Επικαιρότητα

Π. Τσαγκάρης, Τίποτε από όσα είναι δίκαια δεν έγιναν πράξη!

εικόνα άρθρου: Π. Τσαγκάρης, Τίποτε από όσα είναι δίκαια δεν έγιναν πράξη!

Η ειλικρινής συγγνώμη απαιτεί την άμεση απόσυρση των νέων Θρησκευτικών

του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Θεολόγου
Προέδρου Ενώσεως Θεολόγων Λέσβου (Παράρτημα της ΠΕΘ)

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης μιλώντας στον Antenna είπε: «Όλοι μας θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από το λαό. Ακόμη και ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που όλοι κάναμε». Έχει δίκιο ο κ. Φίλης αλλά για να είναι πειστικότερος σε αυτό που λέει θα έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένος όσον αφορά στην απαρίθμηση των λαθών στα οποία αναφέρεται. 

Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, οι Θεολόγοι καθηγητές, οι μαθητές των σχολείων μας, οι γονείς των μαθητών αλλά και σύσσωμος ο εκκλησιαστικός κόσμος θα περίμενε πρώτα από τον κ. Φίλη και έπειτα από το νυν Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, να ομολογήσουν δημόσια ότι έκαναν λάθος: α) με την βίαιη εισαγωγή στα σχολεία της χώρας των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και των «Φακέλων του μαθητή» και β) στην προσπάθεια μέσω αυτών των Προγραμμάτων και των «Φακέλων»,  της μετάλλαξης του μαθήματος των Θρησκευτικών και της μετατροπής του σε προσηλυτιστικό μοχλό προς την πνευματική σύγχυση, την πανθρησκειακή γαλούχηση και τελικά το μανιπουλάρισμα, τη χειραγώγηση προς την αθεΐα των νέων παιδιών. 

Όλοι θα περιμέναμε όχι μια αόριστη συγγνώμη επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά μια ειλικρινή μεταμέλεια και συγγνώμη από τον κ. Φίλη και από το νυν Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, για τη μη εφαρμογή από μέρους τους, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσαν ως αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά, αντορθόδοξα και προσηλυτιστικά αυτά τα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και τους «Φακέλους του μαθητή», την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή των Ελλήνων: «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας»!

Ιδιαίτερα, θα περιμέναμε μια συγγνώμη για την αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Γαβρόγλου προς την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, διότι επανειλημμένα η Ένωσή μας και με επίσημα έγγραφά της, έχει ζητήσει συνάντηση  μαζί του για να συζητήσει τα προβλήματα του κλάδου των Θεολόγων αλλά εκείνος συνεχώς κωφεύει σε αυτές τις εκκλήσεις, απαξιώνοντας επιδεικτικά τον διάλογο με τον ανώτατο επιστημονικό και συνδικαλιστικό φορέα των Θεολόγων. Προφανώς ο κ. Γαβρόγλου θεωρεί ότι όποιος τυχόν δεν συμφωνεί μαζί του και δημόσια τον ελέγχει, εξ  ορισμού, δεν αξίζει της συνάντησης μαζί του και του δημοκρατικού διαλόγου. Προφανώς κάποιες τέτοιες ή παρόμοιες συμπεριφορές και πρακτικές Υπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης θα γνωρίζει και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης ο οποίος δήλωσε ότι «κυβερνητικά στελέχη δεν ήταν όσο μετρημένα έπρεπε»!

Κατόπιν όλων αυτών θα σημειώναμε ότι αν η συγγνώμη για την οποία μίλησε ο κ. Φίλης, δεν είναι θεατρινίστικη και προς χάριν εντυπωσιασμού αλλά είναι αληθινή και ειλικρινής, τότε αυτή απαιτεί την άμεση απόσυρση από το Υπουργείο Παιδείας και τον κ. Γαβρόγλου, των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και των «Φακέλων του μαθητή», διότι αυτό είναι το δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.