Ελευθέριος Κοσμίδης

Σκλάβοι στην ελευθερία των επιλογών μας

εικόνα άρθρου: Σκλάβοι στην ελευθερία των επιλογών μας
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μισός αιώνας κοινωνικού διχασμού… καρποφορεί

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με αφορμή τη διάθεση του επάθλου ενός τηλεπαιχνιδιού, αναζητάμε το βάθος του κοινωνικού διχασμού που σήμερα εκφράζεται με την βολική προπαγάνδα εμβολιασμένοι & αρνητές.

Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός

Ως Ορθόδοξος Χριστιανός επιλέγω ελεύθερα στη ζωή μου να θέσω ως μέτρο, ως κανόνα των επιλογών μου, το Ευαγγέλιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Θεωρώ πως η Πίστη μου φτάνει και περισσεύει, για να λύσω με τρόπο θεάρεστο, διλήμματα, προβλήματα, προβληματισμούς και αναζητήσεις στη σφαίρα των προσωπικών και κοινωνικών επιλογών.

Υπό την προϋπόθεση αυτή επιλέγω να εκκλησιάζομαι, να εξομολογούμαι εν μετανοίας τις αμαρτίες μου, να κοινωνώ όπως με κανονίζει ο πνευματικός, να προσεύχομαι καθημερινά, να νηστεύω, χωρίς να το διαφημίζω, Τετάρτη & Παρασκευή και τις διατεταγμένες νηστείες του έτους.

Επιλέγω να φυλάξω την παρθενία μου εκτός γάμου, να παντρευτώ με Ορθόδοξο/η σύζυγο, αν αξιωθούμε να αποκτήσουμε παιδιά, να τα βαπτίσουμε ως νήπια.

Επιλέγω να προσεύχομαι καθημερινά υπέρ Ζώντων και Κεκοιμημένων αδερφών ημών, υπέρ των αγαπώντων και μισούντων ημάς, να προσφέρω ελεημοσύνη εν κρυπτώ και παραβύστω.

Είναι προσωπικό βίωμα η Ορθοδοξία και όχι μια φιλοσοφική παράθεση ιδεών.

Η Ορθόδοξη Πίστη και μετοχή στα Μυστήρια της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολική Εκκλησίας είναι μια βιωμένη μυσταγωγία, με μοναδικό στόχο το να ζούμε από εδώ τον Παράδεισο.

Πόση ευαισθητοποίηση σηκώνει μια αμαρτία;

Ως Ορθόδοξος Χριστιανός έχω μάθει από το Κατηχητικό μου σχολείο την ανάγνωση των Γράφων και των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, αλλά στην πράξη μέσα στη σχέση μου με τον πνευματικό μου πατέρα τι είναι η αμαρτία. Πώς με χωρίζει από τον Χριστό, πόσο λυπεί τον φύλακα Άγγελό μου.

Έχω μάθει και έχω βιώσει το “έπεσα – σηκώθηκα” μέσα από το μυστήριο της εξομολόγησης.

Όταν επιχειρείται η διαφήμιση της αμαρτίας, ως ελεύθερη επιλογή, ως κοινωνικό πρότυπο ή ως ατομικό δικαίωμα, ακριβώς επειδή είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, θα είμαι σταθερά αντίθετος.

Σε όσα σωματεία και όσους επιστήμονες, τοπικές, κρατικές, Ευρωπαϊκές ή Παγκόσμιες Οργανώσεις ευαγγελίζονται την αμαρτία ως ελεύθερη επιλογή, θα είμαι απέναντί τους σταθερά και αταλάντευτα.

Δημοκρατικά και ελεύθερα επιλέγω να πιστεύω στον Άγιο Τριαδικό Θεό, τον Άγιο Θεό Πατέρα, τον ενανθρωπίσαντα Υιό Του και το Άγιον Πνεύμα.

Όταν ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι επιχορηγεί την αμαρτία.

Ε! Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα! Σπανίως και μόνον για ξεκάρφωμα παίζει στα τηλεοπτικά κανάλια κάτι Ορθόδοξο Χριστιανικό.

Εκεί προάγεται η αντίθετη Γλώσσα της Νέας Εποχής, εκεί παρουσιάζεται το άσπρο ως μαύρο, εκεί μιλούν για δικαιώματα και ελευθερία επιλογών, ενώ στην πραγματικότητα κυνηγούν ακροαματικότητες και έσοδα.

Συμβολικά, λοιπόν, ένα καλό παιδί, παρουσιαστής, και ένα αθώο τηλεπαιχνίδι, σε εορταστικό επεισόδιο αποφάσισε να δωρίσει το έπαθλο του νικητή στο σωματείο διεμφυλικών Ελλάδας:

“πήγε σε μία οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των τρανς, φυλοδιαφορετικών και ίντερσεξ, και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ προσώπων.

Ευχόμαστε, η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή, ώστε στο μέλλον να υπάρξουν και να πυκνώσουν ανάλογες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ορατότητα, αλλά και στη στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, που παράγουν ουσιαστικό έργο”.

