούν τα μοναστήρια και τον αείμνηστο π. Εφραίμ. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, διότι ο π. Εφραίμ ήταν ειρηνικός και συνεργάζετο με την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή”.
Πού να το πιστέψετε κ.Σωτήριε; Άλαλα τα χείλη των ασεβών! Μόνο μην ατιμάζετε το όνομα του μακαριστού γέροντα Εφραίμ με ψευδείς επικλήσεις στο συναίσθημα, διότι η πνευματική συγγένεια που έχουμε μαζί του, μας αναγκάζει να σας διαβεβαιώσουμε πως ο βίος του γέροντος Εφραίμ επισφραγίζει ότι δε θα ευλογούσε ποτέ το ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας που διαπράττετε.

Χωρίς αμφιβολία, του καταλογίζονται πλείστα κακά του Αρχιεπισκόπου, όμως, επιμένει να μας προκαλεί… Ο ίδιος μας ενημερώνει πως: “Την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, ένας αρμόδιος από τις κυβερνήσεις του Καναδά μου τηλεφώνησε και είπε, ότι έχει πληροφορίες, ότι σε δύο Ιερούς Ναούς (μάλιστα ονόμασε τους Ιερούς Ναούς) δόθηκε Θεία Κοινωνία με μία λαβίδα για όλους τους πιστούς. Πρόσθεσε, ότι εάν αυτό συνεχισθεί, θα ληφθούν μέτρα για όλες τις Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες. Θα δοθούν πρόστιμα που μπορεί να φτάνουν μέχρι δέκα εκατομμύρια (10.000.000) και μπορεί να φτάσουν στο σημείο να κλείσουν πάλι τις εκκλησίες μας.
Διαβεβαίωσα αυτόν τον αρμόδιο των κυβερνήσεων, ότι η Θεία Κοινωνία θα δίδεται με μία ξεχωριστή λαβίδα για τον κάθε χριστιανό που κοινωνεί.
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι -αρχιεπίσκοπος, ιερείς, διοικητικά συμβούλια κοινοτήτων και λαός-, ότι είμαστε σε μία περίοδο δύσκολη. Οι οδηγίες των κυβερνήσεων λένε ξεκάθαρα, ότι απαγορεύεται να υπάρχει κοινή χρήση των αντικειμένων λατρείας. Επιβάλλεται να δίδεται η Θεία Κοινωνία με μία ξεχωριστή λαβίδα για τον κάθε πιστό.
Μπορούν άραγε οι φωνασκούντες να νιώσουν πόσο υποφέρει ο Αρχιεπίσκοπος και πόσες προσπάθειες κατέβαλε; Δεν πρέπει να προσπαθούν να γίνονται Σίμωνες Κυρηναίοι; Πρέπει πάντοτε να «πετροβολούν» τον Αρχιεπίσκοπο;
Όσο για το συλλαλητήριο το οποίο ορισμένοι οργανώνουν για την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 μπροστά στην Ι. Αρχιεπισκοπή μας, λέγω. Προσωπικά δεν με πειράζει. Την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό θα βλάψει. Παρουσιαζόμαστε στους ξένους, ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας”.

