Επικαιρότητα

Οικουμενιστική προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστική προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Να πώς λειτουργούν οι θύλακες της αίρεσης του Πατριάρχη…

 Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε γράψει για τη νέα Ουνία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τους θύλακες της αίρεσης του Οικουμενισμού, οι οποίοι δημιουργούνται εδώ κι εκεί με τις άοκνες προσπάθειές του.

Οι θύλακες αυτοί δε σταματούν να μας αποκαλύπτουν το ποιόν τους. Η αλήθεια στέκει απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια μας κι εμείς, Κύριος οίδε γιατί, κάνουμε πως δε βλέπουμε. Ψύχτηκε η αγάπη προς τον Κύριο των παραδοσιακών; Αλλοτριωθήκαμε και δε θέλουμε να ξεβολευτούμε; Τι άλλο θα δούμε πια; 

Στις 6 Μαϊου Ιεράρχες της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας του Βαρθολομαίου (OCU) πήραν μέρος στην οικουμενιστική προσευχή,  η οποία τελέστηκε στο Ναό ” Φρουρά” των Ουνιτών (UGCC) στο Λβιβ, μαζί με Ρ/ Καθολικούς, Αρμένιους Μονοφυσίτες, Εβραίους, Προτεστάντες και τον Ισλαμικό ιμάμη. Η ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον πόρο της UGCC “Ζωντανή τηλεόραση”.

Ήταν ουσιαστικά μια προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία. ” Η δέηση ξεκίνησε με το παραδοσιακό επιφώνημα «Εὐλογητός ὁ Θεός ἡμῶν πάντοτε, νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων», ψαλμωδία του τροπαρίου του Πάσχα, «Τρισάγιο» κ.λπ. Μετά από αυτό, εκπρόσωποι των ομολογιών προσευχήθηκαν υπέρ της Ουκρανίας: Volodymyr Grutsa (UGCC ), Oleksandr Kusiy (Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία), «μητροπολίτες» Μακάριος Μαλέτιτς και Dmitry Rudyuk (OCU), Karapet Gharibyan (Αρμενική Εκκλησία), Murat Suleymanov (Ισλάμ), Oleg Bodnar (Ευαγγελικοί Χριστιανοί Βαπτιστές), Vladimir Yakimiv (Χριστιανοί της Ευαγγελικής Πίστεως) , Mikhail Gordus (Ιουδαϊσμός)….Στην ακολουθία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος του Λβιβ Andrey Sadovoy, άλλοι εκπρόσωποι των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών, στρατιωτικό προσωπικό.”

Και εμείς αναρωτιόμαστε με αγανάκτηση αν θα διαμαρτυρηθεί κανείς στον Πατριάρχη γι’ αυτά τα αίσχη; Αν Θα τον θέσει προ των ευθυνών του; Θα του απευθύνει κάποτε κάποιος ερωτήσεις που να έχουν κάποια ουσία ή θα του δίνουν μόνο πάσες, για να λέει τα δικά του, όπως στην τελευταία συνέντευξή του στον κ.Κουβαρά,  που την παρακολουθήσαμε από την ΕΡΤ; Αυτό το μέλλον σχεδιάζει και ονειρεύεται για την Εκκλησία; Να γίνουμε όλοι Ουνίτες; 

Ευτυχώς βλέπουμε ότι κάποιοι δημοσιογράφοι του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ ξυπνούν και λένε τα πράγματα με το όνομά τους! 

Διάβολος διάβολο δε βγάζει κι όσο κι αν διατείνονται οι Πατριαρχικοί ότι “ο Οικουμενισμός χρειάζεται σε όλους όσους αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί “, εμείς διατεινόμαστε ακριβώς το αντίθετο. Ο παπισμός είναι αίρεση κι ο Οικουμενισμός παναίρεση. Μόνο η καταδίκη του Οικουμενισμού θα μας σώσει και οι θύλακες της πατερικής Ορθοδοξίας, τους οποίους συντηρεί η αγιοπατερική Αποτείχιση. 

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Χριστιανοί γρηγορείτε! ΟΧΙ στο σχέδιο ένωσης με τους ουνίτες του πάπα!
– Κληρικός του σχισματικού Επιφανίου συλλειτούργησε σε Θεία Λειτουργία με Ουνίτες!!!
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Η λειτουργική σχέση των σχισματικών ψευδοεπισκόπων της Ουκρανίας με τους Ουνίτες(βίντεο)
– Ο ρόλος των Ουνιτών στην Ουκρανία – ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.