Επικαιρότητα

Στο νοσοκομείο ο Σερβίας Ειρηναίος

εικόνα άρθρου: Στο νοσοκομείο ο Σερβίας Ειρηναίος

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου για μια σειρά εξετάσεων καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε κλονιστεί.

Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου είναι σταθερή με το προσωπικό να λαμβάνει όλα τα μέτρα για τη θεραπεία και την παροχή επαρκούς νοσηλευτικής φροντίδας όπως ανέφερε η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία σε ανακοίνωσή της.

Σερβικά μέσα αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς επισκέφθηκε τον ασθενούντα Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας στο στρατιωτικό νοσοκομείο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ παράλληλα οι γιατροί τον ενημέρωσαν για την πορεία της υγείας του κ.κ. Ειρηναίου. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το Γραφείου Τύπου του Προέδρου.

Ως γνωστόν ο Πρόεδρος της Σερβίας διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Σερβίας καθώς συχνά επισκέπτεται τον Πατριάρχη προκειμένου να λάβει την ευλογία του αλλά και στο να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την σερβική κοινωνία.

Κύκλοι του Πατριαρχείου αναφέρουν ότι η υγεία του Πατριάρχη κλονίστηκε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Βελιγράδι και της υπερκόπωσης από τις συχνές ποιμαντικές του περιοδείες.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.