Φορέσατε το ένδυμα του θύματος, μα είστε εσείς ο θύτης, ο “φονεύς” των Αχράντων Μυστηρίων και όσο και να τραμπουκίζετε τους Καναδούς αδελφούς, η ορθόδοξη φωνή δε θα πάψει. Ο δρόμος που διανύετε βλασφημώντας τη Θεία Κοινωνία πλάι στους Αντίχριστους Οικουμενιστές, δεν θα ‘ναι στρωμένος με ροδοπέταλα… Και οι φοβερές κυρώσεις που μας παρουσιάζετε δε μας τρομάζουν, έχουμε πρότυπά μας τους Αγίους της Ορθοδοξίας που πλήρωσαν με αίμα για να λάβουν πνεύμα…
Συγκλίνοντας, όπως μας ενημερώνει άλλο σχετικό άρθρο, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά απέστειλε επιστολή προς τους ιερατικώς προϊσταμένους της Ι.Αρχιεπισκοπής Καναδά, με σκοπό να επεξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν κάνει δηλώσεις αναφορικά με το θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών και της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας. Ειδικότερα δήλωσε ότι: “Η πρώτη µου φράση στην εισήγησή µου ήταν, ότι δεν θα κάµω καµία δήλωση, εάν δεν έχω γραπτές οδηγίες από το σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουµενικό µας Πατριαρχείο και τον Παναγιώτατο Οικουµενικό µας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο. Ο Παναγιώτατος Οικουµενικός µας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολοµαίος µε την από 02/06/2020 σεπτή επιστολή του προς όλους τους Αρχιερείς του Οικουµενικού Πατριαρχείου, ζητεί από αυτούς: “Αποφεύγετε ίνα προβαίνετε εις δηλώσεις, σχολιασµούς και συνεντεύξεις προς µέσα γενικής ενηµερώσεως και ίνα λαµβάνετε άλλας πρωτοβουλίας σχετικώς προς τα θέµατα τα αφορώντα εις την δηµιουργηθείσαν νέαν κατάστασιν”. Κανείς δεν πρέπει για τέτοια σοβαρά θέµατα να οµιλεί αφ’ εαυτού του (αρχιερεύς, ιερεύς, διάκονος, καθηγητής ή οιοσδήποτε ορθόδοξος χριστιανός). Με λυπεί το γεγονός, ότι ορισµένοι από τους ιερείς µας έχουν κάµει χρήση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχουν εκφέρει γνώµες δικές τους, αλλά και έχουν µεταφέρει γνώµες άλλων, οι οποίοι ασχολήθηκαν µε το θέµα αυτό. Παρακαλώ θερµά στο µέλλον να µη ξανασυµβεί το ίδιο πράγµα. Μερικοί φαίνεται, ότι θέλουν να καυχώνται για τις θεολογικές (καθηγητικές) γνώσεις τους. Ας σκεφθούν όµως, ότι η πρώτη γνώση την οποία πρέπει να έχουν είναι, ότι δεν πρέπει να οµιλούν χωρίς καθοδήγηση από την Αρχή της Εκκλησίας. Μερικοί φιλόδοξοι καλό θα είναι να χρησιµοποιήσουν τις καθηγητικές τους γνώσεις για τα θέµατα αυτά µόνον στις πανεπιστηµιακές αίθουσες”.
Αναγνωρίστε πρωτείο στον φαναριώτη πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, αποδώστε του τις τιμές του Πάπα της Ανατολής, απαγορεύστε την ελευθερία λόγου, εξαφανίστε κάθε ορθό θεολογικά λόγο και διαφημίστε τη θολολογία σας, προάγετε την άκριτη υπακοή και υποταγή στον Πρώτο, και ποιος ξέρει, ίσως μία μέρα, συναισθανθείτε το μέγεθος της αισχύνης που φέρετε αμφότεροι…


Δείτε σχετικά:
Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
Ο Καίσαρας αποφασίζει, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποτάσσεται!
Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
Συνήλθε η Σύνοδος του Φαναρίου για να αποφασίσει εάν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
– «Ανοιχτή Θεία Κοινωνία» επιβάλλει ο κ.Ναθαναήλ στο Σικάγο!…
– Δεν σας επιτρέπουμε να αγγίξετε το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας με τα ψοφοδεή χέρια σας και τις πορωμένες και αλωμένες σας διάνοιες!
– Ι.Μ. Γερμανίας- Η απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας, η μεθόδευση τρόπου μεταδόσεως της, η νέα Εικονομαχία [ΒΙΝΤΕΟ]
– Απαρηγόρητοι και οι πιστοί του Λουξεμβούργου. Αχ! Αυτός ο μπαγάσας ο κορωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.