Για μένα ως Ορθόδοξο Χριστιανό η διδασκαλία της Εκκλησίας σχετικά με το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη.

Αντιδρώ και κάνω αυτό που μπορώ, επιλέγω ελεύθερα να μην ξαναδώ το συγκεκριμένο κανάλι, αλλά ούτε και τις  τηλεπερσόνες που συμμετείχαν στη διαφήμιση αυτής της αμαρτίας.

Τελικά πόσο βαθιά έχει προχωρήσει ο κοινωνικός διχασμός;

Οι Νεοέλληνες είμαστε τελικά μια εύκολα χειραγωγίσιμη μάζα, η οποία μετέρχεται στάδια χειραγώγησης μέχρι την ολοκληρωτική υποδούλωση.

  • Μετά το 1980, στην κομματική αρένα, ο διχασμός έγινε μεταξύ ημετέρων και των άλλων. Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα η βία ήταν το μέτρο της αντοχής και της αντίδρασης, με δωράκι την αποθέωση ενός ευρωπαϊκού τίτλου για την Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ.
  • Στη δεκαετία του 90 ο διαχωρισμός έγινε σε τζογαδόρος και μη, μέσω του σκανδάλου του χρηματιστηρίου.
  • Στην νέα Χιλιετία η έπαρση του 2004 με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων και την κατάκτηση του Euro στο ποδόσφαιρο από την Εθνική Ελλάδας μας δίχασε σε χρεωκοπημένους και μη, με  το μνημειώδες “λεφτά υπάρχουν” και τα μνημόνια.
  • Η επόμενη δεκαετία προχώρησε, όχι μόνο στην Εθνική ταπείνωση της παραχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας με τη συμφωνία των Πρεσπών (διχασμός σε ευρωπαϊστές και φασίστες). Μας διχασε σε έχοντες κάρτα ανάληψης μετρητών και όχι (με τα capital controls), και σε ισλαμοφοβικούς, και όχι μέσω της πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης και της συγκαλυμμένης λαθρομετανάστευσης.
  • Φτάσαμε σήμερα η τρίτη δεκαετία της νέας Χιλιετίας να μας βρίσκει διχασμένους σε εμβολιασμένους και αρνητές.

Στο παρασκήνιο όλων αυτών των κρατικών – πολιτικών μεθοδεύσεων στοχοποιήθηκαν όσα ο Χένρι Κίσινγκερ είχε επισημάνει για τους Έλληνες:

  1. Στοχοποιήθηκε ο θεσμός της οικογένειας (φεμινισμός, νομιμοποίηση εκτρώσεων, οικογενειακός προγραμματισμός, ομοφυλοφιλικό κίνημα)
  2. Στοχοποιήθηκε η πατρίδα  (κοινωνική αδικία, κομματική αναξιοκρατία, brain drain, άνοδος του φασισμού και ταύτισή του με τον πατριωτισμό και την φιλοπατρία, πολιτικές ανοιχτών συνόρων ενάντια στον κρατισμό).
  3. Το έσχατο προπύργιο που μπορεί ακόμα και σήμερα να ανατρέψει την κατάσταση είναι η Ορθοδοξία. Το έσχατο αυτό προπύργιο σωτηρίας και ανατροπής και ελπίδας έπεσε εκ των έσω, μέσω της προδοσίας της Διοικούσας Εκκλησίας, που συντάχθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά με την παναίρεση του Οικουμενισμού

Είναι ζήτημα ΠΙΣΤΕΩΣ

Είναι γιατί θα ξαναθέσει το μέτρο στην απύθμενη ανθρώπινη απληστία. Θα “βάλει έξω” τον φόβο της αμαρτίας, αγκαλιάζοντας τον αμαρτωλό. Θα μας αλλάξει ατομικά και έτσι θα αλλάξει η κοινωνία.

Το δήθεν όνειρο των ελεύθερων επιλογών και η ανοχή στη διαφορετικότητα είναι ένας εφιάλτης γεμάτος τεχνητά αδιέξοδα, μιας ζωής μακριά από τον Θεό.

Όλα τα προβλήματα και όλα τα αδιέξοδα της κοινωνίας μας, είναι θέματα πίστεως. Έτσι θα αντιληφθούμε πως στόχος τους είναι η Ορθόδοξη Πίστη.

Γιατί η Ορθοδοξία βιώνεται:

να ψηλαφείς να ζεις να είσαι ήρεμος, γεμάτος, καλυμμένος, αναπαυμένος, χαρούμενος, ευτυχισμένος να ζεις από εδώ τον Παράδεισο“.

Με Ορθόδοξο βίωμα ούτε φόβος, ούτε τρόμος, ούτε διχασμός μπορεί να σταθεί μέσα μας, στην κοινωνία μας και στην πατρίδα μας.

Ευλογημένο το 2022

Χριστός Ετέχθη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.