Επικαιρότητα

Σαν δεν ντρέπονται! Χειροτονία νέου βοηθού επισκόπου στο Βέλγιο με παρουσία αιρετικών συμπροσευχομένων!

εικόνα άρθρου: Σαν δεν ντρέπονται! Χειροτονία νέου βοηθού επισκόπου στο Βέλγιο με παρουσία αιρετικών συμπροσευχομένων!

Την χαρά της τοπικής Εκκλησίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Καρδινάλιος Μαλινών και Βρυξελλών Jozef de Kesel, ο Νούντσιος του Βατικανού στο Βέλγιο Augustine Kasujja, ο Αρχιεπίσκοπος των Συρορθοδόξων Γεώργιος Kourie…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 26 Ιανουαρίου έλαβε χώρα απαράδεκτη και οικουμενιστική εις επίσκοπον χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου Ιωακείμ υπό τον τίτλο της επισκοπής Απολλωνιάδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών. Την χειροτονία τέλεσε ο μητρ. Βελγίου Αθηναγόρας με την συμμετοχή έξι αρχιερέων πλαισιουμένων από ιερείς και διακόνους.

Αυτό όμως που εκπλήσσει αρνητικά είναι η απαράδεκτη παρουσία αιρετικών μέσα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό κατά τη διάρκεια της χειροτονίας καθώς και το σχετικό απαράδεκτο ανακοινωθέν το οποίο δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου. Συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν αναγράφει ότι οι αιρετικοί “τίμησαν με την παρουσία τους” την εις επίσκοπον χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Βελγίου:

“Την χαρά της τοπικής Εκκλησίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Καρδινάλιος Μαλινών και Βρυξελλών Jozef de Kesel, ο Νούντσιος του Βατικανού στο Βέλγιο Augustine Kasujja, ο Αρχιεπίσκοπος των Συρορθοδόξων Γεώργιος Kourie, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι χριστιανικών εκκλησιών”.

Διαβάζουμε στην Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου orthodoxia.be:


Χειροτονία του Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, νέου βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 έλαβε χώρα η εις επίσκοπον χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Ιωακείμ υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Απολλωνιάδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας με την συμμετοχή έξι αρχιερέων πλαισιουμένων από ιερείς και διακόνους. Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλος (Εκκλησία της Ελλάδος), Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος (Εκκλησία της Κύπρου), ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ (Οικουμενικό Πατριαρχείο), οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο Γεωργίας), Αριανζού κ. Βαρθολομαίος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου).

[…]

Την χαρά της τοπικής Εκκλησίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Καρδινάλιος Μαλινών και Βρυξελλών Jozef de Kesel, ο Νούντσιος του Βατικανού στο Βέλγιο Augustine Kasujja, ο Αρχιεπίσκοπος των Συρορθοδόξων Γεώργιος Kourie, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι χριστιανικών εκκλησιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον μητρ. Βελγίου Αθηναγόρα
Στην επίσημη Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου ο Μητρ. Βελγίου

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.