Επικαιρότητα

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο λαός κρατάει την Ορθόδοξη Πίστη

εικόνα άρθρου: π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο λαός κρατάει την Ορθόδοξη Πίστη

Το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του π. Αθανασίου Μυτιληναίου έχει τίτλο «π.Αθανασιος Μυτιληναιος, Ο λαός κρατάει την Ορθόδοξη Πίστη».
Παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές φράσεις από αυτή την Ομιλία:

[1:34] “Διότι θα είναι εκείνοι, άρχοντες και αρχόμενοι, κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι θα έχουν προδώσει την Εκκλησία και οι οποίοι βεβαίως δεν είναι δυνατόν να είναι κάτω από την προστασία του Θεού”.
[2:32] “Κι όμως αγαπητοί μου, μπορούμε να πούμε ότι πολλές φορές μιλάμε για την Εκκλησία του Χριστού, χωρίς αυτή την Εκκλησία του Χριστού να την προστατεύει ο ίδιος ο Θεός. Είναι φοβερό, διότι δεν αποτελεί την Εκκλησία Του, δεν αποτελεί, αλλά μία παρωδίαΜόνο να δεχθείτε και να σκεφτείτε τις αιρέσεις που υπάρχουν, όλοι αυτοί κινούνται εν ονόματι του Χριστού. Τι θα λέγαμε τώρα; Ότι ο Χριστός υπηρετεί αυτές τις “εκκλησίες” και προστατεύει τις “εκκλησίες” αυτές; Θα μπορούσαμε αυτό να το πούμε; Όταν βλέπουμε σήμερα εις τον δυτικόν κόσμον, κυρίως εις τον δυτικόν κόσμον, οι λεγόμενες χριστιανικές “εκκλησίες” – ομολογίες δηλαδή – γιατί η Εκκλησία είναι ΜΙΑ, δεν είναι πολλές οι εκκλησίες, η Εκκλησία είναι ΜΙΑ, η Ορθόδοξος Εκκλησία του Χριστού. Τι θα λέγατε; Όλες αυτές οι λεγόμενες “εκκλησίες” θα τύχουν της προστασίας του Χριστού, αφού έχουνε εις υπερθετικό βαθμόν εκκοσμικευθεί; Έχουν τέτοια εκκοσμίκευση, ώστε είναι να πιάνει κανείς και τη μύτη του”.
[5:28] “Αλλά και η Ορθόδοξος Εκκλησία σε περιοχές που διώκεται αυτή καθ’ εαυτήν, στις επίσημες μορφές της υπηρετεί επιγείους και βρώμικους σκοπούς, επιγείους και βρώμικους σκοπούς, το είπα δυο φορές. Ο λαός μόνον εκείνος που κρατάει την ορθόδοξη πίσ…”.
[5:58] “Και θα σωθούν μόνο εκείνοι που αποτελούν την φυτείαν του Πατρός, μόνο το “λείμμα” που λέγει ο απόστολος Παύλος. Και αναφέρεται ο απόστολος Παύλος στον αρχαίο Ισραήλ και έλεγε ότι την εποχή του προφήτη Ηλία, όλοι είχαν κάμψει γόνυ εις τον Βάαλ, είχαν δηλαδή πέσει στην ειδωλολατρεία. Και ο προφήτης νόμιζε, νόμιζε ότι δεν είχε απομείνει κανένας παρά μόνο ο εαυτός του. Και του αποκάλυψε ο Θεός ότι δεν είσαι μόνο εσύ που δεν έκαμψες γόνυ εις τον ΒάαλΈξι χιλιάδες άνδρες. Δηλαδή ο λαός κρύπτεται, δηλαδή ο Θεός ξέρει το λαό Του, εμείς δεν ξέρουμε τον λαό του Θεού. Βέβαια πάντοτε υπάρχουν οι πιστοί άνθρωποι, αλλά είναι λίγοι, είναι το “λείμμα”. Έτσι το λέει ο απόστολος Παύλος, το “λείμμα”, το υπόλοιπον. Έτσι λέγει, όπως την εποχή του Ηλία που υπήρχε το λείμμα που δεν ελάτρεψε τα είδωλα, έτσι και σήμερα, λέει ο απόστολος Παύλος για την εποχή του, υπάρχει το λείμμα του Θεού, ο λαός του Θεού. Αλλά οι υπόλοιποι; Κι όμως, όλοι οι Ισραηλίται, θα ήθελαν για τον εαυτόν τους να λέγονται ο λαός του Θεού αλλά δεν ήταν όμως κάτω από την προστασία του Θεού”.


— Σχολιασμός katanixi.gr —

Απόσπασμα ορθόδοξης χριστιανικής ομιλίας από τον μακαριστό (1927-2006) π.Αθανάσιο Μυτιληναίο.

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο λαός κρατάει την Ορθόδοξη Πίστη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Πατερικά

23 Φεβ

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις απόκριες…

Πανηγυρίζει η ασέλγεια γιορτάζει η ακολασία ευφραίνεται η μέ­θη αγάλλεται η τρυφή και η ασωτεία χορεύει ο διάβολος με δέκα μανδύλια.. Τον μισούν αυτόν τον Άγιο οι δαιμονισμένοι οικουμενιστές, που...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.