Επικαιρότητα

Ο Ελπιδοφόρος ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τα 2 εκ. ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής που η Ελλάδα κάνει μία τόσο μεγάλη και καθοριστικής σημασίας κίνηση…

Γράψαμε πρόσφατα, για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, που ο κ. Μητσοτάκης τον κατατάσσει στους οραματιστές ανθρώπους, στη σειρά των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ με τίτλο: Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα, τα εξής χαρακτηριστικά:

Ὁ νέος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς εἶναι ἐλπιδοφόρος γιά τόν Οἰκουμενισμό καί τήν Πανθρησκεία καί ἐλπιδοκτόνος γιά τήν Ὀρθοδοξία. Παραθέτουμε τά κυριώτερα οἰκουμενιστικά λεχθέντα καί πραχθέντα τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου Ἀμερικῆς κ. Ἐλπιδοφόρου, ἀπό τά ὁποῖα ἀποδεικνύεται ὅτι εἶναι φοβερά αἱρετίζων, βαμμένος Οἰκουμενιστής, φιλοπαπικός, θαμώνας τοῦ «Παγκοσμίου Συμβουλίου Ἐκκλησιῶν», δηλ. αἱρέσεων, ἐφευρέτης τῆς φρικώδους αἱρέσεως ὅτι ὁ ἐκάστοτε Οἰκουμενικός Πατριάρχης εἶναι πρῶτος ἄνευ ἴσων, στρεβλώνοντας τήν Ὀρθόδοξη Τριαδολογία, Κολυμπαριστής, φιλοουνίτης, φιλομονοφυσίτης, ὑπέρμαχος τῆς Οὐκρανικῆς ψευδοαυτοκεφαλίας καί σχετίζεται μέ ἐπιφανεῖς μασόνους.

Διαβάσαμε στο vimaorthodoxias.gr:


Ο Ελπιδοφόρος ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τα 2 εκ ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Η Ελλάδα θα δίνει χορηγία δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, για την ενίσχυση των προγραμμάτων της και την τόνωση της Ελληνικότητας της.

Η ετήσια αυτή χορηγία θα έχει ισχύ από πέρυσι, δηλαδή το 2019, και θα βοηθήσει καθοριστικά στην οικονομική ανασυγκρότηση της Θεολογικής Σχολής η οποία όπως έχει αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο οικονομικής φθίσης που δεν μπορούσε να καλύψει ούτε καν τα τρέχοντα λειτουργικά της έξοδα.

Επίσης θα συμβάλλει στην καλυτέρευση της εικόνας και υπόστασης της Σχολής έναντι των Ακαδημαϊκών Αρχών, οι οποίες έθεσαν τη Σχολή σε καθεστώς διετούς δοκιμαστικής επιτήρησης, γνωστής ως probation, έπειτα από την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και με την καθοριστικής σημασίας συμβολή του Γεωργίου Καντώνη, ο οποίος τότε ήταν αντιπρόεδρος της Εφορίας και ο οποίος επιμελήθηκε τη γραφική εργασία, τα υπομνήματα και τα υποσχετικά έγγραφα έναντι των Ακαδημαϊκών Αρχών.

Τονίζεται ότι οι εν λόγω Αρχές, ανάμεσα στα άλλα, είχαν επισημάνει και το οικονομικό πρόβλημα της Σχολής, καθότι η πρώην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής και της Σχολής είχαν εξανεμίσει τα αποθεματικά κεφάλαια, γνωστά ως endowment fund, όπως είχε αποκαλύψει μεγάλη ομάδα πρώην εφόρων με επιστολή της στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο, την οποία δημοσιοποίησε ο «Ε.Κ.».

Υπογραμμίζεται ότι τη χορηγία των δυο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο την είχε εισηγηθεί, προωθήσει και επιτύχει ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Ορθόδοξων Εκκλησιών της Διασποράς, Αντώνης Διαματάρης, όπως άλλωστε και πολλά άλλα ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν την προαγωγή και στήριξη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ανά τον Κόσμο, τα οποία, δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής που η Ελλάδα κάνει μία τόσο μεγάλη και καθοριστικής σημασίας κίνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη «σωτηρία» της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.